Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: VÁHY

zobrazeno 9841×

Vložil(a): Adrianita, 8. 1. 2018 10.54

V tomto článku si rozebereme druhé vzdušné znamení, čímž je znamení Vah. Vzdušná energie je tvořivá, tito lidé bývají inteligentní a myslí logicky. Jsou pohybliví a přemýšliví - sangvinici. Hledají nové podněty, předávají myšlenky slovy či na papíře a spojují tímto způsobem lidi. Dítě i dospělý ve znamení Vah stále váhá. Jejich nerozhodnost ale můžete brát jako pozitivní a prospěšnou.

Váhy (21. 9. -23.10)

Miminka ve znamení Vah často vypadají jako malincí barokní andělíčci s roztomilým úsměvem. Pokud se jim maminka plně věnuje, jsou to zlatá miminka. Vychutnávají si maminčinu náruč, stejně jako pití mlíčka. Pokud však maminka třeba u kojení dělá jiné věci a nechává malou Váhu být, mohou mléko odmítat a plakat. Tak to platí i na jiné situace. Povaha Vah je jako jemný vánek, pokud však zaplanou, mohou se proměnit i ve vichřicí.

Jak už vyplývá z názvu tohoto znamení, dítě i dospělý ve znamení Vah stále váhá. Pokud je jedna váha nahoře, druhá dole, snaží se je stále vyrovnat a tak pořád něco zvažuje. Obzvlášť pokud spěcháte, nedávejte Váze možnosti výběru, třeba u snídaně. Pak byste se načekali, než se Váha rozhodne a začne jíst. Pokud má více možností, potřebuje více času. Nemá ráda, pokud se má rozhodnout příliš rychle.

Některá znamení, zejména rodiče ve znamení Berana, kteří jsou naopak zvyklí dělat vše hned a rychle, nemusí Váze zpočátku porozumět. Ale opravdu na dítko nespěchejte a nenuťte je do věcí, může se z něj stát neurotik. Nezapomínejte, že vzdušné znamení symbolizuje rozum, myšlenky, které jsou předávány komunikací. Vnitřní živel naopak pomáhá myšlenky uspořádat. Pokud od Váhy něco potřebujete, v klidu si s ní promluvte a vysvětlete. Nechte ji, ať se zamyslí a sama dospěje k závěru, svým tempem.

Jestliže chcete s Váhou dojít k nějakému uspokojivému cíli, snažte se vytvořit příjemnou atmosféru. Když se dítě ve znamení Váhy pro něco nadchne a půjde jí to, bude se snažit. Nesmíte však nic uspěchat, nervozitu snadno vycítí a zablokuje se. Stejně tak příkazy a křik nic nevyřeší, Váha má velmi citlivé uši a nesnáší velký hluk. Jestliže chcete Váhu k něčemu přimět nebo ji naučit něco nového, rozumně a logicky jí to vysvětlete a dopřejte jí dostatek času na zpracování. S vaším dítkem to půjde snadněji, pokud si u činností budete hrát, říkat si básničky nebo zpívat, hudbu mají Váhy rády.

Jakýmkoliv násilím, křikem, může být narušena vnitřní rovnováha vašeho dítěte, která vede k tvrdohlavosti. Může ji rozhodit hlasitý zvuk televize, rádia, křik, hádky, křiklavé barvy. Naopak klidná hudba a všechny odstíny modré dokážou Váhu zklidnit a uvést do rovnováhy. Váhy tak dlouho váhají, nejen proto, aby se rozhodly co nejlépe, ale také aby nezpůsobily žádné neštěstí nebo někomu neublížily. Jejich nerozhodnost proto berte jako pozitivní a prospěšnou.

I když je Váha často aktivní, střídají se u ní i období odpočinku a povalování. Váha není líná, jen po celodenním hraní či dopoledním plavání, potřebuje nabrat nové síly. Jen tak bude absolutně zdravá. Váha také nemá ráda jakékoliv změny stavu. Třeba, pokud si v klidu hraje a nějaký dospělý ji vezme a začne lechtat či házet ke stropu. To ocení ohnivá znamení, Váhy nikoliv.

I u učitelů bývají milé Váhy oblíbené, pro své jasné a logické myšlení. Jsou velmi zvídavé a potřebují vše probrat a hodně se ptají. Jakmile se něco dozví, snaží se to ověřit. Jsou spravedlivé a mají rády pravdu, často za ni bojují. Pokud Váha zjistí, že jí někdo lhal nebo jiným způsobem obelhával, zlomí ji to. Nemají taky příliš rády drby, které roznáší dospělí. Často se tak postaví i na stranu největšího nepřítele, pokud to bude spravedlivé a správné.

Také se budou snažit vytvářet hezké prostředí kolem sebe. Váhy potřebují svůj vlastní pokoj, nebo alespoň koutek s dostatkem soukromí, které si budou sami zvelebovat. Holčičky připraví hezké ubrousky na stůl, květiny do vázy, chlapci zas budou dbát na kvalitu a vzhled jídla. Jídlo je pro ně velký obřad, velmi si ho dokáží vychutnat. Také rády mlsají, raději jim podejte kvalitní dobroty, jako sušené ovoce a ořechy, než nadmíru sladkostí plné cukru. Váhy mají smysl nejen pro estetiku, ale i pořádek, dbají také na čistotu a upravenost. Pokud je však do toho nutíte a potřebují proti vám bojovat, potom se u nich projeví pravý opak. Také mají umělecké sklony, které přetrvají do dospělosti, pokud je v tom podpoříte. Mohou zpívat, tančit, hrát divadlo nebo na hudební nástroj. Pokud je naopak podpoříte ve studiu, mohou se díky své zvídavosti stát novináři či právníky.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

váha je můj manžel a sedí to nejvíc miluje uklízení

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 9.39

Není to nikdo v mém okolí

Fuga

Fuga, 12. 1. 2018, 17.10

váhy u nás také nejsou

snany, 11. 1. 2018, 12.08

Jsem váha a sedí toho docela dost. Nesnáším křik, hádky, miluji harmonii a uklizeno

Mygara

Mygara, 11. 1. 2018, 5.22

ten poslední odstavec je úplně přesný

NiFee

NiFee, 9. 1. 2018, 12.58

nesedí ani jedno znamenie ale určite to na niekoho sedí vždy sa najde niekto

Makovicka8, 8. 1. 2018, 21.48

Super sedi ja nas

Gumashka, 8. 1. 2018, 16.41

Článek super .všechno sedí na toho našeho prdoše..

Lenička, 8. 1. 2018, 14.59

Já sama jsem váha. Vidím se v tom i když ne na 100 procent. Nejhorši je ta váhavost. Pro mě i okolí.😄

snany, 11. 1. 2018, 12.09

A představ si, že tvůj manžel je taky váha

Lenička, 11. 1. 2018, 12.14

To jsem chodila s váhou. Syn je váha. Spíš mi příjde že štveme okolí když se nemůžeme rozhodnout.😇

snany, 11. 1. 2018, 12.18

Kdyby se syn narodil o dva dny dříve tak by byl taky váha, ale myslím, že stačí jen já a manžel

Marusk

Marusk, 8. 1. 2018, 13.17

pěkně podrobně rozepsáno. Váhy znám jen dospělé a zdá se mi, že to sedí.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů