Imunita očima čínské medicíny

zobrazeno 944×

Vložil(a): Adrianita, 16. 4. 2021 11.28  (aktualizováno 7. 5. 2021 19.02)

Imunita je schopnost živého organismu obrany proti patogenům, které mohou mít původ jak z vnějšího prostředí, tak i z vnitřního prostředí organismu.

Jak na imunitu pohlíží čínská medicína?

Hodně zjednodušeně si tento pohled lze představit jako vyváženou cirkulaci toku zdravé energie tělem. Její nedílnou součástí je i obranná energie, která cirkuluje na povrchu těla a tvoří bariéru pro vstup vnějších patogenů dovnitř organismu. Pokud je tato „zdravá energie“ silná a je jí dostatek pak patogeny nemají šanci.

Jak nám může pomoci čínská medicína k posílení imunity

Odpovědí na tuto otázku jsou léčivé neboli také nazývané vitální či medicinální houby. Jejich jedním z nejvýznamnějších účinků je posílení imunitního systému. Tyto účinky a vliv vitálních hub na lidské zdraví znali již ve staré Číně. Výzkumy prokazují, že díky složitým komplexům polysacharidů dokážou vitální houby posílit náš organismus proti útokům baktérií nebo virů, ale třeba i kvasinek a mnoha dalších patogenů. Velmi zajímavý je i fakt, že léčivé houby umí oslabenou imunitu posilovat, ale dokáží imunitu i regulovat, pokud je její odezva nepřiměřená. Toho lze například využít při léčbě různých alergií.

Jaké produkty použít

U malých dětí do 4 let věku je vhodný MycoBaby Dračí sirup. Je to směs léčivých hub a bylinek ve formě sirupu na posílení imunity u těch nejmenších.

U větších dětí a dospělých je ideální vyvážená směs léčivých hub v kapslích MycoComplex. Obsahuje medicinální houby Cordyceps, Reishi, Agaricus a Shiitake. Je doplněná Acerolou, která obsahuje vysokou koncentraci vitamínu C. Použité čtyři houby působí ve směsi synergicky, jejich účinek se tak násobí.

Nebo druhou, neméně účinnou volbou je kombinace léčivé houby Coriolu a Reishi.

Pohled na imunitu očima čínské medicíny můžeme přirovnat k armádě. Pokud je armáda v dobré kondici, pak může účinně bránit své území. Většinou může nepřítel proniknout na naše území, pokud se nebudeme o armáda dobře starat, nebudeme jí dostatečně živit nebo bude ve stresu a nebude psychicky v pohodě.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 23. 6. 2023, 8.53

Čínská nečínská, o imunity se člověk musí fakt hodně starat. A je jedno, jakým způsobem to člověk udělá. Třeba voda obohacená vodíkem od https://www.vodikove-lahve.cz/nas-blog/vodikova-voda-jako-zazracny-napoj-moderni-doby/ je fakt fajn záležitost, která spoustě lidem pomáhá s imutou. A nejen s tím. Schválně se mrkněte na ten článek, kde se to všechno moc pěkně popisuje a dokonce i tak, že to pochopí i laik.

Fuga

Fuga, 10. 12. 2022, 8.23

čínská tradiční medicína má na lidské tělo úplně jiný pohled než klasická, ale někdy se to možná hodí

s čínskou medicínou zatím zkušenosti nemáme.

Adelkapifek, 21. 7. 2021, 18.32

S čínskou medicínou také neznám zkušenosti. Zatím s manželem pravidelně v březnu detoxikujeme tělo. A nemoci se nám vyhýbají .

Klarys, 24. 6. 2021, 21.13

taky znám houbicky.eu a jsem s jejich produktama spokojená, moc se mi líbí to, jak svoji práci dělají

Lela, 18. 6. 2021, 21.05

myslím si, že je to teď hodně na vzestupu, já sama už v tom jedu díky kamarádce delší dobu a hodně tomu fandím, takže pokud někdo váhá, tak ať do toho jde tady jedna firma, co má kvalitní produkty https://www.houbicky.eu/produkty/

jitka46

jitka46, 31. 5. 2021, 23.21

Čínskou medicínu jsem ještě nezkoušela, ale kdoví, možná v budoucnu, proč ne. Hezký článek.

Katka

Katka, 7. 5. 2021, 19.16

Tak on už ten Cordyseps má tolik příznivých účinků, že nevím jestli jsou potřeba i ty další houby. Záleží asi co konkrétně člověk řeší. Ne vždy je směs dobrá volba, protože je tam od každého jen trochu.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů