Výchova dětí podle znamení zvěrokruhu: BLÍŽENCI

zobrazeno 13030×

Vložil(a): Adrianita, 7. 1. 2018 11.07

Po ohnivých a zemských znameních se zaměříme na výchovu znamení vzdušných. Patří mezi ně Blíženci, Váhy a Vodnář. Vzdušná energie je tvořivá, tito lidé bývají inteligentní a myslí logicky. Jsou pohybliví a přemýšliví - sangvinici. Hledají nové podněty, předávají myšlenky slovy či na papíře a spojují tímto způsobem lidi.

Blíženci (21. 5. -23.6.)

Malí Blíženci se více než ostatní děti snaží dorozumět a dostat se kamkoliv. A to již v době, kdy zatím jen broukají a leží v postýlce. Jakmile se naučí první slůvka a krůčky, vše se to budou snažit dohnat. Blíženec bude rychlejší než ostatní a bude i více mluvit. Raději už od narození trénujte svoji fyzičku, abyste mu později stačila. Jinak vám vyklouzne jako vítr. Nezapomínejte, že patří mezi vzdušná znamení s vnitřním živlem vody. Pokud spojíte vodu a vzduch, zřejmě vznikne bublinková voda, zkuste pak zachytit samotné bublinky. 

Vládcem znamení je planeta Merkur, jehož prvkem je rtuť. Blíženec je pak jako rozsypané rtuťové kuličky. Bůh Merkur je vládcem slova, komunikace, také se neustále pohybuje na jiná místa. I proto jsou znakem Blíženců 2 osoby, Blíženci totiž vydají minimálně za 2 děti. Abyste vašeho malého Blížence uspokojila, co nejvíce si s ním povídejte a odpovídejte mu na jeho všemožné otázky, a také mu hodně čtěte. Nejen pohádky, ale i knížky s dobrodružným dějem či knížky naučné, pak si o nich rád popovídá. Knížky budou patřit mezi jeho zájmy celý život. Pokud jej budete chtít zabavit, rozhodně ho nezavírejte do postýlky nebo do ohrádky. Raději mu nabídněte obrázkové knížky či vzdělávací hračky.

Blíženci potřebují hodně pohybu a podnětů, vše je pro ně zajímavé, vše chtějí prozkoumat a to hned a co nejrychleji. Nejen zavřením do postýlky, ale i jakýmkoliv omezováním může u nich vzniknout přetlak. Mohou působit hodně neposedně, ale pro Blížence je to normální stav. Chybí jim dostatek klidu a cílevědomost. Nemají tolik trpělivosti věci dotáhnout do konce. Potřebují častou změnu, třeba jen změnu polohy či židle. Nemají ani dostatek klidu přibírat, děti Blíženci proto bývají drobné a štíhlé. Snažte se je pochopit a respektovat, tvrdá ruka, která je nutí být v klidu, může vést k neurózám a dlouhodobému citovému strádání.

Občas bude třeba, abyste malého Blížence trochu zmírnila a hlavně dbala na jeho odpočinek a spánek, který potřebuje. Ale pokud se budete snažit změnit jeho povahu či jej trestat, odpoví vám vzdorem a útěkem. Raději ho k sobě přitulte a on se zklidní, tulení má hodně rád. Pro klidné rodiče může být Blíženeček trochu náročný, ale patří to k němu. Pokud naopak onemocní, bude si chtít zalézt do soukromí a být sám bez ostatních a hlavně potichu. Potřebuje tak nabrat síly, až bude zase zdravý.

Ve škole Blíženci nemívají větší problémy, a to ani se čtením. Pokud však mají disharmonický aspekt, mohou koktat či trpět dyslexií. Jejich úprava či soustředění je však horší, proto mohou mít nedostatky třeba v matematice. Vůbec jim však nevadí slovní projev, rádi mluví před lidmi, recitují, rádi si taky hrají se slovy ve slohové práci. Bývají taky manuálně zruční a mají smysl pro detail. Jsou obratní - nejen jejich ruce a prsty, ale i celé tělo. Mohou se stát chirurgy, zubaři či hodináři.

Duševní svět Blíženců je napůl skutečný, napůl plný fantazie. Blíženec si rád věci přibarví, někdy může i lhát. Nedělá to proto, aby lhal, ale aby skutečnost byla zajímavější. Pokud to není přehnané a časté, nebo to nikomu neubližuje, není třeba zasahovat. Pokud už je to ve velké míře, raději si s ním promluvte. Nechte ho však nadále rozšiřovat svoji představivost. Tím, že dokáže pobývat v několika světech najednou, půjdou mu snáze cizí jazyky, začít s učením můžete již velmi brzy. Stejně tak zvládají více věcí najednou. Třeba poslouchat hudbu a u té si číst. Mají i výborné počítačové znalosti.

Velké potíže Blížencům přináší dodržovat pořádek, ve věcech, jídle i čase. I když se budou hodně snažit, vždy najdou něco zajímavého, co je zdrží. Proto bývají i ve škole nepozorní. Pokud si však dokážeme zajistit jejich pozornost, budou se zajímat. Stejně neposední bývají i při naslouchání druhých, často mají ke všemu co říct a nechtějí čekat, až se druhý vyjádří.

I dospívání Blíženců bývá trochu bouřlivější. Obě pohlaví budou stále v obležení přátel, později milenců. Dívka bude potřebovat teplou náruč a pevné objetí. Pokud to u svého partnera nenajde, bude schopna se u něj rozplakat a zároveň se usmívat na jiného. I chlapci můžou mít tendenci poznat, co nejvíce dívek, aby mohli najít tu pravou. Stejným způsobem můžou zkoušet a poznávat nové koníčky, kroužky, školy, zaměstnání a další činnosti.

Zdroj: kniha Jak vychovávat děti podle hvězd/ Marie Svobodová

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
2

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

blíženec jsem já a jen pár věcí sedí

mikjana, 2. 9. 2020, 10.34

Tak já jsem blíženec a krom toho v postýlce jsem si jen hrála, ale jinak jsem byla pořád hodně dítě. Zbytek už moc nesedí.

Žofinka

Žofinka, 29. 5. 2018, 10.04

Tak toto pravda je

zuzkagodarova, 22. 2. 2018, 13.49

my cakame babetko zaciatkom juna, takze uvidime ako to bude sediet

Čertice, 12. 1. 2018, 13.20

Mám doma malého Blížence a přesně to sedí. Je mu 19 měsíců a opravdu neposedí

Hailey, 10. 1. 2018, 14.18

... hmm, nemohu posoudit, bohužel nikoho ve znamení blíženců neznám

Marusk

Marusk, 8. 1. 2018, 11.23

Znám pár blíženců a myslím si, že to celkem odpovídá. Uvidíme, jak se to "vyvrbí" v čase.

Fuga

Fuga, 8. 1. 2018, 9.37

malého blížence neznám

Zdeňka S., 8. 1. 2018, 8.03

Tak v rodině je bliženec jen moje Mamka , no nevím něco sedí něco ne

Mygara

Mygara, 8. 1. 2018, 7.56

blížence v okolí nenám, tak nemohu posoudit

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů