Zásoby jídla
Vložil(a): vendy.z, 20. 10. 2016 20.16
Připravuji nyní materiály k článku o samozásobitelství a domácích zásobách. Jako dítě si pamatuji, že jsme doma hodně zavářeli - i masové konzervy, vajíčka jsme nakládali apod. Děláte si doma také nějaké zásoby jídla apod? Já třeba hodně zavařuji, suším (ovoce, zelenina, maso), ale třeba pro případ výpadku vodovodu nemáme zásobu vody ani na jeden den. Což je asi nejhorší slabina...Jak to vnímáte vy? Děláte si vlastní zásoby pro případné výpadky (energií, vody, jídla, nafty apod?). Děkuji za Vaše názory!
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 11. 8. 2017, 9.23
maso nezavařuji, ale co se týká jídla bysme přežili, ale vodu doma taky nemám, leda ze studny a ta není kontrolovaná, je jen na zalévání
Fuga, 16. 1. 2017, 9.44
tak na konec světa připravení nejsme Jídla máme dost, ale nebylo by na čem uvařit, vypadl by mrazák apod.
k.o.r.i.n.e.k, 23. 10. 2016, 10.28
Jo příkrmy ty také v mrazáku máme a k tomu spoustu ovocných dření
k.o.r.i.n.e.k, 23. 10. 2016, 10.58
Máme jahodové a meruňkové dřeně a domácí nanuky, pak borůvky, ostružiny, rybíz, maliny, jahody - jahod nejvíc, jelikož jsem byla na samosběru
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 22.30
Tak já už mám zásoby, manžel dovezl Suším hřiby a naporcovala jsem kohouta a kachny a do mrazáku Takže kdyby něco hlady neumřem, ale žízní ano
Po pravdě, většinou nakupuji čerstvé jídlo a moc zásob nemáme. I když naštěstí od babičky nebo od někoho jiného dostanu třeba marmelády nebo přesnídávky z jablek, zavařenou řepu, zpracovaná rajčata - směs na topinky nebo rajčata na omáčku či polévku do mrazáku. Když je dost ovoce, dávám si ho taky do mrazáku, švestky, merunky, jahody. Mám tam hodně rybízu. Plánuji dělat pečený čaj, dá se tam přidat různé ovoce. Mám teď hodně jablek, tak je jíme nejen čerstvé, ale dělala jsem štrůdl a asi je i uvařím se skořicí.
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 14.52
Také mám v mrazáku spoustu ovoce, zima je dlouhá :--)
k.o.r.i.n.e.k, 23. 10. 2016, 10.29
Já musím mít dva. Jeden malý v lednici je plná ovoce a ovocných dření a druhý velký je půl masa, pak nějaké houby, zelenina a zase ovoce a jsou oba narvané
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 22.29
Tak u nás máme jablka celoročně v sadech, takže si je kupuji a hned zpracovávám
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 9.44
Studna to je v dnešní době úplný poklad
petrao, 21. 10. 2016, 10.25
Tak to je hrůza, rodiče takhle museli studnu prohloubit o x metrů aby se tam ta povrchová voda neprosakovala
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 14.53
Jo to je také pravda, u nás tedy povodně nejsou, jsme u Krušných hor, ale je to tu samý kopec
patricia077, 21. 10. 2016, 10.04
Studna je fajn a já si zásoby teda nedělám, ale mám pocit, že celý národ ano, když vidím u nákupáků věčně plná parkoviště!
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 14.53
Oni toho ale pak hodně snědí a zásoby nejsou
patricia077, 21. 10. 2016, 15.10
haha njn
k.o.r.i.n.e.k, 22. 10. 2016, 21.19
To je pravda že občas je rychle pryč
patricia077, 22. 10. 2016, 21.42
Tak tj právě ono, že když se nakoupí hodně najednou, tak se taky hodně konzumuje, aspoň mi to přijde..
k.o.r.i.n.e.k, 22. 10. 2016, 21.47
Mě přijde že u nás se konzumuje stejně - když toho nakoupíme náhodou víc, tak to máme na další dny
patricia077, 22. 10. 2016, 21.56
Tak to máte fajn .-).
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 8.11
Brzy se budou zabíjet kachny, tak budeme mít zase plný mrazák kachen jako minulý rok Takže bych přežila na kachním mase
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 14.54
Fakt nesmí? To jsem nevěděla, já to tedy nikdy nedělala ..
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 9.45
To mě nenapadlo, ale než umřít žízní
petrao, 21. 10. 2016, 10.26
Jasně y nejlépe využívat všechno
Katka, 21. 10. 2016, 10.01
Jé taky by se nám hodil zdroj domácího, děti mají moc rády.
k.o.r.i.n.e.k, 21. 10. 2016, 14.54
Mi máme ještě i slepice, jehňata a kuřata ale ty jen někdy Jednou bylo prase, to bylo jídla
k.o.r.i.n.e.k, 23. 10. 2016, 10.30
Jo to si syn mlaskal, když začínal s příkrmy, tak měl jen domácí maso a jak to spokojeně papal
k.o.r.i.n.e.k, 23. 10. 2016, 10.31
A které z nich? Já psala o kachně, jehněčím, kuřecím, slepičím, kohoutím a vepřovém