Vana nebo sprchový kout?

zobrazeno 1418×

Vložil(a): Kamila Pecharová, 24. 3. 2021 21.10

Ahoj, plánujeme rekonstrukci koupelny a vždy jsme “snili” o velké vaně. Když jsme o tom ale začali intenzivně přemýšlet, říkáme si, proč vlastně tolik chceme vanu? Děti v současné vaně při koupání jen zlobí, já s manželem si napustíme vanu max. 1x za rok, protože nás ležet ve vaně zase tolik nebaví a já navíc lituji plýtvat vodu. Primárně se všichni sprchujeme, ale ve vaně často myju boty, aquarium apod. a to by byl ve sprcháči problém.. má někdo z vás pouze sprchový kout a je spokojen? Variantu 2v1 nechceme.. díky za názory ;)

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Soniiiciii, 27. 8. 2023, 23.47

No, je to bohužel tak… Ale dneska jsou moc hezká a praktická řešení i se sprchovým koutem. My jsme oslovili https://www.kaldewei.cz/vyrobky/spa-wellness/ a musím říct, že jejich řešení je dokonalé.

Misacek, 31. 7. 2023, 23.56

Já bych bez vany nemohla být. Ale chápu, že v některých koupelnách, hlavně v paneláku, je kolikrát hodně složité vanu usadit. Nám se to teda povedlo a jsem za to ráda. Pravda, v koupelně už je jen umyvadlo a pračka, ale postačí to. Vana je k nezaplacení, takže jsem ráda, že jsme to vymysleli. Máme tuto https://www.kaldewei.cz/vyrobky/koupaci-vany/detail/product/meisterstueck-centro-duo-1-leva/ a s plánováním nám teda od kaldewei pomohli.

lucie25987, 10. 5. 2023, 21.42

Já jsem jednoznačně pro vanu . Sice si ji nenapouštím, ale nedokážu si představit, že bych měla při sprchování stát. Vybrali jsme si velkou vanu z https://www.top-koupelny.cz/kategorie/vany-a-prislusenstvi-24/ a děti se koupou spolu. Už se těším, že si ji taky budu napouštět, až na to bude víc času .

vranovahan, 30. 12. 2022, 1.15

My máme doma jak vanu, tak sprchu, ale v poslední době kvůli úsporám používáme spíše sprchu a to jen na velice krátkou dobu. Šetřit se teď snažíme kde se dá, hlavně na vytápění. Rádi bychom si pořídili teplené čerpadlo, ale i přes to, že existují dotace na tepelná čerpadla, viz https://www.mastertherm.cz/tepelne-cerpadlo/dotace/ tak je to pořád prostě moc drahé, no.

ivetkaprochazkova, 31. 12. 2021, 16.07

Do vany se dnes vejde jenom moje malá Anežka. Já bych se tam zbytečně krčila. Zároveň ale každá z nás potřebuje jinou teplotu vodu. Proto jsem si do našeho baráčku nechala už při stavbě nainstalovat http://www.atm.afriso.cz/cs/ termostatické ventily, které se o ideální teplotu v každém obvodu postarají.

naseivanka, 27. 9. 2021, 16.12

Tak to vás asi zklamu. Pokud jste si už pořídili sprchový kout, měli byste i přesto vědět, že se dá vybrat opravdu rozumně střední vana do jakékoliv koupelny. Kamarádka mi doporučila, abych se podívala na https://www.livli.cz/magazin/jak-vybrat-vanu-do-koupelny/ a tam že mi dají několik rad na to, jak se i v menších bytech rozhoduje. Ještě že mám tak nápomocnou kamarádku.

naseivanka, 18. 6. 2021, 8.07

Na renovaci se pořádně připravte. My jsme teď nedávno řešili na Karlíně akustiku sálů a to kdybyste viděli ty výsledky, které z https://www.avtg.cz/mereni-akustiky-mistnosti/ naměřili, tak vás omejou. Normálně kanceláře za 4 miliony (jen rekonstrukce) a to byla jedna velká chyba. Říkali nám profíci, že to prý vypadá jako barák z 80. let co se zvuku týče.

Pavla T., 1. 5. 2021, 22.35

My máme sprchový kout bez vanky se spádem 100x160cm je boží! Při společné sprše s manželem máme plno místa. Když se chtějí děti koupat na pustíme jim plastovou dětskou vanu.

Marie007, 20. 4. 2021, 11.40

Já se teda raději sprchuji. Vanu si dám jen opravdu zřídka, když mám hodně času a chci si trošku odpočinout. Nedávno mi má kamarádka, která pracuje v hotelu doporučila jeden web: http://www.caretrade.cz/hotelovy-textil-a-frote/ , kde se dají objednat krásné a hlavně příjemné ručníky a župany. Takže si teď to mytí užívám ještě více.

snany, 3. 4. 2021, 22.24

My máme vanu a děti sedací vanu (ale v pohodě se tam vejdou). U dětí jsme původně uvažovali o sprchovém koutu (mají malou koupelnu), ale nakonec to vyhrála sedací vana a děti jsou spokojené. Manžel je koupací typ, vydrží ve vaně hodiny, já se zase jen sprchuji...

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů