Co vám Covid a tahle divná doba dala/vzala...?

sledováno 1× zobrazeno 1894×

Vložil(a): LucieS, 30. 10. 2020 12.25

Docela mě zajímá, jak jsou na tom ostatní. Co vám posledního půl roku dalo či vzalo? Naši rodinu to zasáhlo docela razantně. Můj zaměstnavatel to neustál a celá fabrika skončila. Našla jsem si jinou práci (zkusila jsem státní správu), ale zjistila jsem, že dělat papírování pro papírování není nic pro mě. A jen mě to utvrdilo v tom, že ve státní správě je přebujelá zaměstnanost. Tak teď v pondělí nastupuji zpět do soukromé sféry, snad to konečně klapne. No a můj partner se dozvěděl včera, že ani jejich fabrika to neustála, ale to se tušilo již delší dobu a bylo to spíš ovlivněno končícími daňovými prázdninami a fabrika se přesunuje na východ. Takže doufám, že si partner najde něco jiného a snad i podobně či lépe placeného co nejdříve. No a co se týče malé... velmi mě mrzí, že prckové nemůžou chodit na kroužky, do školy, že nemůžou moc potkávat kamarády. Myslím si, že ta zameškaná škola a nabourané vztahy a výpadek v kroužcích bude jednou velký průšvih. A jak jste na tom vy ostatní?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lucie25987, 8. 12. 2023, 6.17

Mně dala dostatek volného času na moje vzdělávání. Chtěla jsem si najít nějaký kurz o marketingu, protože jsem měla v práci možnost povýšení, ale byla jsem líná někam dojíždět a něco se učit, tak když přišel Covid a nic se nemohlo, tak jsem se donutila alespoň poslouchat různé audioknihy o marketingu z https://progresguru.cz/audioknihy?page=1&categories=5&preparing a to mi stačilo, abych novou práci dostala, takže já jsem paradoxně s touto dobou spokojená .

Ivulín, 25. 8. 2022, 23.13

No, nám se doma povedlo covid přečkat tak nějak v pohodě. Chvílemi to nebylo úplně jednoduché, ale zvládli jsme to. Znám ale z okolí plno případů, kdy to až tak růžové nebylo. Například kamarádka právě díky covidu zkrachovala. A takových případů je bohužel víc. Myslím si, že společnosti zaměřující se na likvidace firem, viz https://www.konecpodnikani.cz musely mít v tomto období opravdové žně.

Witchie, 7. 12. 2020, 7.06

Přiznám se, že u mě vlastně žádná změna. Syn chodí ještě do školky, které se nezavřely (ač tam řádil covid už 2x) a já mám home office. Navíc jsem introvert, takže mně to svým způsobem vyhovuje

Pavla T., 12. 11. 2020, 21.48

Tak u nás pracovně pořád stejně já na rodičáku a manžel OSVČ elektrikář a zakázky má. Děti malinké školkové jsem si nechala doma. Už jsme nákazu v MŠ měli, hygiena posílala děti na testy nesmyslně po 14 dnech od kontaktu.... takže od té doby jsou děti doma, protože odmítám s nimi dojíždět každý měsíc na testy (určitě to nebylo naposledy). Syn je předškolák takže plníme povinné úkoly, které ho naštěstí baví, chodíme ven, tvoříme, hrajeme si a jsme prostě spolu.....upřímně někdy nemám den a děcka mě vyloženě serou, ale nikdo není dokonalý, večer se zhluboka nadechnu, vyspím se a ráno jsem zas fajn máma. Já se konečně dokopala k tomu chodit běhat, klušu už 2 měsice a kupodivu mě to baví😉 Manžel je na tom hůře, zrušili mu fotbal (2x v týdnu trénink a o víkendu zápas), tak se teď realizuje alespoň na zahradě a kolem domu. Nejvíce mě štve to, že je vše zavřené... Jezdily jsme s malou na plavání kojencu, výlety,... Možná jsme sobec, ale i přes zákazy a příkazy se scházíme s rodiči a sourozenci a taky chodíme na procházky s kámoškama a dětma, kafíčko si místo doma dáváme na zahradě, děti se vyblbnou a jsme spokojení všichni......

Nikoll, 7. 11. 2020, 12.52

Pracovně nic, já nepracuji a manžel má stále svou práci. Akorát mě to mrzí kvůli dceři, do školky sice chodí, ale nemůže na kroužky které jí moc bavily, nemůžeme do herničky kam jsme o víkend chodily rády, vlastně jsme pořád doma, max. procházka se psem.

Adelinka, 5. 11. 2020, 20.35

Na jaře jsem dělala asi 3 měsíce v bance na dobu určitou, pak mi smlouva skončila. Potřebovala jsem najít něco jiného a těch nabídek je v porovnání před covidem strašně málo, jediné co mi vyšlo je v bance na zákaznické lince na DPP, nyní již na DPČ do konce roku, takže žádná hitparáda. Jsem po mateřské a vím, že kdyby nebyl covid, byla by nabídka na trhu práce jiná.

V007A, 5. 11. 2020, 13.17

Mě to nic nevzalo, ale naopak mě to motivovalo k tomu začít podnikat doma, protože manžel dělá pro stavební firmu a mají práci jen na dva měsíce a další baráky nikdo neobjednává. Taky jim nedávají výplatu za včas. Chci být připravena na budoucnost. Už kvůli dětem to chci rozjet více, aby mě to živilo, aby pak nemuseli zůstávat někde po družinách.

LucieS

LucieS, 5. 11. 2020, 17.27

A co jsi začala dělat?

V007A, 5. 11. 2020, 19.22

Prodávám látky, už i z toho důvodu, že u nás ve městě jsou drahé a občas něco šiji i já, tak to můžu mít za lepší cenu. Mám to v průměru o 30% levnější než v obchodě kamenném a to mají stejné látky. Akorát se moc už nevejdu domů 🙂 budu si na to asi muset objednat ten barák a manžel tím pádem bude mít práci 😂

Janna, 3. 11. 2020, 21.05

My si to docela užíváme... Jen syn se pořád ptá, kdy půjdeme zase plavat a cvičit. Tak jsme začali i kreativně tvořit 🙂 nějak mne to nevadí.

Eliška Kozlova, 2. 11. 2020, 19.46

Tak jsem úplně zařezaná, můj soused zemřel na zápal plic, způsobeny koronavirovou infekcí, sice to byl senior, ale vitální. Dnes jsem se dozvěděla, že v pátek zemřel, než ho dovezli do nemocnice, už měl moc požkozene plíce. Úplně mě to dostalo, kdyby někdo jiný, ale on byl fakt aktivní, ještě minulej víkend pracoval kolem domku.

dasza, 2. 11. 2020, 20.07

To že byl aktivní neznamená že neměl žádné zde potíže..a navíc ten je covid u všeho..ikdyz umres na to že ti vybuchne mozek řeknou covid...toto je věc kterou jim nevěřím..každej v sobě máme nějakej zdravotní problém a jakákoliv infekce se s ní nemusí snést a následky to má vždy..

Eliška Kozlova, 2. 11. 2020, 21.43

A tak to víš, že kdyby měl v pořádku imunitu, tak se to tak rychle nerozjede. Ale žádnou vážnou nemocí netrpěl, nekouřil, astma neměl a přitom mu to úplně odrovnalo plíce.

dasza, 3. 11. 2020, 6.24

Chodím když mám volno do nemocnic pomáhat..neboť furt volají že není personál....a není tam tak plno jak říkají média..není tam tolik mladších ročníků nezb75+ jak říkají média....mám kolem sebe nespočet pozitivních..každý jiný průběh..mám kolem sebe spoustu negat.co jsou v prdeli a mají neskutečný příznaky a nevěřím testům.neverim celými ccovidu...

Katka

Katka, 3. 11. 2020, 8.22

Dnes je na idnesu rozhovor s doktorem na jip a taky říká že mladší to nesou hůř jen když mají další choroby (tlak, obezita, cukrovka). A takových lidí co netuší, že mají diabetes 2 jsou haldy.

Jarka mmm, 1. 11. 2020, 16.55

Nejde mi reagovat dole, tak to píšu sem. Ptáš se, jak vím, že to bude třeba jen rok? Jako fakt? Máme se jakože nervovat tím, že to bude trvat mnohem dýl a třeba ještě dyl? Preventivně třeba ze se k tomu přidá ještě něco dalšího a budou další opatření ne? Nikdo nevíme, co bude zitra, tak proč řešit takovýhle blbosti, na který ti nikdo odpověď nedá. Řešit fotky nebo kroužky...Dyť za nás kroužky téměř nebyly, fotka jednou ročně. A myslím, že jsme byli mnohem šťastnější, než většina dnešních dětí-uměli jsme se zabavit sami, nebyli jsme odkázáni na nějaký unifikovaný kroužky, proste jsme lezli po stromech, hráli si s kamaradama, byli venku za každého počasí atd. Teď když děti nemaj kroužek, tak nevědí, co maj dělat a třeba seděj v záplavě hraček. A pak jakoze zloběj a rodiče nevědí, jak vlastně se svyma vlastnima detma vycházet. Kamarádka mi nedávno zoufale psala, ze její 4letacka nechce koukat na TV, ale chce po ni, aby ji naučila číst... Je to blbost rodičů, že zapomněli na úplně jednoduchý věci. Vůbec mi není líto lidi, co si neumějí užívat život a jen remcaj na blbosti. Je mi líto lidí, co teď resej existenční problémy nebo matky s detma, co teď pracujou doma s detma a ještě je ucej, to sranda není, pro ně doufám, ze tahle “doba” přejde co nejdřív. Btw léta určitě lockdown trvat nebude, protože by se všechno sesypalo.

LucieS

LucieS, 1. 11. 2020, 19.30

Já se nenervím. Já jsem přímo nas-aná, protože všechno jde do pr. A bohužel mám pořád pocit, že si dost lidí říká, že to za pár týdnů přejde. Velký kulový přejde. Hodně se zkrouhla svoboda lidí, ekonomika je naprosto v haj... A to si myslím, že si velká spousta lidí neuvědomuje. A následky si poneseme hodně, hodně dlouho. A přiznávam se, že opravdu nedokážu celý volný čas věnovat tříletému dítěti. Kdyby byla starší, tak jí klidně pustím ven. Takže mi štve, že s ní ani nemůžu sportovat, prostě nic. A kreativní činnosti jí nebaví. Tak co asi pak doma můžu dělat?

snany, 1. 11. 2020, 19.54

Chápu, že každý to má nastaveno jinak a to je tak správné. Nicméně, proč by jsi s dcerou nemohla sportovat? Vždyť to se dá i venku, ne? Starší dcera vzala tu mladší (2,5 roku) a jezdila s ní na koloběžce. Těm malým dětem fakt stačí málo a jsou spokojené. Moje starší je taky sportovně založená, když byla malá tak jsme ji mimo jiné pořídili trampolínu a domů houpačku, takové obrovské látkové závěsné křeslo kde se vejde dospělý i s dětmi. Zavěšené to bylo u stropu a na železném laně a dřevěné tyčce a ona po tom lezla až na strop- úplná akrobatka. Jinak super je doma opičí dráha z čehokoliv co máš doma.

Jarka mmm, 1. 11. 2020, 21.09

Já to svým způsobem chápu, ale proč se nervovat něčím, co nezmenis? Je to zbytečná ztráta zdraví. Opravdu na všem se dá najít něco pozitivního, stačí změnit úhel pohledu. Jestli se dcerka neumí zabavit sama, tak to zkousej postupně-ať vydrží třeba 10 min, 15 a přidávat. Pokud se ji budeš potom chvíli venovat opravdu naplno, mělo by ji to na nějakou dobu stačit. Můžeš jí dat třeba kuchyňskou minutku a až zazvoní, tak si s ni budeš hrát atd. Zkusit ji zapojit do tvorby oběda atd. Doma ji z dek atd postavit velkej bunkr, udělat různé opici drahy. Koupit domu gymnastické kruhy (tříleté to zvládne), sklápěcí klouzacku, na podlahu nalepit barevnou pásku, ať po ni běhá, atd atd. Pořád tohle není zadnej “problém”, lidi jsou v mnohem větších srajdach i bez koronáče. Važ si toho, ze máš přítele a malý děcko a snaž si ho užit, dokavad je malý a neber ho jako pritez nebo něco, co se musí nějak zabavit, aby se přežil den. Vždyť je to Škoda si to nějak neudělat hezký a neužit si to ne?

patricia077

patricia077, 2. 11. 2020, 12.37

Je pravda, že znám hodně lidí, co naprosto na....i zavřená fitka a posilovny, ne každý má možnost cvičit doma nebo ho baví třeba "běhat" po venku, já teda taky nejsem zastáncem "všeho"online, dostala jsem nabídku na online jógu, ale to mne fakt moc neoslovilo, to si radši když vyjde čas zacvičím podle videa na youtube, protože to mohu dle potřeby stopnout, když něco děcka chtějí nebo přijdou a ptají se, ale online se stopovat nedá, to mi fakt stačí to učení uaaaa jako chápu, že starší děti už tohle zmáknou ale ti prvňáci, to je peklo, na druhou stranu obdivuji paní učitelku jak to dává a furt opakuje, to že jdete na záchod nemusíte všichni do eteru hlásit atd já to slyším a celkem někdy "rostu"

dasza, 2. 11. 2020, 14.41

Dneska jsme vedli debatu..mproc naše prvňáčky si dělá vše sama a nepotřebuje mě doma a ostatní mrchtaji a potřebují asistenci rodičů aby si někde něco zapli a udělali co mají napsaný....odcházím do prace..napíšu na papír strana ta a ta.ucebnice ta a ta..dojdu z práce je hotová jdeme ven..jdeme si užívat.. ale každej kolem deček skáče a děcku utírá prdel( s nadsázkou) ještě vv10ti letech ) a pak to tak dopadá...

LucieS

LucieS, 2. 11. 2020, 17.39

No tak my doma jsme zrovna ten případ, co jsou nas-aní, že je vše zavřeno - chodili jsme do fitka, na bazen a já hrát badminton 2x týdně. Teď nemůžu nic. Cvičení doma s kilovými činkami je pro nás opravdu o ničem. Na kolo už se jít nedá (ne, opravdu nebudu jezdit večer v šest po práci) a běhání jakbysmet - v lese ve tmě běhat nebudu. Na nás už to začíná dost psychicky doléhat.

dasza, 2. 11. 2020, 14.39

Ve třech letech si uměli hrát samy...a dlouho panenky.lego.auticka.vlacky.jen tak..ale my jsme venku pořád...jestli máte zahradu tak ven může sama i ve 3letech proč ne?? Jinak my i teď jsme denně na kole.denne hrajeme xx her .ano ve 3letech hráli deskovky a vydrželi u toho ..my dost vyrábíme..dečka si matlali a patkami cokoliv..není to o tom věnovat se jí a vymyslet zábavu...ona musí sama...pak to dopadá tak že neumí ani chvíli si sama vymyslet nějakou hru

Katka

Katka, 2. 11. 2020, 8.22

Já vidím velký problém v tom, že dnešní děti už nejsou zvyklé chodit samy ven a rodiče to často ani těm 10+ nedovolí. Takže naše děti jdou samy ven, ale moc kamarádů tam nepotkaji. Tak ještěže mají alespoň sebe navzájem. Dcera si teď z nudy půjčila kolo, aby se nějak zabavila a ona jezdila nerada, takže to už musí být vážný. 😇

snany, 2. 11. 2020, 9.12

U nás v okolí rodiče dětí pouštějí,ale nejsme město.

Katka

Katka, 2. 11. 2020, 9.46

Jj tak my jsme v centru, no. Ale obecně se dnešní rodiče o děti velmi bojí a je pro ně i často lepší, že sedí doma u pc "v bezpečí". To náš syn se s tím nemaže posledně si vyjel na výlet na kole za město, přes státní silnici, vlakový přejezd... a přijel nadšený, jak to sám zvládl a že to bylo super 🙀😬😅

patricia077

patricia077, 2. 11. 2020, 12.40

Jo já je pustím a oni se už nevrátí to je sranda, hele já bych je i pustila, ale na tu ulici u nás kde toho dost jezdí se mi zatím nechce, ale zas na zahradě jsou sami, protože jim věřím i když máme jezírko docela hluboké, někdo mi říkal, že by se bál, že se dítě může utopit i v louži vody v podstatě, je fakt že už tam taky v zápalu hry spadli ale ne zatím kompletně celí

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů