Maminky po čtyřicítce - vaše pokožka si zaslouží mimořádnou péči

zobrazeno 2154×

Vložil(a): Martina Richterová, 18. 7. 2015 16.07

Mateřství v pozdějším věku dnes není nic výjimečného, naopak je to téměř běžné. Mnoho maminek mateřství odkládá. Má to samozřejmě svá negativa i pozitiva.

Máte obavy, jak bude vypadat vaše postava po porodu? A co pleť a vlasy? Těhotenství dává organismu opravdu zabrat. Čím je žena starší, tím složitější je dostat se zpět do kondice. Vyzkoušet můžete přírodní produkty, které mohou hodně pomoci.  

Vraťte pleti hydrataci

Příznaky stárnutí nemůžeme zastavit, ale zpomalit. Po porodu se mohou objevit nové vrásky, dokonce i šediny. Vaše postava už nebude tak pevná, jako dřív. Může se změnit i stav kůže, z normální pleti je najednou suchá. Nenechte se těmito změnami zaskočit a připravte se včas. Pokud budete používat kvalitní kosmetické přípravky, pak si můžete ušetřit mnoho starostí. 

Vyzkoušejte například univerzální výživný krém, který obsahuje výtažky z violky, měsíčku a heřmánku. Heřmánek má výrazné protizánětlivé a léčivé účinky - vaše kůže ho bude milovat. Působí proti suché a vrásčité pleti. Měsíček lékařský patří mezi další oblíbené léčivky, které se využívají mimo jiné také v kosmetice, zejména pro jeho schopnost zjemňovat pokožku. Má hojivé účinky

Promazávejte kůži každý den nejlépe večer po koupeli. Zvláštní péči věnujte problematickým partiím bříška, stehen a zadečku. Samozřejmě také obličej si zaslouží velkou pozornost. Většina z nás zapomíná na lokty, chodidla a ruce. Právě tyto opomíjené části těla vám to mohou velmi snadno „oplatit“. Promazávejte tedy i je, zaslouží si to. 

Bojujte s vráskami 

Úbytek svěžesti, ztráta pružnosti a první vrásky - tyto neduhy se časem objeví u každé ženy. Zejména pak po čtyřicítce. Jako maminka malého dítěte si přejete vypadat stále co nejlépe, dopřejte si tedy maximální péči. Kdy začít? Nejlépe hned! Jakmile si všimnete, že vaše pleť už není tak jasná a pružná jako dřív, pak jí dopřejte maximální péči. 

I s prvními vráskami v obličeji vám pomohou krémy s měsíčkem lékařským. Nezapomínejte si večer pleť pořádně odlíčit a promazat krémem. Právě v noci se kůže nejvíce regeneruje. Po probuzení pak bude vaše pleť jasná a odpočatá. Ve dvaceti letech nemusíte ještě moc řešit vrásky, ve třiceti už víte, že správné odlíčení je důležité, ve čtyřiceti už je nezbytné věnovat sobě a své pokožce maximální každodenní péči. 

Vyhlazující denní krém s granátovým jablkem působí doslova jako ochranný štít proti nečistotám. Vaši pleť dokonale vyživí, sjednotí a vytvoří ochrannou bariéru. Spojení granátového jablka, makadamových ořechů a arganového oleje dodává vaší pleti vše, co potřebuje. 

Důkladné čištění

Důkladné čištění je pro pleť absolutně nezbytné. Vyčistit pleť byste měli nejen večer, ale také ráno před nalíčením. Používejte opět přírodní odličovací mléka, která vaši pleť nejen krásně vyčistí, ale zanechá ji svěží a hebkou. 

Doplňující péče

Kromě pravidelné očisty dopřejte pleti také doplňující péči. Alespoň jednou týdně si dopřejte pleťovou masku nebo peeling, který odstraní z pleti suché šupinky a nečistoty. Maska kůži vyživuje do hloubky a dodává jí ztracenou svěžest. Vyživující balzám můžete dopřát i svým rukám, které jsou nejvíce namáhané. Zaslouží si alespoň občas hýčkat. Zejména pak při péči o malé dítě si často zapomeneme ruce namazat, přitom si je za den myjeme mnohokrát. 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Související informace a zdroje/

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 20. 9. 2022, 8.51

Já určitě doporučuji i krémy na pigmentové skvrny od https://petrasouckova.cz/kategorie/pece-o-plet/kremy/kremy-na-pigmentove-skvrny/ Teda samozřejmě pokud jimi trpíte. Já to měla po čtyřicátém roku života tak, že se mě prostě různě na těle objevovaly. A já jsem tím teda psychicky hodně trpěla, protože jsem si říkala, že to snad není možné, abych v relativně mladém věku byla takhle flekatá.

maminka mi říkala,že jak rodila po čtyřicítce,tak si toho mateřství užívá daleko víc,jak u mě nebo u mé 19 leté ségry.

Žofinka

Žofinka, 2. 7. 2018, 6.42

Bohužel po narození dcery je to a péči mnohem horší

Aliisha

Aliisha, 24. 1. 2018, 20.21

Je potřeba starat se o pleť už od mládí. Hlavně nechodit spát neodlíčená. Já bych s makeupem neusnula.

Petra Önder (petrao)

petrao, 23. 10. 2017, 9.14

Hezké shrnutí, ráno se tedy neodličuji jen opláchnu vodou. Ale nepoužívám makeup, přijde mi ze se tím ty nedostatky spíše prohloubí

Mygara

Mygara, 28. 3. 2017, 9.34

ruce dostali opravdu zabrat,objevil se mi i exém

Fuga

Fuga, 9. 2. 2017, 18.43

to využijí i mladší

Minnie, 22. 2. 2016, 11.21

Snažím se o pleť pečovat už teď

mckvak, 22. 7. 2015, 9.10

S weledou jsme spokojena jak ja, tak nase mala. Doporucim i moji mame, ktera se vsem inovacim tezce brani

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů