Sváča na každý den 190x jinak

zobrazeno 2381×

Vložil(a): NikolaJ, 5. 3. 2020 12.06

Promyšlený celoroční plán vyvážených svačin na každý (školní) den. Tak Velkou svačinkovou bichli, e-kuchařku svačinek pro děti i dospělé, definovala jedna z autorek. Jak se zrodil nápad takovou kuchařku sepsat? A co v ní najdete?

Velká svačinková bichle, aneb Kuchti.me skvělou sváču na každý (školní) den 190x jinak. To je e-kuchařka, ve které vás čeká spoustu svačinových receptů na více než 400 stránkách. Autorkami jsou Pája Mähringová & Veru Břicháčková.

Vybavujete si okamžik, kdy jste se poprvé viděly?

Pája: My jsme se poprvé s Veru potkaly na pracovním pohovoru, kdy mě nabírala k sobě do týmu. Okamžik si nepamatuji, spíše ten pocit, že je to fajn holka. Což se s lety jen a jen potvrdilo.

Veru: Přesně jak říká Pája, bylo to na pohovoru. Doteď si vybavuji tu zasedací místnost a taky, že to byl jeden z těch pohovorů, kdy víte, že to je člověk s naturelem, který do týmu skvěle zapadne. A hlavně, že to je holka, se kterou bych šla z fleku na kafe.

Jste autorkami e-kuchařky Velká svačinková bichle. Co vás přimělo k vytvoření „ucelené sbírky“ receptů?

Veru: Řekla bych, že to byla souhra více okolností a to, že obě milujeme dobré jídlo. Pája už několik let úspěšně píše svůj foodblog. Mě zase baví vařit nové věci a hodně dlouho jsem si říkala, že ty osvědčené si musím nějak sepsat na jedno místo, protože tím člověk výrazně ušetří čas při vymýšlení, co vařit. Zároveň máme obě malé děti a záleží nám na tom, aby jedly kvalitně. Takže jsme se takhle jednoho červnového dne povalovaly na pískovišti a tam se to urodilo. Tedy ten zárodek byl významně menší než výsledek, chtěly jsme vydat kuchařku s jen "pár" tipy na dětské svačiny - takový malý zkušební projekt. A je z toho Bichle :)

To je skvělé. Co všechno čtenáři najdou ve Velké svačinkové bichli? Co je hlavním poselstvím e-kuchařky?

Pája: Je to víc než kuchařka, jde o promyšlený celoroční plán vyvážených svačin na každý (školní) den. V naší Bichli najdete 190 receptů na svačinky sice především pro děti, ale najdou si tu své i dospěláci, kteří se o sebe rádi starají a poctivě svačí. Recepty jsou řazené podle týdenních plánů a podle sezon, takže se dá velmi dobře pracovat i se sezónními potravinami. V Bichli máme i obsah podle kategorií - tj. najdete tu recepty od jednoduchých jogurtových kombinací, obložené záležitosti, sladké nebo slané pečené a mnoho dalšího. Ke svačinkovým receptům na každý školní den také přidáváme 15 speciálních receptů pro slavnostnější příležitosti jako například narozeniny, Vánoce, Velikonoce atd.

Veru: A co se týče poselství - z širšího úhlu pohledu věříme, že alespoň maličkým krůčkem přispějeme ke kvalitnějšímu stravování dětí obecně. A z toho užšího úhlu pohledu vnímáme Bichli jako velkého pomocníka do každé rodiny, ať už se bude řídit týdenními plány nebo si vybere jen dvacet, třicet receptových favoritů. Je to zkrátka spousta inspirace na chutné a kvalitní svačiny na jednom místě.

V čem může e-kuchařka pomoci – je to především o nových nápadech nebo i o zdravém životním stylu?

Určitě může usnadnit život všem, kteří připravují pro svoje nejbližší svačinky – a to jak dětem, tak i dospělým. Tím, že jsou recepty po týdnech, dá se na ně dobře připravit a nakoupit předem. Zároveň jsou po sezonách, takže nebudete muset tápat, jestli seženete dostupné věci např. v zimě, kdy je nabídka ovoce a zeleniny slabší.

Co pro nás bylo vcelku překvapení, že se nám ozývají dospěláci, kteří podle Bichle připravují svačiny pro sebe a jsou nadšení. Jde například i o studenty VŠ a ti často píšou, že si je připravují třeba k večeři ve větší porci. To je pro nás veliká satisfakce.

Nevidíte nevýhodu v tom, že se jedná o e-knihu? Přeci jenom kuchařky jsou tradičně v tištěné verzi.

Je pravda, že pro někoho je těžší přijmout, že jde o elektronickou podobu knihy, ale my to bereme tak, že je interaktivnější. V každém receptu se můžete jednoduše vracet zpět do obsahů a popř. hledat novou inspiraci.

Myslíte si, že se v naší společnosti zdravější potraviny a strava celkově dostává více a více do popředí a lidé na ně kladou větší důraz než dříve, protože si uvědomují rizika spojená se špatným životním stylem?

Strava se určitě dostává do popředí. Ono je ale otázka, co to znamená slovo zdravá - pro někoho to znamená jen ovoce, zelenina a nic moc dobrého popřípadě se pojí se slovem dieta. Což je podle nás škoda, protože zdravé nemusí znamenat nějaká zásadní omezení a nechutná jídla. O tom naše recepty určitě nejsou.

Snažíme se tvořit recepty tak, aby byly vyvážené z hlediska živin a věřte, že jsou moc dobré a často velmi překvapující. My klademe důraz i na to, aby recepty byly pestré a aby děti zajímaly. A hlavně aby se děti samy naučily si jídlo připravovat a věděly, proč je důležité jíst pravidelně, a tedy i svačit.

Plánujete v budoucnu další díly e-kuchařky případně nové související produkty?

Plánujeme s konceptem Bichle pracovat dál. Nemůžeme toho zatím prozradit příliš mnoho, ale plány máme na další tři roky dopředu a nápadů pak ještě víc. Sem tam něco prozradíme ve na našem Instagramu @svacinkovabichle, a kdo nechce nic nechávat náhodě, může si zdarma na našem webu stáhnout 60-ti stránkovou ukázku Svačinkové bichle, a i o všem chystaném se dozví v emailu až přijde ta správná chvíle. Pro všechny, kdo dobře a rádi jí, to budou opět hodně přínosné receptové záležitosti a v každém případě opět netradiční a užitečné pojetí kuchařek samotných.

 

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Jana Novotná, 23. 1. 2024, 18.16

Já dělám dětem do školy každý den zdravou svačinu plnou vitamínu, aby byly celý den fit. Do lahve jim dělám každé ráno čerstvý džus. Proto se odšťavňovač stal mým nejlepším pomocníkem v kuchyni. Koupila jsem si ho na internetových stránkách https://www.all-the-best.eu/, kde měli velký výběr. Díky němu má celá rodina neustálí přísun vitamínů.

Ivulín, 31. 10. 2023, 18.16

Super tipy, díky mockrát. Chci se zeptat do čeho třeba dětem balíte svačinu? Já jsem před časem koupila takové ty boxy, ale náš malý ho stihl během pár týdnů rozbít, tak teď používám takovéto zip sáčky - https://www.rajapack.cz/sacky-plastove-nadoby_C20.html Je to o trochu praktičtější. Koupila jsem jich celkem velké balení, takže jich teď mám doma velkou zásobu.

filipin21, 13. 3. 2021, 19.43

Krásné věci,určitě vyzkouším.

Aneta Jiřičná Bendiková, 22. 12. 2020, 18.23

paráda,děkuji

nancy, 12. 9. 2020, 19.44

Dobré nápady, spousta se dá použít.

Kateřina Fárová, 18. 5. 2020, 17.00

Svačinky vypadají moc dobře. Zajímavé čtení.

Gustawka, 13. 3. 2020, 21.34

super, děkuji

Teryk92, 9. 3. 2020, 21.35

Díky za slevu.

Zdeňka S., 9. 3. 2020, 20.35

Stáhla jsem si ukázku a svačinky vypadají lákavě, taky se snažím aby bylo pokaždé něco jiného.

snany, 8. 3. 2020, 15.17

Fandím vám. Já bych ještě k tomu potřebovala ekuchařku jenž mi to jídlo nachystá Každá inspirace je fajn a určitě si ukázkovou část přečtu.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů