Daně OSVČ na rodičovské

zobrazeno 916×

Vložil(a): V007A, 13. 2. 2021 15.24

Je tady nějaká žena, která je na rodičovské dovolené a podniká? Začala jsem v září a zajímalo by mě, zda si můžu dát sama nějak do kupy daně a vytvořit přehled pro pojišťovny... Jde to aniž bych musela k nějakému daňovému poradci? Nechce se mi dávat zbytečně takový ranec peněz, chci je využít někde jinde.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lucie25987, 25. 10. 2023, 6.01

Ahoj, já jsem si vloni na mateřské také rozhodla pro založení s.r.o., ale teda pomohla mi s tím firma https://sidlofirmypraha5.cz/sluzby/zalozeni-firmy , takže mi všechno vysvětlili, pomohli poradili a já teď mám k ruce externí účetní, takže co se daní a úřadů týče, tak to vůbec neřeším. Pokud daním nerozumíš, tak si někoho takového taky najdi a budeš mít klid. Zas tak hodně účetní neplatím a za ty nervy mi to nestojí. To radši dám někomu peníze, ať to udělá za mě .

Lucinka.Dvorik, 23. 6. 2021, 10.15

Jen malé doporučení z vlastní zkušenosti. Je vždycky dobré si přibližně spočítat už na začátku roku, kolik bychom mohli za pojištění a daně platit a pak si to rozvrhnout měsíčně. Je jasné, že se příjmy mění, ale přibližné zisky se dají odhadnout a předejdete tak tomu, že budete mít s přiznáním nečekaný finanční výdaj. Více o druzích zisků třeba píšou tady https://www.vimvic.cz/clanek/zisk-jake-jsou-vsechny-podoby-a-druhy-zisku je tam právě i pasáž o dani ze zisku, kdo byste si chtěl přečíst.

Pavla T., 25. 2. 2021, 22.14

Je to jednoduché. Dělám už několik let manželovi daně sama. Na portálech daných institucí si stáhnete interaktivní formuláře, které vás navedou na další kroky a nemusíte tápat.

dasza, 14. 2. 2021, 6.45

Jasně že to jde a můžeš si je dělat sama...děláme si daně všichni jen samý..i OSVČ..ti to má těžší.ale jde to...vyplnit pár papíru;)

V007A, 14. 2. 2021, 6.58

Dělávala jsem si dané právě sama, když jsem OSVČ nebyla. Jde mi hlavně o ten přehled pro pojišťovny. To se dělá jak?

LucieS

LucieS, 14. 2. 2021, 19.25

Je to všechno jednoduchý. S čím konkrétně potřebuješ pomoct? Přehled pro zdravotní pojišťovnu si uděláš dle toho, co ti vyjde v daňovém přiznání a pro sociálku to samé. Na sociálce zaškrtneš, žes podnikala na vedlejší činnost. Jestliže se vejdeš do limitu (myslím, že několik let zpět to bylo asi 68 tisíc ZISK - ne pouze výnosy, ale očištěné o náklady), tak socku platit nebudeš, jen tam podáš přehled. Na zdrávce něco málo zaplatíš, ale to ti vyjde dle daňového přiznání. Asi to píšu zmateně, kdyžtak nahoď konkrétní dotazy.

V007A, 15. 2. 2021, 19.07

Jeeeee, díky. Máte nějaké osvědčené stránky s formulářem? Popřípadě nějakou kalkulačku, které se dá věřit a rovnou spočítá pro kontrolu výsledek? Abych se ujistila, že to mám správně.

LucieS

LucieS, 16. 2. 2021, 9.00

Nemám. Papír jsem vždy vyplnila na sociálce, je to otázka pěti minut. A paní na sociálce na to vždy rychle mrkla, zda to je dobře. Na sociálku jsem to měla vždy %. A to samé VZP - to jsem si taky vždy vyplnila ve frontě při čekání k odbavení k okénku. Je to taky jednoduchý. Důležitý je mít dobře to daňové přiznání.

LucieS

LucieS, 16. 2. 2021, 9.10

Nebo si stáhni formuláře na stránkách sociálky + té zdravotní pojišťovny.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů