Čekáte miminko v létě? Bez těchto věcí pro dítě se neobejdete!

zobrazeno 2843×

Vložil(a): Adrianita, 12. 5. 2022 13.21

Čekáte miminko a o dalšího člena se vaše rodina rozroste před létem? Pak si určitě přečtěte, jaká výbavička pro miminko by vám rozhodně neměla chybět. Letní miminka potřebují trošku jiné věci než ta zimní. Na co byste neměli zapomenout?

V létě nemusíte miminko tolik oblékat a venku strávíte víc času

Narození miminka v létě s sebou přináší spoustu výhod, ale i různá úskalí. Společně se na ně teď podíváme. Letní miminka tráví na čerstvém vzduchu mnohonásobně víc času než ta, která se narodí v zimě. Navíc je snazší obléknout dítě jenom do dupaček, nemusíte se trápit se složitým vrstvením a zimní kombinézou. Procházka s kočárkem je během letních měsíců příjemnější pro rodiče i pro samotné miminko.

V létě zvyšte dítěti pitný režim a chraňte ho před sluncem

Je ale pravda, že především v horkých letních dnech, kdy slunce pálí na maximum, musíte věnovat zvýšenou pozornost dětské kůži. Děti a obzvlášť miminka mají pleť mnohem citlivější. Snadno se mohou spálit. Samozřejmostí by proto mělo být mazání miminka ochranným krémem s nejvyšším UV faktorem. Nezapomínejte ani na pokrývku hlavy, aby děťátko nedostalo úpal nebo úžeh. V žádném případě ho nenechávejte samotné v autě a nechoďte bez něj nic zařizovat. Teplota v interiéru auta se v horku může vyšplhat až k 50 °C. Ať už budete miminko kojit, nebo krmit z lahvičky, v letních měsících zvyšte příjem mléka, eliminujete tak riziko dehydratace.

Doporučená výbava pro miminko na letní období

Co všechno miminko potřebuje, když jeho příchod na svět vychází na letní měsíce? Máme pro vás seznam věcí do výbavičky pro miminko, které se v praxi osvědčily mnoha maminkám.

  • Kočárek s hlubokou korbou (ideálně hledejte takový, jemuž se dá částečně odepnout stříška, takže kočárek bude vzdušnější).
  • Moskytiéra a pláštěnka (moskytiéra ochrání miminko před hmyzem a pláštěnku využijete během letních bouřek).
  • Slunečník na kočárek (pozor na látkovou plenu, kterou někteří rodiče zakrývají korbu – plena zamezí proudění vzduchu a v korbě bude horko, raději proto použijte slunečník na kočárek).
  • Lehká a vzdušná přikrývka do kočárku nebo tenký spací pytel
  • Oblečení pro miminko (v létě se budou hodit body, overaly, ponožky, klobouček, dupačky, mikina, lehká bundička).
  • Přebalovací taška na kočárek (nepostradatelná věc, do které dáte náhradní oblečení, plenky, vlhčené ubrousky, lahvičky, a hlavně svačinu pro sebe, protože v létě budete určitě hodně venku)
  • Hračky, které zavěsíte na kočárek, aby na ně dítě vidělo
  • Lahvičky, dudlík a opalovací krém

Kočárek se spícím dítětem dejte vždy do stínu

Během letních měsíců si dávejte pozor, kam stavíte kočárek se spícím miminkem. Nikdy ho nenechávejte na přímém slunci. Dítě oblékejte do oblečení ideálně ze 100% bavlny. Tento materiál má skvělé vlastnosti, dobře saje pot a je vzdušný. Kočárek ničím nezakrývejte, aby mělo miminko dostatečný přísun vzduchu.

 

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (4 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 7. 12. 2022, 12.45

jsou to dobré rady, které se hodí, někdy z toho šla kolem když se miminko ještě moc nebýbe, tak není ani potřeba opalovák a je lepší spíše krytí kočárku

Eliška Kozlova, 18. 5. 2022, 13.17

Mě se nejvíc osvědčila péřová zavinovačka, měla jsem z ní udělané hnízdečko v kočárku, nejlépe odváděla pot. Pokud budete nosit v šátku tak určitě funkční oblečení pro nosícího

patricia077

patricia077, 17. 5. 2022, 18.22

Syn se narodil v létě ale například opalovací krém bych na miminko nepoužila ani ten bez chemie🤦

jitka46

jitka46, 27. 5. 2022, 23.40

já taky ne, nemám k tomu důvěru, testy netesty, kdoví, co v nich je

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů