Jak se obléknout pohodlně a zároveň prakticky při kojení

zobrazeno 2203×

Vložil(a): Adrianita, 4. 8. 2021 11.21

Už dávno neplatí, že při kojení je třeba se schovávat v ústraní nebo na sebe navléknout manželovo tričko. I kojící maminka se může cítit pohodlně a šik a zároveň své miminko kdykoliv nakojit bez pocitu studu nebo odhalení.

Na internetu se dozvíte vše o tvorbě i výhodách mateřského mléka. Tedy vše o tom, jak je pro dítě prospěšné, případně také narazíte na nějaký pobuřující nebo naopak povzbuzující článek kojících matek na veřejnosti. Jak se ale obléknout, pokud vyrážíte na výlet či dokonce dovolenou nebo jen tak do města a potřebujete nakojit své dítě tak, aby vám to bylo příjemné i pohodlné? Doma, zejména v začátcích, je nejpříjemnější kojit kůži na kůži. Venku můžete volit volnější tričko, šaty, zakrýt se plenkou, nebo vsaďte na kojící oblečení.

Kojení v létě

V létě je kojení nejjednodušší, děťátko můžete nakojit kdekoliv a nebát se, že zmrzne nebo bude zima vám. Pokud nechcete utrácet moc peněz, investujte do triček, topů a tunik, které vynosíte jak v těhotenství, tak při kojení. Taková trička 2v1 jsou dostupná ve spoustě obchodech. Trička jsou buď volnější nebo obsahují kojící vsadku. Záleží jen na vás, co vám nejvíce vyhovuje. Skvělou variantou nejen pro kojení v létě, ale hlavně po porodu, jsou také vzdušné šaty. Nemusíte řešit, že se nevejdete do kalhot, nikde vás to neškrtí a navíc jsou zdravější pro ženský reprodukční systém. Když se ochladí, přehoďte přes sebe lehký svetřík nebo blejzr na knoflíky, nebo si oblékněte šaty s ¾ rukávy.

Pokud chcete při kojení více soukromí, překryjte se plenkou třeba z mušelínu ve vaší oblíbené barvě. Kojit se dá i v šátku, případně v nosítku. Více jsme psali v článku Jak obléci sebe i miminko v létě do šátku.

Jak se obléknout, když se ochladí

I na podzim si můžete užít kojení a být šik. Pořiďte si třeba tričko s dlouhým rukávem nebo podzimní či zimní šaty. Opět seženete varianty, které jsou pružné nebo je součástí vsadka a o tom, že kojíte nebude mít nikdo ani páru. Pokud ještě přituhne, můžete se zachumlat do běžného i delšího kojícího svetru.

Na trhu jsou k dostání i krásné vánoční kojící šaty, které využijte i na rodinné focení. A když kojící kousky doslouží, stačí sundat vsadku a používat dál, případně poslat do světa.

Košilky na spaní a kojící podprsenky

I na doma si můžete pořídit jednoduché a vzdušné kojící oblečení, jako trička nebo šaty. Myslete i na noční kojení, kde opět oceníte pružné tričko nebo kojící košilku na spaní. Co týče kojících podprsenek, doporučuji koupit jednu a vyzkoušet. Já si ji pořídila a stejně jsem ji používala jako běžnou podprsenku i při kojení. Někomu ale může vyhovovat.

Šikovné maminky si spíchnou nějaký kojo hadřík samy. Pokud chcete ušetřit i vy a neumíte šít, obhlédněte bazárky.

 

Zajímá nás milé maminky, v jakém období jste kojila vy a jaké jste volila oblečení.


 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 9. 12. 2022, 11.36

já jsem si nakonec pro sebe trička i šila, ale jen na ven, doma jsem to řešila různě

Evka2, 15. 12. 2021, 21.15

Mám kojící tílka a super.

magdah, 6. 12. 2021, 16.41

Na oblečení jsem si dala velmi záležet, cítila jsem se u kojení vždy velmi pohodlně. Co se komfortu týče, bylo to pro mě takřka bez problému. Jediný problém byl, že jsem měla od Amálky vždy strašně podrážděné bradavky. Nebýt mojí kamarádky, která mi doporučila tento nástroj na zklidnění https://www.kojenibezbolesti.cz/produkt/multi-mam-compresses/ , přestala bych s kojením mnohem dříve.

jufy54, 28. 9. 2021, 20.44

Já snad nikdy kojící tričko nebo podprsenku neměla a ani mě to nelákalo. Raději jsem si poradila sama s volnějším tričkem nebo nejlépe tričko na knoflíky/košile. Nakoupila jsem si oblečení přes eshop https://elegantni-zbozi.cz/kategorie/zeny-011298/ , kde mají různé elegantní věci pro ženy, ale zároveň se dají skvěle vynosit i při kojení. Byla jsem velmi spokojená s mým výběrem.

Gustawka, 5. 9. 2021, 18.24

Cenné rady

kojící halenky anebo trička jsem neměla a dalo se i takto kojit,ale věřím,že je pohodlnější kojící halenka anebo tričko

Katka

Katka, 6. 8. 2021, 15.46

Kojila jsem jak v létě, tak v zimě. Měla jsem kojící halenky i noční košile, takže bez problémů.

patricia077

patricia077, 5. 8. 2021, 14.15

Kojící triko jsem měla snad jen jedno, zároveň bylo multifunkční i na dobu těhotenství a to jsem kojila dost dlouho, dalo se to řešit i obyčejným oblečením .-)

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů