Chci přestat s kojením, ale odmítá UM

zobrazeno 1557×

Vložil(a): Maxik2020, 18. 10. 2021 23.41

Dobrý den synovi je 10 měsíců a váží 7,5 kg, chci přestat s kojením ale odmítá mi pit z lahvičky umele mléko už jsem vyzkoušela snad všechny druhy, nechce mi ani moct jist během dne sní: na snídani pár kostiček chleba s máslem , pár lžiček obědu a ovocnou kapsičku, za cely den vypije malou láhev čaje. Několikrát během dne ho dam k prsu ale potahne si vždy jen 2-3krat a pak má z prsa dudel, většinou mi u toho prsa dopoledne i odpleldne usína, v noci si vyžaduje prso častěji, minimalne 5krat během noci ale zase to samé, potahne si jen parkrat a pak z nej má dudlik a hlavně proto chci přestat s kojením, už jsem vyčerpána z toho ze ma prso na hraní, navíc je hodně hubený a to se narodil s 3600 g což je normální váha, takže si myslím ze je chyba i v mem mléce ze mu nedostačuje a hlavně proto nepribira, už jsem z toho opravdu zoufala a cim dal víc se stresuji kvůli tomu jak je chudý, bohužel ma doktorka mi poradila koupit mléčnou výživu , ale nevím jak ji do nej dostat, z lahve se toho nechce napit. Tak bys vas chtěla poprosit o radu a vas nazor , nebo jakého odborníka bych měla vyhledat, popr doporučit mi nejake kvalitní vitamíny, doplňky stravy. Předem děkuji za vaši odpověď .

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Pavla T., 8. 11. 2021, 11.22

Co se týče kojení, zkus vydržet do roka, pak už dítě mléko (umělé) nepotřebuje, jí mléčné výrobky. - Já kojila dcery do 14m a 15m (jak říkáš už to nebylo žádné pití, jen si hrály a pak začaly kousat!) Porodní váhu měla starší 4000g a mladší 3650g ... v roce měly obě kolem 8kg. Naše doktorka mi řekla že mléko už nemusí pokud papá mléčné výrobky. A vahou mě taky netrapila, prý pokud vidím, že je dítě čilé a štastné tak asi není problém být mimo tabulky 😉 starší je teď ve 4letech na "normálu" a mladší 2letá je jak reklama na hlad...sama ruka samá noha, ale aktivní štastné dítě, co jí za dva 😆

vivianr, 31. 10. 2021, 15.33

Holka mi přešla na lahev hned, protože jsem neměla dost mlíka. Kluka jsem od prsu nemohla dostat a taky lahev nechtěl. Čaj vypil, ale mléko ne. Už jsem myslela, že dopadnu jako v jednom filmu, kde kojila už dost velkého kluka. Jenže mě normálně jedl a přibíral. Asi bych to probrala s lékařem.

Lipi4, 25. 10. 2021, 0.29

Co se týče pití, tak některé děti nechtějí pít z láhve, ale z hrnečku se napijí bez problémů nebo případně použít brčko...Často pomáhají, když jí celá rodina pohromadě, jelikož nikdo nechce jíst sám .... Co se týče UM ani to není zárukou , že dítě bude hned nabírat.... Probrala bych to s doktorkou, že dítě nejeví zájem o jídlo ani o UM, jestli by nešla nabrat krev a zjistiit co mu případně chybí.

V007A, 21. 10. 2021, 14.40

Jak přestat kojit,.na to radu nedám, protože kojení je to nejlepší, prsa-svacinu nosíte pořád s sebou,.nemusíte tahat umělý mlíko. Já kojila obě děti do 3 let. .

dasza, 20. 10. 2021, 5.05

Sebrala sem prso...a tři dny byla hlady a pak vzala na milost kukuřičný křupky a suchý rohlík...nikdy nic nejedla..drží ji to dodnes..hubenost neřeším..je hubená.je svalnatá.vazi málo..oproti ostatním je jak slank...nevadí mi to.ani ji...děcka hlady neumřou...um sem deckam nikdy nedala..nevidím důvod...

Minnie, 19. 10. 2021, 21.40

Mě se děti narodily s normální váhou, první dcera ok, druhá dcera má v 6 letech 15,5 kg a syn ve 3,5 letech sotva 10 kg. Mlíkem to není byli jsme na testech, vše u obou ok takže prostě nejspíš genetika. Syn se ode mě napije na usnutí i teď v těch 3,5 letech. Ani UM není záruka, že bude přibírat, vnučky od mé zubařky jsou dvojčata, byly na UM a ve třetí třídě teď mají asi 18 a 19 kilo. Doplňky stravy bych zatím nehrotila, je maličký.

Katka

Katka, 20. 10. 2021, 8.18

Tak ještěže jsem sem nepsala váhu našich dětí 😁měli zase opačný "problém", ale nakonec jsou prostě jen vysocí, statní a svalnatí. Záleží na genetice.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů