Dá se v zimě ušetřit za topení ?

zobrazeno 1342×

Vložil(a): Olla, 24. 11. 2017 19.54

ahoj, chci se zeptat jestli se dá přes zimu nějakým způsobem ušetřit, co se týče topení ? každý rok mám účet vyšší a vyšší .. stokrát děckám říkám, aby když jedou pryč, tak aby daly topení na na 1 a nevalilo to na 5, tak to stejně neudělají ..

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 9. 1. 2023, 10.12

Dá. Ideálně topit jen tak, abyste doma nemrzli. Holt si člověk musí zvyknout, že v zimě občas obleče triko s dlouhým rukávem. A pak je to samozřejmě o způsobu topení. My topíme v designovém krbu od https://rocal.cz/designove-krby a přijde mi, že to je poměrně levný způsob. Zvlášť když máte přístup k vlastnímu dřevu. Nebo jak tu někdo zmiňuje ta akumulační kamna, to mi přijde taky docela fajn. Ale nejsem odbornice.

koliaska105, 20. 4. 2023, 17.32

Určitě s vámi souhlasím. Nejdůležitější je podle mě se naučit s teplem správně hospodařit. Pokud nevadí, že se podělím, tak já nedávno narazila na tuto stránku https://www.casone.cz/odpadni-energie/ kde se řeší zisk odpadní energie. Musím říct, že toto téma mě hodně zaujalo a říkám si, že by nebylo možná vůbec špatné něco takového zkusit i u nás doma. Co si o tom myslíte vy?

vranovahan, 31. 12. 2022, 18.35

Jak už se tu zmiňovalo, na vytápění domu se dá ušetřit třeba přechodem na levnější zdroj tepla. Je ale pravda, že ne vždy to jde. Například pokud bydlíte v bytě, tak jste prostě odkázaní na to, co je zavedeno do bytového domu. Myslím si, že úplně nejlépe jsou na tom lidé, kteří jsou napojení na teplárny - https://www.praha-cista.cz/topna-sezona-zacala-lide-pripojeni-na-prazske-teplarenske-tepny-nemusi-mit-duvod-k-obavam/ četla jsem, že u nich je ta cena za vytápění i v současné době víceméně pořád podobná.

novaklen, 24. 4. 2023, 18.27

Tak pokud bydlíte ve městě, tak je toto opravdu super řešení. My tady u nás na vesnici ale bohužel teplárnu nemáme, takže topíme normálně plynem. Letos jsme se na topení snažili šetřit jak jen to šlo. Obávám se ale, že příští zima bude ještě horší. Já ovšem nedávno někde četla, že s úsporami za vytápění může pomoct například rekuperační jednotka, viz https://www.rekuperace-aldes.cz/ Hodně me to zaujalo a dost teď s manželem přemýšlíme nad jejím pořízením.

milujici.teticka36, 23. 9. 2022, 8.14

My jsme už na jaře přemýšleli nad tím, jak ušetřit a dospěli jsme k tomu, že nejlepší investice bude do inovace topné soustavy. Měli jsme klasické plynové přímotopy, ale pořídili jsme si na www.flamen.cz/product-brands/norsk-kleber/ akumulační kamna Norsk Kleber. Jejich propagační materiály uvádějí, že je tam ušetření o 20 až 30 procent. A kromě toho je to teplo z nich hrozně příjemné. Topí průběžně celý den, takže máme příjemně vytopený dům i ráno, když vstáváme do práce.

esternovakova1970, 29. 10. 2021, 18.53

Přišel podzim a tak je logické, že se musí přitápět, jelikož už je chladno. S tím dokážou pomoct designové krby, které mají plno moderních vychytávek, ale jejich hlavní funkcí je to, že vytopí každou místnost a je jedno, jestli máte rodinný dům, byt, chatu nebo cokoliv jiného. My pořizovali na jaře z http://www.rocal.cz/designove-krby

Ivulín, 29. 9. 2021, 22.57

Jo, tak to nám se třeba takto podařilo docela dost dobře ušetřit za topení tím, že jsme si prostě pořídili topné pelety z této stránky zde - www.pelety-premium.cz/topne-pelety-2/ , takže jestli někoho zajímá také takové ještě alternativnější topení, tak určitě doporučuji mrknout na tuto stránku, kterou jsem zde hodil do komentu

Eliška Lišková, 24. 4. 2021, 17.42

Tak hlavní je podle mě pořádná izolace - domu, oken a tak dále, aby vám teplo neutíkalo. A pak samozřejmě samotný způsob vytápění. Nám celkem dost peněz ušetřil nákup peletových kamen, konkrétně z https://www.rolig.cz/peletova-kamna/ Zatím je máme první rok a vytápění nás stálo výrzně méně než dřív.

AliTero, 28. 2. 2021, 16.26

Mě pomáhá mikroplyšové povlečení https://www.goldea.cz/povleceni-mikroplys je skvělé na zimu

ivanka386, 21. 11. 2020, 18.24

Za vytápění se určitě dá ušetřit třeba tak, že si pořídíte místo klasického krbu třeba tepelná čerpadla ze stránek https://mastertherm.cz/tepelne-cerpadlo/ . Určitě to stojí za zkoušku. Zprva jsme z toho nebyli moc nadšení, hlavně kvůli té cenovce, ale od té doby, co máme tepelné čerpadlo jsme hned poznali veliký rozdíl ve spotřebě.

lucie25987, 25. 11. 2019, 7.35

Ahoj, za topení se dá určitě ušetřit. My topíme elektřinou a když jsme s ní přěšly k https://www.epet.cz/elektrina/ , tak se nám snížily měsíční zálohy a ještě nám dokonce vloni peníze vraceli, takže si nemůžeme stěžovat. Doma topíme na 23 stupňů.

ninahorr, 25. 7. 2019, 12.46

Dobrý den. Koukněte na tento článek https://www.levnekrby.cz/zajimavosti/jak-usetrit-pri-vytapeni-krbovou-vlozkou/ Celkově možnost krbem či krbovou vložkou je jedna z nejlevnějších a i na tom se dá ušetřit)

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů