7 tipů na letní osvěžení

zobrazeno 1528×

Vložil(a): Adrianita, 29. 7. 2020 19.49  (aktualizováno 21. 7. 2021 12.12)

Léto je v plném proudu a venkovní teploty přejí koupání a cachtání nejen na koupališti. Potřebujete ale něco, co vás ochladí a vzpruží zevnitř? Máme pro vás několik tipů na letní recepty, které vás zaručeně osvěží!

Melounová ledová tříšť s limetkou

Potřebujeme: meloun, čaj, pomerančová šťáva, limetka, třtinový cukr.

Postup: 

Tento nápoj je třeba začít připravovat den předem. Nejdříve si uvaříme silný černý čaj, necháme jej vychladit, nalijeme do tvořítek na led a dáme zmrazit. Jakmile jsou kostky úplně zmrzlé, vložíme je do mixéru (vhodného i na led), přidáme na kousky nakrájený meloun a vše rozmixujeme na tříšť. Tříšť přelijeme do většího džbánu, přidáme do ní nakrájenou limetku a dosladíme podle chuti. Přidat můžeme čerstvou pomerančovou šťávu nebo džus.

Tip: Nakrájejte meloun na kousky a nechte zamrazit. Získáte tak vodovou zdravou zmrzku.

Ledová káva netradičně

Potřebujeme: instantní káva, Caro (nebo jinou náhražku kávy), mléko (i rostlinné), med, mletá skořice.

Postup: 

Do jakékoliv uzavíratelné lahve nasypeme instantní kávu, Caro, přidáme med, skořici, a řádně protřepeme. Ledovou kávu nalijeme do sklenice, přidáme led a můžeme podávat.

Tip: Místo ledu nechte namrazit na několik hodin mléko. Jakmile je polozmrzlé vložte s ostatními ingrediencemi do nádoby a promixujte tyčovým mixérem. Získáte tak ledové osvěžení s pěnou.

Okurková limonáda

Potřebujeme: salátové okurky, limeta, bezinková šťáva, cukr, led.

Postup: 

Okurky oloupejte a zbavte je veškerých semínek. Nahrubo je nakrájejte a spolu s 375 ml vody, cukrem, šťávou vymačka­nou z 1 limety, solí, bezinkovou šťávou a ledem rozmixujte zcela dohladka. Podá­vejte zasypané ledem, ozdobené kousky okurky.

Tropický nanuk

Potřebujeme: kousky ananasu, kokosové mléko

Postup: 

Ananas i kokosové mléko dejte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud je směs hladká a bez větších kousků ananasu. Nalijte do tvořítek na nanuky a zmrazte (aspoň 4 hodiny, nejlépe přes noc).

Náš letní salát

Ingredience: zelenina dle chuti, například okurka, mrkev, paprika, rajčata, cibule, sýr (kozí, ovčí, balkánský - opět dle chuti)

Postup:

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostky, promícháme, zakápneme ume octem (proto nesolíme) a olivovým olejem, přidáme pokud máme na kostičky sýr a znovu promícháme. Tuhle mísu se snažím dělat každý den a zobeme zeleninu průběžně ke všemu i samotnou.

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 9. 12. 2022, 13.18

já na to mám chut i ted a ledová káva je vynikající a i ostaní recepty vypadají dobře

jé super typy,určitě něco vyzkouším

Katka

Katka, 22. 7. 2021, 21.25

Mrazíme džusy, je to zdravější a levnější než zmrzlina 😉

patricia077

patricia077, 22. 7. 2021, 18.24

Pokud se chceš osvěžit, tak si kup klimatizaci. Tak tohle mne fakt dostalo, haha jsem se dlouho tak nenasmála.. kamarádka má v bytě v Pardubicích větrák a prý stačí...))))))), jinak domácí limonády jsou u nás celé léto a dnes poprvé ochutnáváme i domácí melounové nanuky, doteď jsme dělali hlavně jahodové dřeně

lucie25987, 12. 9. 2020, 19.24

Pokud se chceš osvěžit, tak si kup klimatizaci. Lepší osvěžení než klimatizace nebo bazén není. My bydlíme v Pardubicích v bytě, takže si o vlastním bazénu můžeme nechat tak leda tak zdát. Zbyla nám tak ta druhá možnost a to klimatizace. Našla jsem pěkné klimatizace do bytu Pardubice na https://www.recu-clim.cz/klimatizace-pardubice a nakonec jsme si koupili klimatizaci od Toshiba a jsme spokojení .

Katka

Katka, 22. 7. 2021, 21.24

Není nic horšího pro dýchací cesty než klimatizace. To raději chcipnout vedrem než být v létě nachlazená.

lucie25987, 24. 7. 2021, 6.45

Nesmíte si to doma chladit moc. Pokud jsou nějaké potíže, tak z místnosti odejít, když je klimatizace zapnutá a vrátit se až, když je to doma vychlazené

Katka

Katka, 24. 7. 2021, 20.44

Tak to nevím, nebýt moct doma kvůli klimatizaci😁

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů