Zdravě jíst. Kdykoliv. Kdekoliv.

zobrazeno 2973×

Vložil(a): Mari96, 15. 9. 2018 10.05

Pokeat je jídlo pro dospělé, které obsahuje všechny potřebné živiny a je 100% přírodní. Není ho třeba připravovat. Stačí vzít a jít. V Pokeatu najdete opravdové suroviny, žádné náhražky nebo dochucovadla. Základ tvoří mandle, chia a lněný olej, jáhly, pohanka, ovoce a tři druhy proteinů. Je ideální jako rychlá snídaně, vydatná svačina nebo lehký oběd. Jak Pokeat vznikl? A kdo za ním stojí?

Petr Vakoč a Michal Kočí, dva ambiciózní mladí muži s vášní pro zdravý životní styl a touhou pozitivně ovlivňovat svět kolem sebe. Petr je úspěšný profesionální cyklista, účastník Tour de France, Olympijských her a vítěz mnoha závodů. Vášeň má nejen pro samotný sport, ale i pro zdravý životní styl. Michal má cit pro byznys a zkušenosti ze světa financí. Sport a péče o zdraví jsou nedílnou součástí jeho života. Oba tedy spojuje sport a oba milují dobré jídlo. Zároveň se oba potýkají s nedostatkem volného času. Dlouho proto společně přemýšleli, jak zhmotnit jejich vizi, mít možnost zdravě jíst - kdykoliv a kdekoliv. A tak vznikl Pokeat. Kapsičky pro dospělé.

Mája: Co se vlastně skrývá pod názvem Pokeat?

Michal: Název vznikl spojením dvou slov pocket a eat, v češtině tedy kapsa a jídlo. Chtěli jsme, aby bylo hned z názvu patrné, že náš produkt můžete mít po ruce opravdu kdykoliv.

Mája: Je to unikátní produkt nebo již ve světě něco podobného existuje? Co vás vedlo k tomu, že jste vytvořili „kapsičky“ pro dospělé?

Michal: Nikde ve světě jsme nic podobného nenašli. Existují kapsičky pro dospělé ve stylu boloňských špaget apod. ale to nebereme jako přímou konkurenci. Oba jsme svého času řešili problém, že sehnat zdravé jídlo bývá často značně komplikované a někdy prakticky nemožné . Petr měl komplikace zejména na cestách, kterých jakožto profesionální sportovec absolvuje nespočet. Já zase během pracovního nasazení, kde kolikrát mezi schůzkami nezbývalo nic jiného, než sáhnout po něčem nezdravém.

Naším cílem bylo vytvořit opravdu zdravé a komplexní jídlo, které si můžete dát i když cestujete nebo nestíháte. Zkrátka dát lidem možnost zdravě jíst nezávisle na tom, kde se zrovna nacházejí.

Mája: Jak náročný byl proces testování složení Pokeat? Byl to „pokus - omyl“, nebo jste měli hned od začátku jasno, co budou obsahovat?

Michal: Vývoj byl velmi složitý. Nepoužíváme žádné chemické konzervanty, ale přesto se nám podařilo dosáhnout půlroční trvanlivosti za pokojové teploty. Finální produkt jsme testovali a upravovali více než rok. Od začátku jsme měli jasno o konceptu, aby Pokeat obsahoval ty nejvíce deficitní složky běžné potravy - tedy bílkoviny, vlákninu a zdravé tuky a zároveň neobsahoval žádný přidaný cukr nebo škodlivou chemii. V neposlední řadě pro nás byla důležitá i chuť.

Mája: A co na to česká legislativa? Přeci jenom v potravinářském odvětví musí být hodně omezení.

Michal: Jde spíše o evropskou legislativu. Ta má poměrně vysoké nároky, ale díky tomu, že ji splňujeme můžeme poměrně snadno expandovat do zahraničí. A to brzy plánujeme. Vše je přísně regulované, nemůžete třeba na obalu tvrdit, že produkt má vysoký obsah proteinů pokud nesplňujete určité limity, což je dobře. A půlroční trvanlivosti musíte dosáhnout tak, že produkty opravdu necháte půl roku ležet a průběžně je necháte testovat.

Mája: Se spoluzakladatelem Petrem se znáte, dá se říct, od dětství. Víte, jak se říká, že „nejhorší na podnikání jsou kamarádi“? Nevnímáte to jako úskalí vašeho podnikání?

Michal: S Petrem se známe od 14 let, kde jsme se potkali v cyklistickém týmu Dukla Praha. Toto riziko si moc dobře uvědomujeme a bavili jsme se o něm na začátku, takže věříme, že tam nebude problém. Oba vyznáváme podobné životní hodnoty, ale jsme každý úplně jiný, takže se ideálně doplňujeme.

Mája: Jak máte rozdělené aktivity ve firmě?

Michal: Petr má na starosti vývoj produktu a jeho neustálé zdokonalování. Je zdravě posedlý čtením různých studií o jednotlivých potravinách, dietách, výživových směrech. Díky tomu můžeme držet krok s nejnovějšími trendy. Zároveň píše edukativní články o zdravé výživě, které si můžete přečíst na našem blogu. Já mám pak na starosti celkový chod firmy, aby nám rostl prodej, a aby si firma držela jasnou vizi. Starám se o to, aby zákazníci byli maximálně spokojení a stále hledám nové prodejní a distribuční kanály.

Mája: Oba dva se věnujete sportu. Oba aktivně. Máte tedy čas jak na sport, tak na řízení firmy?

Michal: Ano, i když na trochu jiné úrovni. Petr je profesionální cyklista, který se zúčastnil LOH v Riu a Tour de France, mimo to vyhrál několik profesionálních závodů na té nejvyšší úrovni. Teď se však zotavuje po těžkém zranění a letošní závodní sezonu vynechává. I proto má teď více času na firmu. Já s ním občas vyrazím, když má volnější trénink. Jinak se věnuji cvičení, snažím se sportovat skoro každý den.

Mája: Jak vypadá váš běžný den? Najdete si chvíli volného času pro sebe?

Michal: Začátky jsou vždy časově náročné, takže práce je dost. Na druhou stranu si uvědomuji nutnost určité rovnováhy, takže v kanceláři nesedím 14 hodin denně.

Mája: Jaké máte plány do budoucna? Plánujete například rozšířit sortiment o další produkty?

Michal: Můžeme prozradit, že do konce října přijdeme s ještě jedním produktem. Koncept zůstane stejný, tedy vše přírodní, proteiny, vláknina a zdravé tuky. Co se týče toho, v jaké to bude formě, se nechte překvapit. Začátkem příštího roku plánujeme začít expanzi na zahraniční trhy.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
1

Související informace a zdroje/

Diskuze k této stránce (57 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nejsem moc zastánce zdravého jídla občas do kfc aj chodíme.

ivanka386, 10. 6. 2020, 7.32

Tak. o tomto jsem teda ještě neslyšela, nicméně musím uznat, že to zní opravdu zajímavě. Sama se teď o zdravý životní styl dost zajímám. Hlavně se snažím konečně naučit zdravěji jíst. Dokonce jsem se dohnala i k vyřazení zbytečných cukrů, především díky obavám z diabetu, viz https://www.biomag.cz/diabetes-cukrovka/

kamila.336, 23. 5. 2019, 15.04

Ja teda tyto kapsicky kupuji zasadne jen od Sunarku. Mají super obsah a dobry vyber.

michaelanavrc, 23. 5. 2019, 15.20

Souhlasim, jsem se sunarkem spokojena, nevim do těchto noname znacek jestli bych sla.

kamila.336, 27. 5. 2019, 13.11

Ahoj, mam dotaz kupujete ty kapsicky normalne v obchode nebo i přes internet? Popr.kde je objednat? Dekuji

Tenderka, 2. 1. 2019, 17.07

a nezrecyklovatelny obal skonci na skladke ako pamiatka buducim generaciam

Mygara

Mygara, 3. 11. 2018, 8.09

dne3ní doba si to žádá, ale není nad klasiku na talíři

An an (andrejka3741)

andrejka3741, 29. 10. 2018, 8.00

Sice ke zdravejsim jidlum tihnu ale tyhle zalite plastove krabicky mi nic moc nerikaji. Radeji doma uvarit zdrave jidlo.

Žofinka

Žofinka, 1. 10. 2018, 5.56

jako nouzovka proč ne, ale já si dám stejně raději lepenák

Kikinka30, 27. 9. 2018, 4.37

Radeji varim doma

Gustawka, 25. 9. 2018, 12.14

vollím raději klasické jídlo které si mohu udělat sama doma a dát do krabičky

Kamila Pecharová, 20. 9. 2018, 19.38

Zní to zajímavě, každopádně bych to použila spíš jako jídlo při nějaké speciální příležitosti (v horách, na dlouhých výletech), ne jako denní chleba.. Určitě budou kapsičky taky dost drahé..

Janako

Janako, 7. 10. 2018, 20.54

Asi tak, občas ano, ale na doma ne.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů