Darování vajíček - názor

zobrazeno 845×

Vložil(a): Starkova, 6. 2. 2022 23.02

Dobrý večer, nebyl jste někdo darovat vajíčka? Jaký na to máte názor, napíšete?

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Jitulenka, 13. 11. 2023, 11.01

Darovat vajíčka nemůžu a asi bych do toho ani nešla, mě to přijde jako už veliký zásah do těla. A hlavně se teda bojím i anestezie, takže bych to dobrovolně nepodstoupila. Ale pomáhat jsem chtěla, tak chodím darovat alespoň do caraplasma centra krevní plasmu. Mám dobrý pocit alespoň z tohoto.

Sofinaa, 17. 11. 2023, 14.44

Tam jsou taky stejně přísné podmínky jako u darování krve? A je za to také peněžní odměna?

Jitulenka, 22. 11. 2023, 13.54

Neřekla bych že jsou tak přísné. Můžete se podívat sama https://www.caraplasma.cz/. Nemocnice moc nemám ráda, mám na ně špatné vzpomínky, proto jsem si vybrala centrum. A ano je za to peněžní odměna, ale já si beru placené volno v práci a nechávám si to odečíst na konci roku z daní.

Blacka, 18. 2. 2022, 16.38

Holky, my jsme s manželem byli na klinice https://www.ivf-zlin.cz/ na umělém oplodnění. Klinika je vyhlášená, moderní a personál je profesionální, můžu ji taky doporučit.

Gitaa, 16. 2. 2022, 22.41

Mě se teda ta myšlenka, že někomu, kdo nemůže mít děti a já mu pomůžu, protože můžu, líbí. Upřímně jsem o tom teď začala přemýšlet. Mrknu na stránky ivf-zlin.cz a domluvím si konzultaci.

Eliška Kozlova, 9. 2. 2022, 3.45

Také bych nedarovala, nelíbí se mi byznys, který kolem toho je, ve většině případů se stejně vajíčko k příjemci nedostane. Pokud chci někomu pomoc je lepší pěstounská péče, adopce, nebo finanční podpora azylových domů, sdružení pěstounů ... Věřím že je spousty žen, které chtějí zažít těhotenství, ale prostě počít dítě je zázrak a mělo by se k tomu tak přistupovat ... Neni to samozřejmost.

Marionneta, 8. 2. 2022, 17.47

Já jsem teda byla na klinice ve Zlíně ivf-zlin.cz a byla jsem darovat právě proto, abych někomu pomohla. Kliniku jsem pečlivě vybírala na základě recenzí a doporučení a musím ji s klidným srdcem doporučit. Byli diskrétní, moc hezky se o mě starali a měla jsem z toho všeho opravdu dobrý pocit.

Minnie, 7. 2. 2022, 15.55

Názor mám negativní. Darovaná vajíčka bych nechtěla. Kdysi jsme řešili že se nám nedařilo počít, navštěvovali jsme CAR a darovaná vajíčka nebo spermie jsme odmítli, buď ať je dítě biologicky nás obou, nebo nikoho a půjdeme do adopce. Naštěstí se pak zadařilo a máme svoje děti. A ani bych nedarovala. Ze zdravotních důvodů i z etických. Vadilo by mi pomyšlení, že někde běhá dítě ze mě o kterém nic nevím. A co kdyby se pak jednou moje dítě dalo dohromady s dítětem, které je napůl moje...

Elen_elen, 7. 2. 2022, 11.33

Já si myslím, že člověk by to měl dělat jedině z přesvědčení, že chce někomu pomoci. Hormonální stimulace může zvýšit pravděpodobnost vzniku vážných zdravotních komplikací a to za žádné peníze nestojí.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů