Zelená úsporám a kotlíkové dotace

zobrazeno 1268×

Vložil(a): snany, 18. 2. 2017 10.27

Řešila některá z vás nedávno uvedené dotace? Tohle je pro mne španělká vesnice a vůbec se v tom nevyznám. Letos chceme zateplit dům a vybudovat novou kotelnu. Uvítám všechny rady ;-)

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

domik, 27. 6. 2022, 14.03

Ahojky. Zateplení domu není levná záležitost, ale troufnu si říci, že je nezbytná a a není dobré na ní šetřit. My jsme zateplení řešili loni, já tomu moc nerozumím, ale manžel toho načetl o různých způsobech docela dost a konkrétní způsob zateplení pak vybíral tady https://baumit.cz/produkty/vnejsi-omitky-a-sterky. Tak mrkněte, třeba tam bude něco přijatelného a vhodného i pro vás .

Ivet95, 5. 9. 2021, 18.21

Ahojky, my jsme se také o dotace snažili, ale nakonec nám to přišlo tolik papírování a také nařizování, jak co musí být, že jsme se nakonec rozhodli to udělat bez dotací. Třeba zateplení střechy jsem sehnala u firmy http://www.nejlevnejsiizolace.cz/, kde to mají opravdu za skvělou cenu a nějaké dotace, ať si nechají. Myslím, že tím jak je to v dnešní době složité se snaží spíš lidi odradit.

vranovahan, 24. 2. 2023, 23.44

Právě o zateplení střechy se teď hodně zajímáme a podle toho, co jsem četla, tak v tomto ohledu jsou prý nejlepší volba zelené střechy. Máte s tím zkušenost? Prý se dá zvládnout i založení zelené střechy svépomocí. Manžel si o tom něco četl na https://www.ekrost.cz a říkal, že by se do toho rád v létě pustil, tak jsem celkem zvědavá jak to dopadne.

lucie25987, 8. 12. 2020, 9.42

Ahoj, my jsme na tom stejně. I pro nás s manželem je tato oblast španělská vesnice. Vloni jsme si na střechu nechali dát fotovoltaiku a věděli jsme, že existuje nová zelená úsporám fotovoltaika, ale problém byl, jak ji zařídit. Oslovili jsme proto společnost https://www.trienergo.cz/dotace-na-fotovoltaiku/ , která to zařídila za nás, tak to tak také udělejte a budete to mít bez starostí jako my .

Kamil Štrof, 22. 5. 2020, 22.35

To my jsme letos řešili dotace na tepelná čerpadla a dost pěkně mají celou problematiku vysvětlenou na https://mastertherm.cz/tepelne-cerpadlo/dotace/ My toho určitě využijeme, protože jsme si spočítali, že ta úspora peněz za energie bude opravdu vysoká, takže se nám to rozhodně vyplatí pořídit.

Drahoslava Nožičková, 25. 5. 2020, 4.22

Díky za odkaz na ten článek. Právě tepelné čerpadlo bychom si rádi také pořídili a pokud by vyšla dotace, tak by to bylo super. Můžu se zeptat od koho jste si tepelné čerpadlo nechali dodat? Já se o tom nedávno bavila s jedním známým, který ho má a ten říkal, že si ho nechal dodat od jedné firmy, která se mu ozvala na základě poptávky, kterou zadal na tento poptávkový portál https://www.trhpoptavek.cz/stroje Právě přemýšlím jestli by nebylo dobré to udělat stejně.

Žofinka

Žofinka, 24. 11. 2017, 15.27

je to pěkná džungle, kde je nutné dodržet spoustu nařízení, ale nejdeme do toho, že nejsme schopni splnit všechny podmínky na výměnu kde čeho

terezicka00, 10. 5. 2017, 13.46

Ahojky. No, my jsme řešili zrovna před nedávnem topení v RD a rozhodli jsme se pro tepelné čerpadlo. Obrátili jsme se na společnost http://www.ac-heating.cz, která zrovna má rozjetý projekt tepelná čerpadla s kotlíkovou dotací až 127.500,- Kč, což je super.

sestricka1989, 11. 3. 2017, 13.32

pro mě velka neznama taky to budem řešit

Fuga

Fuga, 20. 2. 2017, 6.57

my využili (snad) kotlíkovou dotaci, žádost podaná hned v lednu 2016, jak byla vyhlášená pro náš kraj, žádost o proplacení jsme dali v listopadu a peníze zatím nemáme. Je to buzerace ohledně vyplnění té žádosti (manžela jsem vyštvala na školení, jak ji vyplnit, protože předtím na maily žádná reakce a než výzvu vyhlásili, tak tam nebyl telefon) a mají na vše hodně času, podepsanou smlouvu jsme dostali v září. A nejvíce mě dorazilo to, že se to zdrželo např. i tím, že po autorizovaném inženýrovi přepočítávali energetický štítek domu (ten jsme dodali my). A pak že se neplýtvá penězi. Já doporučuji to školení a jinak se připravte na spoustu papírování a taky ti montéři musí být proškolení apod. Ale jestli to klapne, tak máme novou kotelnu za hubičku

Mygara

Mygara, 19. 2. 2017, 19.08

je to hrozný opruz a nevím, zda jde využít obě dotace naráz, zdá se mi, že v zelené úsporám je i určitý typ dotace na kotel. U kotlíkové byste dostali na zateplení ale málo, jen v rámci tzv. mikroopatření (20 tis)

Jarka mmm, 19. 2. 2017, 9.36

Já jen vím,že se to musí dobře nastudovat a musí to být vyhlášené. Ale za ty peníze to samostudium stojí .

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů