Vyhazov z práce

zobrazeno 362×

Vložil(a): Dandina, 19. 7. 2023 14.09

Dobrý den, asi pláču na špatním hrobě, ale třeba jste se s tím někdo setkali, hledám teď co nejvíce informací co by mi mohli pomoci. Věc se má tak, můj muž byl zaměstnán 4 roky, vše bez problémů, pak měl bohužel nehodu a zůstal na půl roku na PN se šroubovanou nohou, po návratu do zaměstnání na něj na stole čekala výpověď, za neplnění pracovních poviností, což je prostě nelogické, jak mohl plnit práci, když byl na nemocenské?! Nevíte zda se v tomto ohledu nedá něco dělat?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 28. 7. 2023, 12.09

Tak vyhazov je vždycky průšvih. Zvlášť třeba, když máte nějaké závazky k bance a potřebujete splácet. Z toho důvodu se snažím vyhýbat se klasickým hypotékám a úvěrům. Mnohem lepší forma financování bydlení jsou třeba investice do P2P pujcek. Ať v roli investora, kdy vás platformy jako julu.cz/investment-offer/ propojí se spotřebitelem, nebo právě v roli spotřebitele, který hledá někoho, kdo mu peníze půjčí.

Majda2299, 25. 7. 2023, 16.15

Ze zákona Vás nemohou vyhodit za to že jste měla neschopenku, což se defacto za označením neplnění pracovních povinností skrývá. Pokud jste se zaměstnavatelem komunikovala i po dobu neschopenky a informovala ho o průběhu, či kdy se vracíte či nevracíte, nemá právo Vás vyhodit. Doporučím podívat se zde na Neplatný vyhazov. Můžete se s nimi domluvit a poslat jim výpověď na prověření a oni vyhodnotí, zda nadřízený jednal v právu či ne.

Dandina, 28. 7. 2023, 15.46

Děkuji, já si to také myslím, že to je protiprávní, ale nevím co s tím. Hlavně sem i tam ani nechce zůstávat, pokud jsou takové podmínky, za nehodu jsem ani nemohla. Jenže jinou práci nemám a jsem sama, příjem je pro mě důležitý. Moc Vám děkuji za stránky, kolik to posouzení stojí prosím Vás?

Majda2299, 28. 7. 2023, 16.25

Nedivím se, ale nemůže Vás vyhodit ze dne na den. . Pokud vím, tak tahle firma Vám ověří výpověď a kdyby zaměstnavatel opravdu pochybil, tak Vám pomohu a obstarají celý soudní proces, v případě že prohrajete, všechny náklady pokryjí oni a v případě výhry, dostávají procento z vyplacené částky zaměstnavatele, přičemž Vy dostaneš odškodnění za každý měsíc od začátku výpovědi do konce soudu. Do té doby je vše bezplatné, tady mají vše uvedeno https://neplatnyvyhazov.cz/. Nám pomohli a moc a dostali jsem odškodné za dobu 14 měsíců.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů