Přírodní léčba v těhotenství a při kojení

zobrazeno 2968×

Vložil(a): NikolaJ, 4. 6. 2019 8.35

Nachlazení, zánět močového měchýře, gynekologické záněty či pocity únavy a vyčerpání…to vše je možné řešit přírodní cestou i v těhotenství či při kojení. Jen je třeba dodržovat některé zásady a mít pár znalostí.

Všichni se určitě shodneme na tom, že užívání antibiotik nebo léků obsahujících paracetamol v těhotenství či při kojení není ideální varianta ani pro matku, ani pro dítě. Jsou občas situace, kdy to je nevyhnutelné, ale proč dávat antibiotika při rýmě? Zkuste to s bylinami, vitamíny, minerály.

Znalost bylin a jejich používání v době těhotenství a kojení může hodně pomoci. První, co vás pravděpodobně zarazí při nákupu bylinného, přírodního přípravku bude tvrzení, jaké je na něm uvedeno.

O jaká tvrzení jde? Podle našich zákonů a zákonů EU musí na všech potravinových doplňcích bez rozdílu být uvedeno následující :…není vhodné pro těhotné a kojící ženy… Nikdo ale nerozlišuje a neposuzuje složení výrobku, a jestli opravdu obsažené látky mohou ženě a miminku uškodit anebo ne. Tato tvrzení najdete na Hořčíku, na vitamínu B stejně jako na výrobku obsahující Meduňku. A pokud byste našli výrobek obsahující jen vodu, ale byl by označen jako potravinový doplněk, tak by na něm stálo stejné tvrzení. Přitom všechny uvedené přípravky ženy v těhotenství i při kojení užívat mohou a velmi často jim jsou i doporučovány.

Jak je to s bylinami v těhotenství?

V současné době mnoho těhotenství nevzniká přirozenou cestou. Ženy, které chtějí otěhotnět přijímají často hormonální preparáty a také jejich těhotenství bývají riziková. V tomto případě není moc vhodné bez jakékoliv porady užívat byliny a potravinové doplňky, a to zejména v prvním trimestru.

Pokud žena otěhotní přirozenou cestou a těhotenství je normální, pak je možné byliny a potravinové doplňky užívat. Obecně platí, že je vždy lepší užívat směs z bylin než bylinu jednodruhovou. Samostatná bylina má daleko intenzivnější účinky než směs bylin. Pokud bychom zvolili nevhodnou bylinu, můžeme si s ní spíše ublížit, než pokud by byla ve směsi. Neplatí často zmiňované: byliny mi neublíží. Bylinná léčba dokáže být velmi silná a intenzivní. Vždyť všechny léky vznikly nejprve z bylin nebo přírodních látek a až následně byli v laboratoři vyrobené umělou cestou.

Co vůbec ne

V těhotenství bychom se měli vyhýbat kořenům bylin, lepší je používat pouze listy nebo natě. Nevhodné jsou všechny byliny, které působí na silné prokrvení pánevního dna (rozmarýn, jinan), mají velmi silné očistné účinky (svízel, kořen pampelišky) nebo jsou silně stimulující (ženšen, eleuterokok).

Byliny na různé neduhy

Co při nevolnosti?

V prvním trimestru sníží nevolnost slabý odvar z bobkového listu. Na 300 ml vody dejte 3 bobkové listy, vařte na mírném ohni 3-4 minuty a pak pomalu po malých douškách popíjejte v průběhu dne.

Nevolnost může také snížit slabší bylinný čaj ze směsi meduňky a anýzu.

Zhruba 3 týdny před porodem můžete popíjet čaj z listu maliníku a kontryhele v poměru 2:1. Tento čaj napomáhá k lehčímu porodu.

Co užívat při nachlazení?

V případě nějaké virózy v těhotenství je rozhodně lepší zkusit v první řadě řešení bylinami než chemickými léky. V tom případě můžete zkusit bylinný čaj ze směsi bylin: lípa květ, divizna, jitrocel, šipek, bez černý květ.

Velmi silným přírodním preparátem proti zánětům v urogenitální oblasti, zánětům prsou a proti nachlazení je IMUNOfungin BIO. Přípravek obsahuje přírodní betaglukany z medicinálních hub. Betaglukany přirozeně podporují práci našeho imunitního systému a dokáží likvidovat záněty v těle. Působí jak na viry, tak na bakterie. Dodávají tělu energii a látky potřebné pro jeho správné fungování.

{{:pr:}}

Co v době kojení?

V čase kojení platí obdobné zásady jako v období těhotenství. Čaj Kojící obsahuje kopr, anýz, maliník a jestřabinu. Tento čaj nejenom, že podporuje kojení, ale také pomáhá malému miminku při trávení.

Pokud je dítě již přikrmováno, tak si už můžeme dovolit některé bylinné čaje i s obsahem uvedených, méně vhodný bylin, ale pouze ve směsi. Pořád mějme na mysli, že pro matku i dítě je stále šetrnější bylinný čaj nebo tinktura než chemické léky, jestliže to zdravotní stav umožňuje.

Při pocitech únavy a vyčerpání jsou vhodné čajové koncentráty nebo přírodní doplňky stravy, které obsahují dobře vstřebatelný hořčík a vitamíny řady B. 

Taky si někdy nejste jistá, jestli je pro vás některá bylina vhodná? Zdravý selský rozum nám hodně pomůže! Máme přirozenou ženskou intuici, tak se jí řiďme!

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (10 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aneta Jiřičná Bendiková, 29. 12. 2020, 18.16

na tyto alternativy nejsem.

Mygara

Mygara, 12. 8. 2019, 15.56

To je přesně něco pro mě

Fuga

Fuga, 3. 8. 2019, 8.54

Já mám bylinky moc ráda

Zdeňka S., 12. 7. 2019, 14.07

Mi radili před porodem lněné semínko.

evaevik

evaevik, 1. 7. 2019, 15.41

zajímavé čtení

Teryk92, 14. 6. 2019, 15.24

Maliník jsem před porodem také pila.

Darcy Lyne (Darcy Lyne)

Darcy Lyne, 12. 6. 2019, 11.56

NEJLEPŠÍ ONLINE LÁSKA SPELL CASTER PŘIJÍMEJTE EX LOVER, HUSBAND, WIFE, GIRLFRIEND NEBO BOYFRIEND ZPĚT. PŘIDEJTE HIM UP NA WHATSAPP: +2349083639501   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com Ahoj, jmenuji se Darci Lyne, přečetl jsem si post-komentáře online novináře Los Angeles, který odhaluje, jak 2 měsíce poté, co ho jeho žena opustila a on také řekl, že Dr. manželka se vrátí po 2 letech odloučení. Obrátil jsem se na téhož doktora NOSA kvůli mým výzvám v životě, mám tyto mocné záměry, že věci budou fungovat pro mě, věřil jsem ve svědectví, že skutečný život dokazuje. Uvědomil jsem si, že by bylo dobré se o to podělit, protože vím, že to bude inspirovat i ostatní. Měl jsem to štěstí, že jsem narazil na osobní kontakt BLACK MAGIC SPELLS Caster - e-mail-blackmagicsolutions95@gmail.com Nejsem si jistý, jestli jsem to mohl udělat bez něj. Vzdal bych se a věřil, že protože můj manžel viděl někoho jiného a on říkal, že jsme skončili. Poté, co Dr.NOSA nakrmila kouzlo Magic Love, můj manžel mě zavolá na mobilní telefon a vrátí se domů. Mockrát děkuji za to, že jste po 3 letech odloučení vrátil domů svého manžela. Jsme navždy zadlužení. dnes svědčím s radostí a štěstí světu ... také, můžete WhatsApp s ním-- +2349083639501 Láska kouzla Win-zpět Ex milenec Úspěch a propagace kouzlo kouzla * šarm štěstí - BUSINESS STAR * oddělení - OCHRANNÝ HÁK * prokletí rozlišení  * Rozvod problém řešení?   * řešení nemoci a nemocí těla * Chcete milostné kouzlo pro nového milence? duchovní očištění * ma

jkubeso, 5. 6. 2019, 21.47

Naštěstí mě vážnější onemocnění minulo, rýmu a lehké nachlazení pomohly vyřešit bylinky.

ROMA-Z, 5. 6. 2019, 16.53

Taky jsme na bylinkách a radit se chodíme k bylinkari

patricia077

patricia077, 5. 6. 2019, 8.21

Když jsem nevěděla která bylina je vhodná koukla jsem na net poradila se nebo do knížky něco už jsem věděla i dřív

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů