Plastická gynekologie není žádné tabu!

zobrazeno 2818×

Vložil(a): Adrianita, 18. 12. 2020 14.01

O plastické gynekologii se pořádně a bez ostychu začíná hovořit až v posledních letech, kdy vznikl nový podobor gynekologie - plastická gynekologie. Co vše řeší obor plastická gynekologie?

Plastická gynekologie řeší nejen estetiku, ale také zdravotní stav v oblasti intimních partií a obtíže spojené s porodem či hormonální změnou v období menopauzy.

Intimní problémy se sice nejčastěji týkají žen ve středním a vyšším věku, ale nevyhýbají se ani mladým dívkám, které přicházejí například s problémem zvětšených malých stydkých pysků nebo částečně srostlou panenskou blánou.

Ženy po porodu trápí nejčastěji povolená vagina, prolaps dělohy, inkontinence a nepříjemné pocity jako jsou svědění či pálení. „Výkony plastické gynekologie zlepšují nejen fyzický, ale i psychický stav a sexuální prožitek při pohlavním styku. To samozřejmě může mít pozitivní vliv nejenom na libido, ale i sexuální život a sebevědomí pacientek,“ říká plastická gynekoložka MUDr. Čurilová.

Ve zdravém těle zdravý duch

Gynekolog vám může pomoci s opakovanými záněty pochvy, bolestivými jizvami po nástřihu při porodu anebo s únikem moči. Všechny tyto obtíže dokáží pořádně zamávat s psychikou, přitom jsou ale zcela běžné a velmi časté.

Není třeba se s nimi trápit celý život a čekat, až “to přejde”. Dokonce není ani důvod se ostýchat. Gynekologové čekají na to, až se s obtížemi svěříte a oni vám tak budou moci pomoct. „Po provedení potřebného zákroku většina žen udává zlepšení či zmizení potíží, které jim způsobovaly uvedené problémy, což má samozřejmě velmi pozitivní vliv i na jejich psychiku,"  říká MUDr. Čurilová.

Bolest není normální - nezvykejte si na ni

Plastická gynekologie si umí poradit s nejrůznějšími problémy. Je jen na vás, abyste se svěřila lékaři a vyřešila svůj intimní diskomfort jednou pro vždy. Bolestivost, svědění ani nepříjemné pocity nejsou normální a vždy se dají vyřešit.

Mezi nejčastější operativní výkony patří remodelace stydkých pysků, celkové omlazení ženského genitálu či zúžení pochvy a poševního vchodu.

Když operace není třeba

Pomoci se vám dostane bez operace a bez bolesti ambulantním ošetřením laserem, radiofrekvencí nebo kyselinou hyaluronovou. Nechirurgická aplikace laseru léčí chronické záněty pochvy a poševní suchost, v období menopauzy pomáhá při svědění a bolestivém pohlavním styku, zesvětlení labií a zpevnění tkání zevního i vnitřního genitálu.

Kyselina hyaluronová dodá tkáním potřebnou vlhkost, pomáhá léčit stresovou inkontinenci či bolestivé jizvy po nástřihu hráze. A to vše ambulantně a bezbolestně.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 10. 12. 2022, 11.10

pokud to řeší bolesti a jiné obtíže tak proč ne, je to dobrá pomoc pro ženu

milujici.teticka36, 23. 9. 2022, 8.36

Já si myslím, že dneska už jsou plastiky fakt běžné. A je celkem jedno, jakou část těla si chcete vylepšit. Kdybych měla se svojí pinďulínou po porodu nějaké problémy, vůbec neváhám. Takhle chodím jen na plazmalifting u https://mybestcare.cz/plazmalifting/ a vůbec se za to nestydím. Prostě žena se má cítit krásně a jako žena a moderní medicína by jí to měla bez okolků dopřát.

alabud, 9. 9. 2021, 15.31

Naprosto rozumím, když si chce žena po porodu upravit spodek, aby se cítila buď přitažlivěji nebo to tam neměla povolené. Sama jsem se po dítěti rozhodla pro plastickou operaci u docenta Otčenáška na pražské klinice: http://www.labioplastika-praha.cz/ . Je to profesionál na svém místě.

koliaska105, 20. 6. 2022, 21.10

Díky za tip. Ono dneska je možné opravdu všechno. Dívala jsem se na ty stránky a taky o tom teď celkem uvažuji. Toto je totiž přesně něco, co bych potřebovala. Prvně ale musíme vyřešit problém na manželově straně. Toho teď totiž postihly problémy s erekcí. Nevím moc čím to je, možná věkem. Docela ale doufám, že na to zabere viagra, kterou si teď objednal z https://www.kamagralove.net/

ivanka386, 13. 2. 2021, 17.03

Ahojte ženy, já tedy nevím jak vy, ale já už hrozně dlouho využívám služeb https://gynlink.cz , kde mám opravdu velikánskou pohodu... Když něco potřebuji, vše vyřeším online a to ani nemusím nikam chodit, protože než bych se dostala k moji gynekoložce, tak by bylo dávno vyřešeno a po problému... Díky gynlink si tak vše vyřeším online, nechám si vystavit eRecept a je po problémech Určitě doporučuji vyzkoušet a dejte mi kdyžtak vědět, co si o tom myslíte vy.

Kjuše, 12. 2. 2021, 11.56

Spousta žen jde do téhle operace právě po nástřihu u porodu. A to je téma samo pro sebe. Já jsem si před porodem hodně studovala všechno okolo nástřihu a nakonec jsem dospěla k názoru, že ho opravdu nechci. A tak jsem si to napsala do porodního přání. A jsem opravdu moc šťastná, že to nakonec opravdu dopadlo dobře a já jsem bez nástřihu. Měla jsem pouze jednu malou trhlinku na 2 stehy a to se i dobře zahojilo. Jinak jsem četla, že to omlazení a rekonstrukci intimních partií dělají tady https://www.premier-clinic.cz/ Určitě stojí za to si o tom počíst info.

Katka

Katka, 29. 3. 2021, 13.25

Tak podle toho jak jsem já byla šitá, a s jakymi bolestmi, jsem si říkala, jestli by nebyl menší zlo ten nástřih.

Úča, 9. 1. 2021, 19.25

Asi bych takové plastiky řešila jen pokud problém doprovázejí zároveň velké bolesti . Jinak ne

zajímavý článek,asi se na toto poptám gynekologa.po nástřihu to tam dole,moc dobře nevypadá

Evka2, 24. 12. 2020, 20.36

Zajímavý článek. Já má po porodu bolestivou jizvu po nástřihu (vždy v období menstruace) zajímalo by mě co s tím dělají. Ani jsem nevěděla že se s tím dá něco dělat.

Katka

Katka, 3. 1. 2021, 11.02

Většinou to přešijí, ale kamarádce nepomohla ani ta plastika. 😇 Jí to teda už nebolí, ale má to celé zkrabacene, takže asi hledat nápravu jinde než ve státní nemocnici v Brně 🙄

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů