Svěřte během těhotenství péči o pokožku přírodě

zobrazeno 941×

Vložil(a): NikolaJ, 24. 11. 2021 17.03

Očekávání miminka je tím nejdynamičtějším obdobím v životě každé ženy. Své o tom ví i naše pokožka, která je vystavena hned několika náročným zkouškám. Jakou péči bychom jí měly dopřát?

Ještě než si vy sama uvědomíte, že jste těhotná, pokožka už zahajuje svou nejúžasnější funkci, a to schopnost se přizpůsobit. Jak ve vás miminko roste, kůže se napíná a chrání tak vás oba. Okamžik porodu je pro ni pak velkou zkouškou, načež přichází kojení… A během všech těchto fází si zaslouží, abyste jí věnovala větší pozornost a péči než kdy dřív. A co k tomu budete potřebovat?

Začněme od začátku…

Během těhotenství v našem těle kolísají hormony, které mohou měnit tón i strukturu pleti. Nejčastěji ženy trápí strie, přecitlivělá až alergická kůže, hyperpigmentace nebo akné a pupínky. Už od začátku těhotenství je proto dobré pokožku důsledně hydratovat, masírovat a dodávat jí potřebné živiny. Těhotenský pěstící olej na strie od Weledy účinně zabraňuje vzniku těhotenských strií a má příznivé účinky i na strie již vzniklé (cca do 18 měsíců od jejich výskytu). Obsahuje jemný čistý mandlový olej, který pokožku chrání před vysoušením, olej z pšeničných klíčků bohatý na vitamin E a výtažek z arniky, jenž zlepšuje elasticitu pojivové tkáně.

A protože bříško není to jediné, co roste, bude se vám hodit i Olej na masáž prsů. Ten díky obsahu éterických olejů pomáhá uvolňovat svaly, jemně prohřívá prsní tkáň a uvolňuje bolestivé zatvrdliny. Jemná vonná kompozice má také pozitivní vliv na psychiku maminky.

Popraskaným a namáhaným bradavkám během kojení pak poskytne úlevu Balzám na bradavky Weleda, který o ně pečuje velmi jemně a citlivě. Složení bez éterických olejů je nedráždí, naopak lanolín a včelí vosk je pokryjí lehkou vrstvičkou, která usnadňuje hojení.

 

Všechny produkty z těhotenské a mateřské péče Weleda jsou vyvinuty v souladu s přírodou a obsahují jen ty nejčistší přírodní ingredience.

 

A jak o sebe během těhotenství pečujete vy?

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Pojmy použité v článku:

  • strie

    jizvičky nebo drobné trhlinky kůže v barvě červenofialové, později růžové či bílé, které jsou jen velmi těžko odstranitelné; tvoří se pod vrchní vrstvou kůže popraskáním elastických vláken; vznikají tam, kde dochází k největšímu napínání a zatížení kůže; nejvíce ohrožují ženy v těhotenství, sportovce nebo ty, kteří trpí častými váhovými výkyvy

Diskuze k této stránce (4 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 14. 8. 2023, 9.17

No jako za mě je v tomhle ohledu osvědčená profesionální korejská kosmetika od https://www.kosmetikomat.cz/profesionalni-pece-od-jeuderm-expert/ protože to je to nejlepší, co můžete na trhu sehnat. Můžeme si říkat, že jsou různé přístupy a různé možné postupy, ale jako co si budeme povídat. Ten vítěz je prostě vždycky jenom jeden a to je kosmetika z Koreje.

Fuga

Fuga, 8. 12. 2022, 11.22

weleda je super, ale já jsem ráda, když si namažu večer ruce krémem .-)))

Katka

Katka, 27. 11. 2021, 17.15

Já se mazala a strie moc nemám, ale za mě to žádný krém nevyřeší na 100%.

patricia077

patricia077, 25. 11. 2021, 16.54

Přiznám se, že jsem moc nepečovala , bylo mi dost dlouho nevolno a to mně stálo dost sil, ale v příštím životě se polepším .-).

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů