Musím vracet peníze?

zobrazeno 3375×

Vložil(a): Devetosm, 10. 11. 2019 17.25

Ahoj,někdo nás nahlásil na úřad skrz to,že jsem brala neoprávněně 2roky soc.davky.Co se mnou bude dál?:-(máte zkušenosti?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

naseivanka, 6. 12. 2023, 22.47

Peníze které si vyděláte ve slušné https://www.hitprace.cz práci samozřejmě nikam vracet nemusíte, ale pokud jenom žijete na dávkách tak bych hlavně na začátku zvážila jestli takto chcete žít dlouhodobě. Já třeba ty dávky a výplaty od státu dlouhodobě neuznávám a nemohla bych tak ani nahlížet na své zaměstnance kdyby mě třeba takto podrazili…

kristyrychla, 18. 12. 2022, 12.29

Já se třeba děti snažím vzdělávat ve financích. Říkám ji žem existují nějací brokeři, také dále moderní https://www.mycoiner.cz kryptoměnová směnárna, do toho že se dají peníze uložit do zlata a stříbra, nemovitostí a já nevím do čeho všeho. Až budou velcí, tak se jim ta znalost bude třeba hodit..

tommato, 26. 7. 2023, 14.06

Na tu směnárnu Mycoiner si dej pozor. Na webu mají napsáno, že se za směnu kryptoměn platí poplatek 1,5%, což sice je pravda, ale k tomu se tam navíc platí marže, kvůli které je celkový poplatek za směnu třeba i deset procent. Což je naprosto šílené! Tady jeden příklad - Bitcoin stojí 650000 Kč, ale Mycoiner ti ho prodá za 708000 Kč plus si k tomu naúčtuje ten zmiňovaný poplatek 1,5% (čísla jsem vzal odsud - https://investplus.cz/recenze/mycoiner/ ). Tohle z nich dělá snad nejdražší směnárnu na krypotměny v česku ...

naseivanka, 28. 5. 2021, 13.23

My jsme se rozhodli podívat na nějaké tetování Praha před asi šesti týdny. To jsme totiž s manželem dostali od Škodovky obrovskou roční prémii a říkali jsme si, že si po tom roce dřiny a věčném čase v karanténě taky uděláme konečně nějakou tu radost. Na výlety ještě nikam jezdit nebudeme, a tak si na sebe něco pěkného necháme natetovat.

Cherrynka, 18. 11. 2019, 19.32

Jak neoprávněně? To snad každý dokládá příjmy klik má rodina, podle toho dávky dají. Já teď taky beru, jak jsme se odstěhovala od mámy a bydlím se synem sama. Kdyžtak problém by byl, kdyby s tebou někdo bydlel a ty jsi ho nenahlásila, že pracuje. Jakože u tebe bydlí načerno,ale taky přispívá na domácnost. To je pak takový malý "podvod", který dělá každý a já to chápu a nepřijde mi to blbý, znám takto plno lidí, ale na socce to stejně nikdo neodáže posoudit. Tak stále enchápu, jak jsi to mohla brát neoprávněně?

Minnie, 16. 11. 2019, 16.08

Jj lidi jsou svině nechápu co z toho maj že práskaj... no ale karma je zdarma že jo. No co teď, budete si muset vytvořit splátkový kalendář na sociálce. Pokud je dluhů více tak okamžitě zažádat insolvenci, ať to nešplhá stále nahoru. Nevím zda můžete a partnerem vyhlásit společnou když nejste manželé, to by jste museli pozjišťovat. Ale kamarád se oženil jen proto aby mohli mít s partnerkou insolvenci společnou. Ale to je už pár let, teď fakt nevím jak to je. Na Vánoce už máš jistě něco nakoupené tak dcerka určitě nebude mít pod stromkem prázdno sedět určitě nepůjdeš pokud uviděj že máš snahu toto řešit. Ale musíš opravdu s úřady komunikovat, neignorovat. Nevím jak si přivydělat, sama sháním práci na doma (COKOLIV) 8 let a nic. Taky nemám hlídání pro děti, mám 3 a nejmladší by beze mě nevydržel. Navíc si chci děti užít a ne od nich odcházet. My teda máme peněz ani málo ani moc, ušetřili jsme na příští rok část na svatbu, jezdíme na výlety, Vánoce jsou bohaté což by vše v případě nouze se dalo oželet. Já nakupuju v akcích, vařím na 2-3 dny třeba kotel omáčky, polívky... hodně peču doma to vyjde levněji než kupované koláče a sušenky, máme domácí vejce, sem tam ovoce a zeleninu přes léto od babi ze zahrady. Oblečení kupuju v Lidlu, Pepcu, na Vintedu, to samé třeba stolní hry pro děti, je rozdíl koupit novou za 500 nebo použitou ale nezničenou za 150 atd atd... hračky taky v Pepcu, omalovánky, fixy, tam vše za pár korun. Teď se budete muset naučit hospodařit no.

Fuga

Fuga, 14. 11. 2019, 7.26

Dobře ale bylo by to logické

Romanka40, 13. 11. 2019, 8.08

18tis na 3clennou domacnost? Basen! Ja to mit, tak si piskam...

Katka

Katka, 13. 11. 2019, 11.12

Mívali jsme 24 pro 4 a ještě jsme každý měsíc ušetřili 🤔

LucieS

LucieS, 13. 11. 2019, 12.03

Vy jste si asi nekupovali nejnovější mobily/televize či další nutné věci. Asi jste také nekouřili a nepili alkohol. Prostě jste byli divní, že jste to nedělali jako přece všichni ostatní!

Devetosm, 13. 11. 2019, 12.20

Paní Lucie,vy meta asi smutny a nudny zivot že tu věčně řešíte co nemusite vidťe určitě vite že mám nejnoveai mobil a televizí a cosi dalšího nevím nic,ale budu spinit jak to nejvíc jde.super charakter:)

Romanka40, 13. 11. 2019, 15.02

Ne, mam nejnovejsi telefon, darek od rodiny na kulatiny. Televizi mame nekolik let, mame hypoteku a pujcky na dodelani domu. Nechodime do restauraci, nekourime, nrpijeme...hold kdyz se chce... mame 2 deti a ne, nemaji vse nove

Cherrynka, 18. 11. 2019, 19.33

Jsem jen já a syn a dost peněz ušetřím. Někdy můžu dát bokem i 5tis, někdy 2, jak kdy.

Katka Alex, 12. 11. 2019, 19.19

Dejte svůj rozpočet na papír Napište, kolik čistého si měsíčně vyděláte. Jaké jsou vaše pravidelné platby? Energie, hypotéka, povinné ručení… Dejte dohromady vše, co musíte v pravidelných intervalech zaplatit, abyste nepřišli o dům, auto Vytvořte si měsíční rozpočet. Napište tam nejen platby, které platíte každý měsíc, ale i ty, co platíte třeba jednou za půl roku či za rok s tím, že z platby, kterou provádíte jednou za půl roku, si do měsíčního rozpočtu napíšete jen 1/6 (prostě rozdělíte platbu šesti měsíci, které vás dělí od placení). Z plateb, které vás čekají jednou za rok, udělejte 1/12. Samozřejmě pokud vám do zaplacení určité částky zbývají momentálně jen tři měsíce, sepište si dočasný rozpočet, kdy danou částku rozdělíte právě do těch tří měsíců. Každý měsíc si pak na zaplacení odložíte zlomek nutné platby a až přijde doba splacení, nebude to pro vás a vaši peněženku takový šok. Jak často chodíte kupovat oblečení? Kolik asi utratíte? Zkuste si napsat, kolik peněz jste za poslední rok asi vydali za nové kousky do šatníku a i na oblečení si každý měsíc odkládejte stranou příslušný zlomek. Podobně to udělejte i s kulturou, s drogerií, potravinami atd. Nepravidelné platby je nejlepší sledovat po celý měsíc (nebo 3), pokud o nich nemáte momentálně přehled. Pište si každý nákup, každou korunku, kterou jste utratili třeba v automatu, na trhu pro radost atd. Podívejte na platby, které jste za poslední měsíc učinili, zamyslete se nad tím, jestli všechny byly nutné...

Devetosm, 12. 11. 2019, 19.11

zensky,jeste jeden dotaz mám,kdyz uz sem koupila darky na vanoce elektroniku na splatky, kdyz jim to pujdu vratit,vrati mi i prvni cast splatky?Nvite někdo ?

LucieS

LucieS, 12. 11. 2019, 19.38

Na splátky? Dárky? A to vám někdo prodal nebo opět trollíte? Partner s exekucí si těžko na sebe něco vezme a vy jakožto "samoživitelka" máte přece také malé příjmy... Ale jestli tedy nekecáte, tak nejjednodušší přeci je se tam jít zeptat. Tady za vás nikdo vaše problémy řešit nebude.

Devetosm, 12. 11. 2019, 19.44

Ja pořád nevím co to je trol ? U nás v okey jsem poridila telefon a par drobnosti na splatky,nepotrebovala jsem dokladat nic,poze op. Tak jestli někdo neví jak to chodi,kdyz veci (nepouzite) půjdu vratit,zda mi vrátí první cast zplatky.samozrejme se půjdu zeptat,ale tak pokud někdo neví jak to je ne. A opakuju,pokid chcete rypat nepiste,nenutím vas:) toto je můj prispevek,můj dotaz,pokid nemate co rict,neeagujte

LucieS

LucieS, 12. 11. 2019, 19.51

Internetový troll je člověk, který napíše nějakou blbost a baví se diskuzí, kterou rozpoutá. Jak příhodné co? Toť k první části. K druhé části - osobně mám zkušenosti pouze s hypotékou, v životě by mi nenapadlo si brát spotřební věci na vysoce úročenou půjčku... a to nemluvím o zbytných věcech, jako je např. (předpokládám) poslední model mobilu.

Devetosm, 12. 11. 2019, 19.56

Zřídila sem si tu profil kvuli této otazce,nikdy sem tu nebyla,proč sem tedy hned trol? Prptoze tu nechci dat jméno a foto?tak potom jo a moje otazka byla uplne normalni, a jestli vás mohu pozadat, nereagujte, já sem dotet byla slusna,kladla otazky kzere sem chtela odpoved,tak proc se tu do mě hned navazite?jo udělala sem pár chyb,snažím se to dat doporatku,ale to je duvod tu do mě sit?nemáte nic jiného na starosti?

LucieS

LucieS, 12. 11. 2019, 20.34

Katka Alex nahoře doporučila výbornou věc - s tím začněte. Pak si zajděte do toho Okeye vyřídit elektroniku. Dále se domluvit na splátkovém kalendáři. Pak si najít brigádu. A ano, mám jiné starosti... například to, že z mých daní se platí neoprávněně sociální dávky zlodějům. A to mě fakt vytočí. Pak se nedostává peněz pro skutečně potřebné. Končím debatu, je půl deváté večer a já jdu pracovat z domova.

LucieS

LucieS, 13. 11. 2019, 13.08

Heh? Proč si to vztahujete na sebe? Nepsala jsem o Vás ani zmínku. Psala jsem to obecně, což je prostě holá pravda, že většina těch, co mají exekuce a další finanční průsery, tak si za to mohou sami Ohledně mého charakteru - asi bych být Vámi pomlčela. Na rozdíl od Vás chodím do práce na plný úvazek, občas vypomohu svému otci s jeho prací (tudíž druhá práce) a z mých vysokých daní, které odvádím, tak platím pijavice, které okrádají stát. To je smutné co?

Katka

Katka, 12. 11. 2019, 18.42

Sebelítost vám jde výborně. Co si takhle místo fňukani nad vlastní hloupostí najít brigádu, aby šlo splacení rychleji?

Devetosm, 12. 11. 2019, 18.47

Jo a s malou bude doma kdo

Katka

Katka, 12. 11. 2019, 18.55

Třeba na úklid kancelářskych prostor si ji klidně můžete brát s sebou nebo odejít až se vrátí přítel z práce...určitě nezijete na samotě u lesa, máte známé a sousedy. Vy jim můžete udělat na oplátku za hlídání nějakou protisluzbu. Z vlastní zkušenosti vím, že všechno jde, když se chce. A nebo je možnost nechat se zavřít a dítě dát do decaku, vaše volba.

LucieS

LucieS, 12. 11. 2019, 19.28

Já při rodičáku stíhala poloviční úvazek. Když už nepohlídají prarodiče, tak partner nedělá snad 24 hodin denně ne? Takže se můžete krásně vystřídat.

snany, 15. 11. 2019, 13.52

Já mám teď úvazek 0,8 a tři děti. Vše se dá když se chce

Cherrynka, 18. 11. 2019, 19.34

Jestli můžu poradit, tak roznos letáků. To se dá i s kočárkem, taky jsme to půl roku dělala ale je to vopruz

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů