Spodní prádlo pro ženy každého věku

zobrazeno 1670×

Vložil(a): KristinaS, 22. 10. 2021 21.53  (aktualizováno 23. 10. 2021 21.05)

Ženy se chtějí ve spodním prádle cítit pohodlně a atraktivně v každém období svého života. Vybrat ale takové, které bude pěkné na pohled, dobře padne a nebude vás nikde tlačit, to už je věda. Na co se při výběru zaměřit?

Spodní prádlo musí perfektně sedět

Bez toho to nepůjde. To je prostě základ. Spodní prádlo nesmí nikde a nikdy škrtit a tlačit, ani odstávat. Spousta z nás nosí často špatnou velikost podprsenky. Vyjíždí Vám podprsenka na lopatky, odklápí se košíčky od těla při předklonu, propadávají prsa při zvednutí rukou, zařezávají se Vám ramínka? Pokud ano, máte jasný důkaz špatně zvolené velikosti podprsenky. Věděla jste například, že pokud se Vám zařezávají ramínka, váhu prsou nesou ramena, budete se podvědomě během dne hrbit a budete víc unavená? Správně zvolená velikost podprsenky Vám tedy zajistí nejen větší sebevědomí, protože si nebudete muset každou chvíli podprsenku poupravovat, ale zároveň Vám přinese větší pohodlí.

Na to, jak správně vybrat velikost podprsenky existuje řada návodů, dokonce vzorečků a názorů. Rozhodně ale budete potřebovat znát obvod přes prsa a pod prsy. Spousta žen si myslí, že velikost podprsenky má odpovídat přesně naměřené hodnotě obvodu pod prsy. Jenže je důležité počítat s elasticitou materiálu a jeho postupnou únavou a povolením. Měla byste tedy vybírat podprsenku o 5 až klidně 10cm menší na obvodě. Díky správně zvolenému obvodu Vám nebude podprsenka utíkat nahoru mezi lopatky a výš. Pokud podprsenku natáhnete, měl by na obvodě vzniknout prostor pro maximálně dva prsty. Při nákupu vybírejte podprsenku, která vám bude takto "na pevno" na svoje nejvolnější zapnutí (tedy na nejzašší háček). Nepočítejte s tím "co kdybych přibrala", ale s tím, že podprsenka nošením povolí. Pokud si koupíte podprsenku, která Vám bude sedět na nejpevnější zapnutí (první háček), nebude mít kam podprsenku utáhnout, až se povolí.

Ramínka mají na podprsence mít jen doplňkovou funkci, rozhodně nemají nést celou váhu prsou. Nevolte příliš úzká ramínka, mají se tendenci zařezávat i u malých poprsí.

Když máte vybranou tu správnou velikost, záleží už jen na Vás, čemu dáte přednost. Jestli bavlně, krajce,... Důležité je, aby jste se v prádle cítila dobře a aby se Vám líbilo. I to Vám může pomoc cítit se sebevedomě a různé barvy a motivy, mohou rozveselit Váš den.

Vybrat padnoucí kalhotky už není taková věda, jako v případě horního dílu. Stačí se postavit rovně a změřit si obvod boků. Pokud Vám vychází naměřená hodnota mezi dvě velikosti, doporučujeme sáhnot po větší.

{{:pr:}}

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 8. 12. 2022, 12.00

já mám ráda hlavně něco pohodlného, bavlněného, nekrajkového, co nikde netlačí

Jana Novotná, 30. 10. 2022, 4.56

Já jsem si oblíbila internetovou stránku https://www.moda-pradlo.cz/zeny_k159/damske-spodni-pradlo_k30/, kde si vyberu vždy spodní prádlo, které potřebuji. Pořídila jsem si tam i několik krajkových kompletů pro krásné chvilky s manželem, abychom si zpestřili náš intimní život. Samozřejmě si bavlněné prádlo kupuji především na běžné nošení, jelikož je příjemné na pokožku a hlavně pohodlné.

Ivulín, 28. 12. 2021, 20.57

Ahojte, jestli mohu také trochu poradit nějak s tím výběrem, odkud si pořídit, tak se třeba mrkněte na tuto stránku zde - https://lanotte.cz , protože odsud si pořizuji já už docela dost dlouho a jsem s tou stránkou, respektive s tím obchodem, nadmíru spokojena Tak kdyby náhodou, tak hoďte okem

jancaan, 9. 12. 2021, 14.45

Třeba donese letos prádlo Ježíšek...

Evka2, 8. 12. 2021, 19.15

Až dokojím, tak mám v plánu pořídit kvalitní, nové spodní prádlo. Už se těším.

Dudu, 8. 12. 2021, 23.24

Mám to úplně stejně, dokonce jsem v Liberci objevila paní, co se zabývá brafittingem, tak se těším.

Evka2, 9. 12. 2021, 20.43

Já bych ráda navštívila přímo obchod, ktetý má Helena Konarovská....ale ty ceny Dyštak budu ráda za recenzi

Dudu, 9. 12. 2021, 21.03

To je legenda. Ale já sleduji na FB paní Londinovou v Liberci a její práce se mi také líbí. Pravdou je, že pod 1500,- za jednu podprsenku se asi nedostaneme nikde. V Liberci se to jmenuje Pakliže v Negližé.

Úča, 8. 12. 2021, 18.44

Již třetí rok kupuji opravdu skvěle podprsenky od známé firmy a jsem nadšená . Mám velký objem a přitom menší prsa, co z jsem dlouho nemohla sehnat tu správnou . Buď neseděly košíčky, nebo jsem musela nastavit objem nástavcem a to mi zase padala ramínka .

patricia077

patricia077, 4. 11. 2021, 16.28

Hlavně pohodlí!

Katka

Katka, 2. 11. 2021, 16.03

Nejlepší prádlo je žádné prádlo 😉

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů