Bylinky a léčivé houby v čínské medicíně

zobrazeno 1641×

Vložil(a): Adrianita, 16. 3. 2021 21.03

Využívání bylin k léčbě nemocí má v Číně dlouhou tradici. Bylinná léčba je nedílnou součástí tradiční čínské medicíny (TCM), která je jedním z nejstarších léčebných systémů na světě. Jeho kořeny sahají až do 5. století před naším letopočtem.

Základní principy TCM se liší od tradičních západních představ o zdraví, nemoci a fungování těla. Staří Číňané věří, že každá živá věc je udržována rovnováhou dvou protichůdných sil energie, nazývaných Yin a Yang.  Když se tyto síly dostanou do nerovnováhy, způsobí blokádu energie Qi a následné onemocnění. K nesouladu Yinu a Yangu může docházet z mnoha důvodů. K nejčastějším patří stres, špatná strava, emocionální rozrušení nebo například infekce.

Nedílnou součástí čínské medicíny jsou také léčivé houby. Například houba Reishi (Ganoderma), která se také říká „božská houba nesmrtelnosti“, umí vyřešit mnoho potíží. 

Velmi zajímavé jsou kombinované léčivé přípravky z čínských bylinek a léčivých hub. Všechny tyto směsi vycházejí z tradičních receptur čínské medicíny, avšak jsou upraveny na problémy současné doby.

Jednou z takových velmi povedených směsí je MycoSomat, směs čínských bylinek a léčivých hub Reishi a Hericia. Tato směs je jako stvořená pro různé nerovnováhy způsobené stresovým zatížením současného člověka.

MycoSomat je sestaven tak, aby odstraňoval energetické blokády, které podle tradiční čínské medicíny předcházejí téměř všem nemocem. Tyto blokády mohou vyvolat další stagnace v různých částech organismu. Tento stav popisujeme jako somatizaci stresu.

MycoSomat pomáhá při menstruačních potížích, myomech, ovariálních cystách, úzkostech či depresích a jiných obtížích současného člověka. 

MycoSomat i mnoho dalších bylinných směsí či léčivých (nebo také medicinálních či vitálních) hub najdete v Obchodě Čínské Medicíny, kde můžete využít i odbornou poradnu, kde vám rádi poskytnou radu zkušení lékaři západní medicíny.

 

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 10. 12. 2022, 9.09

Reishi je jedna z mála věcí, krerou mám na čínské medicíně ráda a důvěřuji jí

u nás jedině bylinky,na ně fakt dopustit nedám.bylinky mě naučila používat maminka

Úča, 5. 4. 2021, 8.46

Na bylinky nedám dopustit , ať je používá jakákoliv medicína

Katka

Katka, 29. 3. 2021, 10.58

Houby fungují 💪

Teryk92, 20. 3. 2021, 13.58

Činská medicína je mazec.

patricia077

patricia077, 19. 3. 2021, 8.40

U nás je to půl na půl něco funguje něco ne

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů