Usnadněte si návrat ke každodenní rutině s produkty Thule

zobrazeno 1124×

Vložil(a): KristinaS, 22. 9. 2022 11.25

Jak se máte takhle v půlce září? Už se Vám povedlo najet si zpátky školní režim? Já se bez velkého přemlouvání přiznám, že u nás to byl boj. Skloubit čtyřem dětem školu, všechny kroužky o které projevily zájem a stíhat je mezitím vším rozvážet bylo na tabulku s barevnými políčky :) Některé máme kousek, děti se dají dovést pěšky, některé jsou na pěší cestu daleko, na auto zbytečně blízko. A některé jsou prostě jen na auto, nebo je mezi nimi jen taková mezírka, že by to chtělo spíš tryskáč.

A o tom, jak skloubit všechny tyhle povinnosti s nějakým pohybem pro sebe (i když letošní plavková sezóna je za námi), to už je hotová vyšší dívčí.

Vyzkoušela jsem několik možností, které jsem vyhodnotila jako schůdné. První z nich bylo vstávat dřív, než vstanou všichni a odcvičit si ještě před snídaní. Jako varianta je to příjemné, po takovém ránu jsem měla vždycky mnohem víc energie, než když necvičím. Jedinou nevýhodou jsou noční směny u dětí, když přijde nějaká virózka, nebo prostě noční vstávání. To potom není energie ráno ani vstát, natož se ještě hýbat.

Opačnou variantou bylo cvičení večer. Buď nechat děti večer tatínkovi, nebo počkat, až usnou. Až usnou je dost nejistá varianta, protože obzvláště naše nejmladší, je sluníčko, které téměř nespí. A když už náhodou usnou všichni, je tolik věcí, které večer stojí frontu na to, aby byly udělány. Takže tam to zavání výměnou cvičení za úklid, dodělání pracovních restů a (nebuďme v někom pocit, že jen furt něco děláme) v neposlední řadě prostým vytuhnutím u telky, bez neustálého “Mamiiiii”. Jako děti miluju, ale mít večer aspoň hoďku, kdy po mě nikdo nic nechce, je prostě boží.

A tak se dostáváme k poslední variantě - spojit pohyb s dětskými kroužky. Jako možnost jít si zaplavat, zatímco děti jsou na kroužku jsem vzdala hned. Když jsem v blízkosti bazénu, mají děti hodinu na ledu, ale do hokejové výstroje ještě potřebují pomoct. Minimálně brusle zavázat. Takže to by se toho moc nestihlo. Tak mě chvilku přepadaly myšlenky na běh. No ty jsem zamítla taky poměrně rychle. Jako doběhnout si zpátky pro dítě na kroužek a vypadat u toho jako Peppa pig nepatří mezi mé sny.

Takže už zbývalo jen nějak zhodnotit samotnou cestu. Buď jí můžeme dát svižnou procházkou (a já po předání dětí pokračovat procházením okolo), nebo sednout všichni na kolo a dojet na kroužek. Toho využíváme v době, kdy se nám kroužky na různých místech nekryjí tak těsně. Většinou si beru všechny děti, nejmladší do vozíku, zbytek už je samohybný.

Thule Chariot - cyklovozík s miminkovníkem

Do vozíku Thule Chariot můžete naložit miminko již od 1 měsíce.
Stačí přidat “miminkovník” Thule Infant Sling.

Pokud se taky rozhodnete namísto přepravy dětí autem dojíždět s nimi na kole, znamená to velkou změnu. Ale takový přechod do jedné stopy a propojení cyklistiky s dovážením dětí na kroužky (nebo do jeslí či školky) nakonec bude stát za to. Někdo se k tomuto kroku možná rozhodne spíš z ekologického přesvědčení a ve snaze omezit svou uhlíkovou stopu, ale ten pohled, když se vaše děti při závanu studeného vzduchu do tváře rozesmějí od ucha k uchu, si nakonec stejně zamilujete.

Thule Chariot - cyklovozík na cestě

Další skvělou možností pro dojíždění s dětmi jsou cyklosedačky. Jsou velmi lehké, absorbují nárazy a dobře se s nimi manévruje. Zadní cyklosedačky (do 22kg) se montují na nosič nebo rám kola, přední (do 15kg) se připevňují na představec řídítek.

Thule Yepp - nový vylepšený model cyklosedaček

Nový vylepšený model cyklosedaček Thule Yepp 2 bude v prodeji od listopadu 2022.

Žijete-li v oblasti, kde předpověď počasí nevychází častěji, než je milé, můžete za kolo připojit multifunkční sportovní vozík pro jedno nebo dvě děti. Ten nabízí nejlepší ochranu a univerzálnost pro vaše nejmenší. Skvělým řešením, jak dopravit dítka do jeslí či školky nebo jen odpoledne na hřiště, je například model Thule Courier, který lze následně přestavět na vozík např. pro přepravu nákupu nebo dokonce domácích mazlíčků.

Thule Chariot - všestranný cyklovozík

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (2 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 6. 12. 2022, 11.47

mají moc krásné výrobky, ale někdy mě zarazí ta cena, holt kvalita se platí

patricia077

patricia077, 22. 9. 2022, 19.52

Jo mnoho známých si tuhle značku pochvaluje

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů