Alergie

zobrazeno 1354×

Vložil(a): Leňulka, 28. 12. 2019 20.17

Tak si tak říkám, kde se taková alergie vezme. Nikdo z rodiny mojí ani manželovi až po prarodiče, není na nic alergický. Naše holka od nástupu do školky neustále kašel, ucpaný nos a výsledkem je alergie na trávy. Zajímavé, že se jí to objeví v září nástupem do školky, do té doby vůbec nic a přitom jsme furt byly venku, trhaly trávu, čichali kytky a nikdy nic. No hlava mi to nebere. Takže dostala léky a k tomu inhalátor, akorát jsme se jako zapomněla zeptat, jestli ho jako má nosit pořád všude sebou pro případ potřeby. Asi jo, i když ho má teda použít jen v případě dušnosti, což teda nemívá, měla asi jen 2X kdy fakt hodně kašlala až zvracela. Ale stejně mi to hlava nebere, kde se taková alergie jen tak z ničeho nic vezme. A navíc když teda ve školce pořád nějaké nemoci, doma jí dáme do kupy a za další 4dny ve školce to má znovu? Divná alergie a v zimě na trávy a předtím nic. Nechápu

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Jana Novotná, 18. 10. 2023, 23.55

To zní jako noční můra s tou vaší alergií. Já měla podobný problém, ale pomohla mi instalace rekuperace z internetových stránek https://rekuperace-aldes.cz/. Konečně se dům pořádně vyvětrá a vzduch je čistý bez jakýchkoliv alergenu zvenčí. Největší změnu jsem pocítila při pylové sezóně. Možná by to stálo za zvážení. Přeji hodně štěstí.

ivanka386, 3. 1. 2021, 23.44

Ahoj, jestli nějak trpíte více alergiemi, určitě doporučuji si přečíst třeba článek tady https://jsme.cz/alergicka-ryma-a-nejcastejsi-alergeny-v-domacnosti , kde jsem mohla odhalit spoustu alergenů, které jsme měli schované doma a nevěděli jsme o nich Mrkněte a dejte mi pak, prosím vědět, zda jste o něco chytřejší... Nám to pomohlo docela dost. Ono je tedy opravdu pravda, že ta alergie může propuknout kdykoliv, to je fakt.

Zdeňka S., 3. 1. 2020, 9.37

To je těžký, ona alergie může propuknout kdykoliv. Já nebyla nikdy na nic alergická , až poslední dobou v jednom kuse kýchám, svědí mě oči... A vůbec nevím z čeho...

Leňulka, 5. 1. 2021, 23.13

Jo jak koukám tak může i kdykoli zmizet. Jak se najednou vzala tak letos je najednou pryč. Jak je corona tak všechno ostatní zmizelo i ta alergie ne fakt hele. Holka od začátku corony (březen) naprosto v pohodě, žádná rýma, ani kašel, ani nic a do školky chodí normálně. Ve školce pozitivní učitelky ale ona v pohodě.

Minnie, 30. 12. 2019, 19.54

Taky to nechápu, u partnera v rodině nikdo nikdy nic co víme, a on si to vyžral. Naše děti naštěstí nic, ťuk ťuk.

vivianr, 30. 12. 2019, 18.14

Máme to taky tak. Dokud nešel do školky, tak nic mimořádného. Zajímavé, že ho to bere jen ve školce a doma mi pak nezakašle. Podle mého je ve školce prostě suchý vzduch a přehánějí to s dezinfekcí a to ty děti dráždí a vážně kvůli tomu nepoletím na alergologii. Kdyby měl alergii na prach, tak bychom ke tchyni nemohli ani páchnout. Na jaře a v létě nekýchá, takže na trávu a pyl alergický není. Zvířata ve školce nemají, takže má prostě klasickou rýmu a jelikož se neumí pořádně vysmrkat, tak kašle, když ho samotného nenapadne si jít utřít nos. Za chvilku bude jaro a bude zas klid.

L.janicka.l

L.janicka.l, 30. 12. 2019, 17.57

Alergie se ziskava, muze to byt i snizenou imunitou. Ted na travu urcite nema, vsak zadna ani neni. Spis to bude neco jineho, alergie prijde az s nekterym druhem travy

Teryk92, 30. 12. 2019, 15.00

Je to určitě na trávu?

Mygara

Mygara, 30. 12. 2019, 13.47

Spíše to nachlazení souvisí klasicky s nástupem do školky po zimní období a ta alergie se objevila spíše náhodou že jí vlastně má

Jarka mmm, 30. 12. 2019, 10.48

Dcerka šla loni ve čtyřech do školky a porad byla zahlenena a rýma, k tomu lehký teploty, občas to frkla na syna, porad jsme to s manželem chytali, často sem ji stahovala na dva týdny ze školky, na jaře na dva měsíce a po týdnu úplně. Letos má zase porad rýmu a teď z ni i kašle, ale vyplachuju ji konvickou a neřeším (tím, jak ji vyplachuju, tak ji neteče žlutá jako loni), kašel taky neřeším, časem přejde sám. Proste sem se to rozhodla neřešit a marodila jen jednou (ruce-noha-pusa), což přenesla i na mě a synka. Jinak nic, my s manželem a synkem (který má ofiko údajně oslabenou imunitu, měl jednou laryngitidu) ok! Žádný vitaminy nebo imuniglukany a podobný věci nedávám, jen občas rybí tuk a ovoce a zelenina. Sumárum nám pomohla konvicka a moc to nehrotit. U vás mě přijde, ze ji přišli na alergii, ale nemoci souvisejí se skolkou...v zimě fakt trávy nevadej .

Janako

Janako, 29. 12. 2019, 23.27

My taky nikdo nemáme v rodině alergie a syn má na pyl.To se prostě někdy objeví.Deti jsou ve školce nemocné často.Jedine,co s tím můžeš dělat,je do školky ji nedávat,ale do školy stejně nejspis bude muset,pokud ji nebudeš učit doma. A může to vypadat,že je dítě v pohodě,ale já myslím,že i pro něj je ta školka stres. Není už s maminkou neustále,občas mu třeba někdo ublíží,nemůže si dělat,co chce... Takže dítě je oslabené.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů