Vybíráme dětské ložní prádlo

zobrazeno 1048×

Vložil(a): Adrianita, 30. 4. 2021 21.43  (aktualizováno 6. 5. 2021 12.59)

Dětské ložní prádlo by mělo být kvalitní, savé, prodyšné a vyrobené z ekologických materiálů. Jen tak zajistíte jemné dětské pokožce ty nejlepší podmínky pro regeneraci a odpočinek.

Jaké by mělo být dětské ložní prádlo

Dětské ložní prádlo by mělo splňovat nejpřísnější kritéria na kvalitu. Dbejte na to, aby při jeho výrobě nebyly použity chemické látky nevhodné pro jemnou dětskou pokožku. Textilie by také měla být:

  • savá
  • prodyšná
  • příjemná na dotek
  • antibakteriální

Vhodný materiál pro dětské ložní prádlo

Pro děti je nejvhodnějším materiálem bavlna. Ideální je bio bavlna nebo ta, které nese označení Oeko-Tex Standard 100. Tento certifikát vám zaručí, že při výrobě látky nebyly použity žádné zdraví škodlivé chemické prostředky. Bavlněné povlečení je pro děti nejvhodnější. Je měkké, hebké, dobře saje pot, nezpůsobuje otlačeniny a nezapaří se v něm pokožka.

Materiál ložního prádla pro starší děti

Starším dětem můžete postel povléknout také do flanelu nebo krepu. Flanelové povlečení je perfektně savé, příjemné a hebké na dotek a má vysokou hřejivost. Krepové povlečení je měkké, pružné a prodyšné.

{{:pr:}}

Velikost dětských peřinek a polštářů

Dětem do 5 let pořiďte deku ve velikosti 90 × 130 centimetrů a polštář o rozměrech 45 × 65 cm. Do postýlky přidejte také dětské prostěradlo o rozměrech 70 × 140 cm nebo 60 × 120 cm. Pozor, děti do jednoho roku spí bez polštáře a často ho nechtějí ani starší ratolesti. Děti nad 5 let věku již mohou mít klasickou velikost deky, to znamená 140 × 200 centimetrů.

Ochrana matrací a polštářů

Do dětské postýlky vždy pořiďte ochranu matrací. Ideálním řešením je nepropustné prostěradlo. To je opatřeno PU nebo PVC vrstvou a nepropustí žádné tekutiny. Navíc je vyrobená ze 100% bavlny v úpravě froté. To znamená, že je nejen velmi účinné, ale také příjemné na dotyk. Nepromokavá prostěradla jsou i přes speciální vrstvu prodyšná a spolu s antibakteriální úpravou zajistí dokonalou hygienu postýlky.

Hřejivé deky pro chladnější noci

Během chladných nocí přidejte do postýlky hřejivou deku. Tyto deky jsou vyrobené z materiálu, který je velmi šetrný k dětské pokožce. Navíc příjemné hřejí a vaše děťátko se v nich bude cítit v bezpečí.

Barvy a motivy dětského povlečení

Dětské povlečení  je plné barev, vzorů a oblíbených dětských motivů. Široká nabídka potěší kluky i holčičky. Na povlečení najdete roztomilá zvířátka, auta, plachetnice, hvězdy nebo veselé vzory. Vybírejte podle svého vkusu, stylu interiéru i podle toho, co se líbí vašim dětem. Barvy mají také vliv na náladu a chování. Aktivním dětem vybírejte raději tlumené barvy, které je zklidní a zajistí jim ničím nerušený spánek.

 

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

ivetkaprochazkova, 22. 10. 2023, 14.04

I u nás se chceme zabývat tím abychom měli kvalitní povlečení. Proto jsme si s manželem docela dlouhou dobu vybírali https://www.kvalitex.cz/povleceni/ ložní prádlo až z toho byl ten můj milej na větvi. Mně jde ale o to aby to u nás opravdu pěkně vypadalo, víte?

kristyrychla, 31. 1. 2023, 21.40

Myslím si že pro děti stačí nějaké ložní prádlo za pár stovek třeba z .https://www.goldea.cz/lozni-povleceni Já jsem brala malým dětem takové univerzální. Teprve až třeba ve věku 4 let vám totiž řeknou co se jim opravdu líbí a co ani nechtějí vidět. Do té doby to nemá cenu řešit.

Fuga

Fuga, 10. 12. 2022, 9.35

důležité je hlavně snadné udržování, protože nehody se můžou stávat, ale také myslet na další využití i v pozdějším věku

jufy54, 13. 2. 2022, 13.59

Děkuji za článek, já si velmi pečlivě vybírám ložní prádlo pro děti. Minulé Vánoce dostaly povlečení i jako dárkem. Líbilo se mi 3D povlečení z https://www.kvalitex.cz/3d-povleceni/, kde jsem vybrala motivy vesmíru a zvířátek. Dětem se moc líbilo. Rovnou jsem z eshopu kupovala i další věci pro rodinu, neodolala jsem totiž akční kategorii

taky dávám přednost bavlněnému ložnímu prádlu

Úča, 8. 5. 2021, 22.56

Musím říct , že při mě vždy bylo důlezite aby bylo z bavlny a dítěti se barevně líbilo .

mikjana, 15. 5. 2021, 20.55

Přesně tak, souhlasím.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů