Jarní očista? Vsaďte na břízu!

zobrazeno 2588×

Vložil(a): NikolaJ, 19. 2. 2020 17.51

Po dlouhé zimě je naše tělo unavené a plné toxinů, které mohou mít neblahý vliv nejen na náš organismus, ale také na pokožku. S příchodem jara bychom si proto měli vyšetřit čas na očistu, s níž nám pomůže běžná, přesto zázračná rostlina – bříza. Co všechno pro nás může udělat?

S koncem zimy se uzavírá jedna kapitola a začíná nová. Tuto změnu nám spolehlivě ohlásí i naše tělo, které je zničehonic unavené a bojuje s různými kožními nedostatky. Odpovědí na to, jak získat novou energii a nastartovat metabolismus, je detoxikace organismu. Pokud se do ní pustíte, určitě nezapomeňte na dodržování pitného režimu, vyváženou stravu a pravidelný pohyb. Nezapomínejte na přírodu. Ne nadarmo se říká, že příroda je mocná čarodějka. Procházka lesem má blahé účinky nejen na naši duši. Obzvláště v této nelehké době. Vypněte televizi, vhodně se oblečte a vyrazte do obory, na naučnou stezku nebo jen tak na procházku po okolí. 

Vyplatí se využít i dary přírody, které znali a využívali již naši předci. Skvělou podporou jsou produkty s břízou bělokorou, která je přímo napěchovaná očistnými látkami. Březová míza má regenerační, posilující a omlazující účinky. Odbourává jarní únavu a posiluje imunitu. Obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a také přírodní cukr. Očista březovou mízou působí na ledviny, močový systém, játra, bolesti kloubů, revmatismus, žaludeční potíže a vysoký cholesterol. Její účinky jsou opravdu úžasné.

Bříza bývala spojována s překrásnou norskou bohyní Freyou oděnou do opeřeného pláště, a tak ji Germáni a Slované považovali za posvátný strom. V Německu se březová míza používala jako zkrášlující a posilující kúra nebo jako lék proti horečce a žaludečním potížím, zatímco odvar z březových listů pomáhal léčit kožní onemocnění a rány. V severní Evropě a Rusku byla bříza známá jako pomocník při hubnutí – cenné látky v ní obsažené včetně vitamínu C totiž aktivují přirozené spalování tuků. 

Flavonoidy obsažené v bříze mají při vnitřním užití detoxikační účinek a pomáhají chránit buňky tím, že podporují látkovou výměnu a odvádějí z tkání přebytečnou vodu. Močopudný účinek břízy byl známý jako „jarní očista“. Proto značka Weleda této ingredienci zasvětila dokonce celou řadu, a protože jí velmi záleží na kvalitě, vybrala si jako dodavatele mladých BIO březových listů rodinnou firmu Leonarda Taraby, ležící uprostřed čisté oblasti v jižních Čechách. Při sklízení drobných lístků se myslí především na přírodu, proto sběr probíhá tou nejšetrnější metodou – ručně. A v čem že je pro nás bříza prospěšná?

Výhoda č. 1 – Pořádná dávka vitamínů a dalších důležitých látek

Po zimě je naše tělo oslabené a o to náchylnější k nemocem. Březové listy pučící zkraje jara obsahují cenné účinné látky, které podporují látkovou výměnu a aktivují metabolismus. K těm nejdůležitějším patří saponiny, jenž stabilizují hladinu cholesterolu, taniny, které mají pozitivní vliv na vysoký krevní tlak, posilují imunitu a mají antibakteriální účinky a v neposlední řadě vitamín C, jenž, kromě jiného, podporuje přirozené spalování tuků. Zahrňte do své každodenní stravovací rutiny BIO březovou šťávu od Weledy. Její pravidelné užívání napomáhá k pročištění organismu, normálnímu trávení a detoxikaci. Stačí rozmíchat jednu polévkovou lžíci březové šťávy ve vodě či čaji, přidat ji do vloček nebo jogurtu, a to 3x denně.

Výhoda č. 2 – Ta nejlepší zbraň proti celulitidě

Pokud se vám na stehnech a hýždích objevily po zimě ďolíčky, jednou z jejich příčin může být, kromě nedostatečného pohybu a nízkého přísunu tekutin, hromadění toxinů v organismu. A protože je v oblasti zasažené celulitidou omezen průtok krve a lymfy, je potřeba se jí intenzivně věnovat a kůži důkladně masírovat. K tomu je ideální Březový olej na celulitidu od Weledy, který obsahuje extrakty z mladého březového listí, rozmarýnu a listnatce pichlavého, které stimulují metabolismus pokožky. Dále pak olej z pšeničných klíčků a jojoby, které jsou bohaté na důležité vitamíny a dokážou zadržet hydrataci tam, kde je potřeba. Nejlepších výsledků dosáhnete, pokud podpoříte krevní oběh co nejvíc to půjde. Ještě předtím, než vmasírujte Březový olej, ošetřete pokožku Březovým sprchovým peelingem. Ten je vhodný do pokožky vmasírovat pod střídajícím se proudem teplé a studené vody.

Výhoda č. 3 – Odplavení toxinů z těla

Usazené toxiny mohou mít na svědomí mnohem víc než celulitidu. Tou nejlepší cestou, jak je dostat z těla pryč, je detoxikace. Snažte se během ní zcela vyškrtnout nezdravé potraviny, naopak zařadit více vlákniny. Při očistě organismu hraje důležitou roli dostatečný příjem tekutin, denně byste jich měli vypít přibližně 2,5 litru (v závislosti na tělesné váze). Doporučuje se také omezit nápoje, které tekutiny z těla odvádějí (například kávu).

Jako doplněk stravy zvolte extrakt z mladých březových listů, které čistí organismus a napomáhají vylučovat nežádoucí toxiny. Významné jsou z tohoto pohledu především obsažené flavonoidy, které kromě výborných antioxidačních účinků působí příznivě na cévy a podporují imunitní systém. V Březovém detoxikačním setu od Weledy najdete hned 2 balení BIO Březové šťávy, které vystačí na 14denní očistnou kúru.

 

Máte zkušenost s detoxikací břízou?

 

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aneta Jiřičná Bendiková, 23. 12. 2020, 17.09

jojo detox by se u mě fakt hodil,ale nemám na to odvahu

jitka46

jitka46, 12. 5. 2020, 23.10

nějaká ta očista je čas od času potřeba, jen se k tomu dostat

Kateřina Fárová, 23. 4. 2020, 20.34

Tak o březovém detoxu jsem ještě neslyšela, občas jdu na lymfodrenáž.

Teryk92, 1. 3. 2020, 11.48

No tak teď doufám, že opravdu vyhraju

Katka Alex, 27. 2. 2020, 0.27

Detox by se fakt hodil. A tohle jsem o bříze dosud fakt. nevěděla

všelka, 24. 2. 2020, 22.01

Zajímavý detox.....chtěla bych něco vyzkoušet, ale nevím zda to bude bříza

dasza, 24. 2. 2020, 21.12

Detox mívám na jaře v podobě kostu vína...to by člověk nevěřil..jak tam se detoxuje...) Ne..detox beru..ale tady to zelený bych asi nedala...hold nemusím mít všechno zejo .

patricia077

patricia077, 24. 2. 2020, 19.17

Tak detox bych rozhodně potřebovala

Lenička, 24. 2. 2020, 8.51

Pozor na alergii na břízu vadí i šampon.

Katka

Katka, 24. 2. 2020, 11.03

Nestraš alergií, už mám jednu na přírodní deodorant od Weledy

Lenička, 24. 2. 2020, 11.51

Mám pylovou alergii na břízu a trávy vadí mi i šampon.

L.janicka.l

L.janicka.l, 24. 2. 2020, 16.13

Nastesti je u me briza v pohode

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů