Hlídání dětí

zobrazeno 839×

Vložil(a): dáša, 15. 5. 2016 16.10

Vyzkoušel jste již někdo službu Hlídací babička? Je to pro vás přijatelnější forma, než dát dítě třeba do jeslí? (Já nevyužívám ani jednu službu, jen mě to zajímá). Díky :)

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 19. 12. 2017, 15.51

játuto služku neznám, ale jestli je babička prověřená, tak to může být prima

Kikinka30, 1. 4. 2017, 21.08

Neznam,poravde mala chodi vsude se mnou a je to zabava,vzdy si s nejaka ta tetka,babka povídá....

Fuga

Fuga, 8. 12. 2016, 14.09

já jsem měla dítě v soukromé školce a někdy jsem nárazově využila i adoptivní babičku. a byla jsem spokojená, když potřebuji jít k lékaři apod. je to skvělé řešení

luciusmius, 6. 6. 2016, 5.59

nikdy jsem takovou službu nevyužila, takže nemám zkušenost navíc máme babičky tety.... Ale můj názor na to je takový,že když příbuzní nejsou nebo z nějakého důvodu nemůžou, tak proč ne. Ikdyž si neumím představit že bych dceru svěřila někomu cizímu, pro lidi,kteří jinou možnost nemají je tohle naprosto skvělé řešení

Hana-Silhartova, 18. 5. 2016, 22.44

Na hlídací službu jsme měli doposud bohužel pořád smůlu. Nikdy nevíte, kdo přijde a jestli to s dětmi pořádně umí. Většina "hlídačů" to dělá zřejmě hlavně jenom pro peníze. Ale když už se bez takového hlídače neobejdete, doporučuji to řešit tak - vybrat si někoho, kdo nepřijde jenom pro jednou, ale může k Vám chodit opakovaně. Vzít si ho nejdříve jenom tak několikrát na zkoušku, ověřit jestli to s dětmi umí, zda se dětem líbí a jestli vůbec zapadne do rodiny. Musí to být někdo, kdo má děti rád, rozumí jejich psychice, plně se jim věnuje, dokáže je zaujmout a umí reagovat na jakoukoliv situaci.Víme, že na poprvé ten výběr nikdy nevyjde. Ale když nakonec seženete tu pravou hlídací babičku, máte vyhráno.

skřítek, 18. 5. 2016, 14.30

Pokud by byla dotyčná osoba prověřená jasně prokazatelným způsobem a měla dobré reference z předchozích hlídání, pak asi ano. Ale stejně bych ve skrytu duše trnula, že absolutně nabourá vše, co člověk pracně budoval - návyky a režim dítěte atd. Nicméně chápu, že když někdo prostě potřebuje třeba chodit do práce, je pořád lepší když je prcek v domácím prostředí než někde v jeslích.

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 18. 5. 2016, 8.56

Já bych raději dala hlídat někomu komu znám. V mém případě třeba i do mateřského centra, jelikož jsem v té organizaci pracovala a věřím jim

jitkamety

jitkamety, 16. 5. 2016, 15.43

jeste jsem nevyuzila,zatim slouzim ja a nepotrebuju nikoho na hlidani az bude mala vetsi tak asi vyuzijeme

Kama, 16. 5. 2016, 10.55

Nevyužila bych.Když máme babičky,nevidím důvod.A využívat cizí "babičku" jen proto,že vlastní má jiný názor na výchovu,atd.je hnusné.Jak píše Katka,ani ta cizí nebude mít stejné názory jako Vy.A popravdě,i já se spíš ztotožňuji s názory ze staré školy,než s dnešními trendy.Ale pokud babičky nejsou,tak je to lepší,než jesle.

snany, 17. 5. 2016, 21.50

Já bych spíše řekla, že někdy je to hnusné jak se chovají babičky ke svým dětem a pokud si nerozumí a nechtějí fungovat ani jako prarodiče, tak je opravdu lepší cizí babička. Nejdůležitější je aby všechny strany byly spokojené. Moje mamka by mohla být super babička, jen škoda, že to neskutečný sobec, který myslí v první řadě na sebe a neplní sliby, nic ji není dobré, nepochválí, při hlídání odměřuje čas a pokud se jen o pár minut opozdím hned je scéna. Opravdu nechci aby takový člověk měl vliv na výchovu mých dětí.

Kama, 18. 5. 2016, 10.51

Tak ve Vašem případě je to jasné,to máte pravdu.Je smutné,že takové babičky jsou.

dáša, 19. 5. 2016, 10.19

Ano, právě z takového důvodu jsem to myslela. Děkuji za pochopení.

Minnie, 16. 5. 2016, 10.30

Nezkusila jsem, v případě nouze máme svoje babičky kterým nevadí občas hlídat a já se snažím na to hlídání děti dávat jen v nejnutnějším připadě (musím třeba k lékaři a nechci aby si partner kvůli tomu čerpal dovolenou). Nevím jak bude potřeba hlídání až mi skončí rodičák a budu muset jít dp práce, ale vím že nikomu cizímu bych děti nesvěřila ani já, ani partner takže kdyby bylo třeba, budeme využívat pomoc babiček vlastních.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů