Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: ŠTÍR

sledováno 1× zobrazeno 13266×

Vložil(a): Adrianita, 10. 1. 2018 9.08

Vodní energie charakterizuje pocity, city, které pramení až z podvědomí, nebo jej alespoň zasahují. Lidé narození ve vodním znamení svět kolem většinou tiše pozorují a své city prožívají mlčky nebo je projeví gesty či v umění, především v hudbě, zpěvu, poezii. Na druhou stranu se umí vcítit do druhých, umí o druhé pečovat a starat se o ně. Štír je obdařen spoustou citu. Sám si své tajemství silně střeží, ale vy před ním nic neutajíte. Jak přistupovat k dětem narozeným ve znamení Štír?

Štír (21. 10. – 23. 11.)

Již nejmenší Štíři jsou plní síly, mají velmi silnou vůli. Často mají pevné, plné tělo, ale i drobounké děti bývají vnitřně velmi dozrálé. I když se to zdá až nemyslitelné, malí Štíři vás mohou přitáhnout k sobě svým až magnetickým působením. Snadno jim podlehnete, rádi se budou mazlit, ale zároveň jim splníte každou potřebu i přání. Snažte se, aby vás malý Štír brzy nezačal zneužívat. Vše se snažte zachovat v určitých mezích a jen vaše dítko veďte a nenechávejte sebou „zametat“.

Snažte se vůči vašemu Štírovi zachovat pevný postoj a držte se svých vlastních hranic. Je dobré si taky předem domluvit určitá pravidla, třeba při nakupování. Domluvte se, co přesně jdete koupit a co si může vybrat vaše dítě. Předejdete tak mnohému nedorozumění. Podobně to samozřejmě můžete aplikovat při dalších životních situacích. Vždy ale zůstávejte milujícími rodiči.

Štíři se nejvíce učí od toho, koho vnímají jako silnějšího, než je on sám. Samozřejmě je důležité rodičovskou sílu nezneužívat. Vždy buďte k vašemu Štírkovi vřelí a laskaví. Pokud by tomu bylo naopak, mohl by se uzavřít sám do sebe a být zahořklý. Bodal by pak svým štířím ocasem nejen ostatní, ale nejvíce sám sebe, protože by si příliš nevěřil.

Jak již víte, znamení Štíra náleží k vodnímu znamení, voda symbolizuje cit a schopnost empatie, Štíři nebývají příliš racionální. Na druhou stranu je jejich vnitřním živlem země, která jim pomáhá proniknout až k jádru sebe sama, do věcí, do lidí. Sílu a bojovnost jim dodává planeta Mars, která vládne tomuto znamení. Vše zesiluje planeta Pluto, spoluvládce tohoto znamení. Povaha Štíra je bojová, jestliže není zvládnuta, může být až ničivá. Proto váš malý Štír tak rád bojuje a soutěží a nerad ustupuje. Od malička ho učte být ohleduplný k ostatním. Pokud ho někdo zraní, pamatuje si křivdu velmi dlouho a „bodne“ jej v situaci, kdy to nejméně čeká.

Zejména v období dospívání se projeví štíří přímá a tvrdá bojovnost, v nitru jsou však velmi citliví a zranitelní. I když mohou ostatní provokovat až hrubými poznámkami, ve skutečnosti to tak nemyslí. Štíři potřebují svoje soukromí, dopřejte jim je. Ať už si budou moci zamykat celý pokoj nebo alespoň skříňku či šuplík, kde si budou moci schovat své osobní věci, bude to pro ně důležité. Nikdy se nesnažte narušit jejich prostor. Pěstujte si vzájemnou důvěru, pak budou i oni jistější a důvěřivější k ostatním lidem.

Jak už jsem zmínila výše, je Štír obdařen spoustou citu. Sám si své tajemství silně střeží, ale vy před ním nic neutajíte. Ani žádný problém, křivdu, nemoc. Vždy tu bude pro vás a bude vám předávat svou vroucí lásku. K ostatním i k sobě může být však tvrdý. Snese jakoukoliv bolest, a pokud jej někdo zraní, má pomstychtivé sklony. Je třeba tyto u něj regulovat, pomstou by ublížil jen sám sobě.

Ve škole bývají Štíři velmi úspěšní, mají smysl pro celistvost, ale snadno proniknou i do hloubky věci. Úspěšní jsou především ve vědě, technice a lékařství, taky bývají tělesně zdatní a manuálně zruční. Škola jim zároveň může pomoci vybít jejich psychickou i tělesnou energii. Štíři si vyhrají s hračkami či předměty, které jim umožní zkoumat. Uděláte jim radost mikroskopem, chemickou laboratoří či knihou kouzel.

Při výchově se vyvarujte vnucování svých názorů, docílili byste pravého opaku. Také Štírovi nevracejte jeho pichlavé poznámky, abyste jej zesměšnili. Velmi citlivý je Štír také na křik, zejména rodiče ve znamení Lva by se měli krotit. Pokud u Štíra křičíte při jídle, může mít zažívací potíže, pokud před spaním, může mít potíže se spánkem, je tak citlivý.

Štíři se taky velmi zajímají o druhé pohlaví, první lásky prožívají často již ve školce. Učte je odmalička, aby si vážili lidského citu. Jen tak nebudou tolik ubližovat druhým, ani sami sobě. Jakmile dospějí, budou si velmi vážit své rodiny, stejně jako kariéry.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mno štíra v rodině nemáme

Kaculinka00, 18. 12. 2018, 2.01

Sama jsem štír a 3 letý syn taky😊🙈🙈

Tenderka, 29. 5. 2018, 21.03

uvidime, co z neho vyrastie

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 9.29

Zase jsem se přiučily něčemu novému

Robinka, 11. 2. 2018, 20.34

Štír jsem já i můj syn

Mygara

Mygara, 15. 1. 2018, 9.58

štíra žádného neznám

Fuga

Fuga, 12. 1. 2018, 16.44

štíra dítě neznám, tak nemohu soudit

Alexis01, 12. 1. 2018, 13.47

Syn je štír jsou mu dva tak uvidíme jak to bude vypadat až vyroste

Aliisha

Aliisha, 12. 1. 2018, 12.46

Žádný štír u nás není, tak nemůžu srovnávat.

Zdeňka S., 12. 1. 2018, 10.13

Tak štíra v rodině nemáme vůbec žádného , tak nemůžu srovnat

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů