Křest knihy Miminka v rovnováze

zobrazeno 2043×

Vložil(a): NikolaJ, 15. 1. 2020 23.22

21.1. budeme v centru Be Balanced na Praze 6 společně se skvělou Ivou Gondekovou křtít knihu Miminka v rovnováze. Knihu, která je svým obsahem na trhu jedinečná. Nabízí totiž pohled na nošení dětí podle poznatků fyzioterapie. Je tedy určena nejen pro rodiče, ale i odborníky z řad fyzioterapeutů, lektorek nošení, vychovatelů, ergoterapeutů a trenérů kinestetiky.

Nošení dětí v šátku je v mnoha ohledech přínosné: zvýšení tvorby mateřského mléka, psychická rovnováha a napojení na potřeby miminka, svoboda pohybu maminky, zajištění správné teploty miminka, a nebo třeba zmírnění bolestí bříška. 

Pokud o nošení teprve uvažujete, možná je pro vás obtížné se zorientovat v tom nepřeberném množství šátků a nosítek. A taky ve všech těch informacích. Je nošení pro miminko "zdravé"? Nemůžete mu ublížit? Jak často a jak nosit? Otázek je mnoho a odpovědi se mohou různit. Proto možná po večerech usedáte k počítači a hledáte informace v nosících skupinách.

Oporu u lékařů (nebo jiných odborníků) budete nejspíš hledat jen těžko. Pokud ovšem nenarazíte na lékaře, který má svou osobní zkušenost a který se nebojí jít tak trochu proti proudu, proti všem. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila i Iva Gondeková. Maminka dvou dětí a dnes také trenérka školy nošení Die Trageschule ® , která vzdělává lektorky nošení a školí zdravotníky, a za pomoci přispěvatelů na HitHitu nyní vydává český překlad knihy Miminka v rovnováze. Když byla její dcera malinká, odborníci ji odrazovali, aby ji nosila v šátku. Iva se však řídila svou intuicí a nosila ji dál. Celý příběh si můžete přečíst na Blogu. A tak se Iva pustila do studia o dětském vývoji, a hledala pro své intuitivní přesvědčení, že nošení je to nejlepší, co pro své dítě může udělat, i odborné potvrzení.  V průběhu 10 let, kdy se nošení věnuje, absolvovala řadu konferencí a workshopů k tématu, a přečetla obrovské množství knih o nošení dětí v šátku,Vše to navíc byly cizojazyčné knihy, na našem trhu totiž taková kniha chyběla. To se ale teď změní. 21. ledna 2020 společně s Ivou pokřtíme knihu Miminka v rovnováze. Knihu, která nabízí pohled na nošení dětí podle poznatků fyzioterapie.

Když své miminko nosíte, zažívá tělesnou blízkost a cítí vaše pohyby - sytí tak svou potřebu blízkosti a tělesného kontaktu. Nošením již velmi brzy oslovujete jeho smysl pro rovnováhu a miminko může prožít různé druhy pohybu. Miminko můžete podpořit také správnou manipulací při koupání, přebalování, oblékání, krmení či zvedání, a můžete tak ovlivnit optimální dětský vývoj.

V knize Miminka v rovnováze najdete odborné informace o nošení v šátku v péči o miminko, pro rodiče i odborníky, nošení v souvislosti s psychomotorickým vývojem, ale také:

  • návody k manipulaci přiměřené věku dítěte
  • tipy pro každodenní podporu miminka při pohybu
  • milníky a zajímavosti vývoje během prvních 14 měsíců
  • praktické návody například na nošení v šátku

Kniha se věnuje všem možným rodičovským starostem - otáčení, lezení či chůzi, pláči a spánku. Autorky vás svými praktickými tipy provedou krok za krokem prvním rokem života vašeho dítěte.

Fakta v knize jsou vědecky a lékařský podložená. Díky tomu může tato kniha sloužit také jako cenná odborná publikace pro všechny, kteří pracují s dětmi - fyzioterapeuty, lektorky nošení, vychovatele, ergoterapeuty a trenéry kinestetiky. Kniha vznikla nezávisle na výrobcích či prodejcích šátků a nosítek.

Kniha je svým obsahem také trochu kontroverzní - zahrnuje i téma nošení dítěte čelem vpřed. Ano, je to téma, které bývá často zavrhováno. A ano, často oprávněně. Přesto ale poloha nošení miminka čelem vpřed nemusí být nevhodná, pokud nosíte miminko správně! To je důležité si uvědomit. I to je posláním knihy - poskytnout důležité informace nejen rodičům, ale i odborníkům a naučit maminky spolehnout se na svou intuici, napojit se na dítě a vnímat jeho potřeby. Aby se maminky nebály svá miminka nosit v domnění, že by jim mohly ublížit. 

Zaujalo vás toto téma? Přijďte se potkat s Ivou Gondekovou, autorkami německého originálu knihy Ulrike Höwer a Birgit Kienzle-Müller, a s dalšími odborníky a knihu pokřtít s námi ve fyzioterapeutickém centru Be Balanced! Potvrdit svou účast můžete v rezervačním formuláři. Kniha Miminka v rovnováze je dostupná v našem eshopu. Pouze na křtu ji však můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu 350 Kč. Tak přijďte, těšíme se na vás!

Iva Gondeková a ProMaminky.cz

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
2

Diskuze k této stránce (4 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Andrea Poliaková, 20. 9. 2022, 10.23

Skvělá knížka, koupila jsem si ji hned jak vyšla! ♥️ Nejsem zástancem nošení dopředu, každopádně v Ring Slingu, nebo v nosítku od Rischino je možné nosit také na boku.

70dandule70, 13. 3. 2021, 18.38

Vypadá to moc krásně,dobrá rada pro miminka.

Aneta Jiřičná Bendiková, 23. 12. 2020, 17.41

kniha vypadá fakt super

mikjana, 22. 4. 2020, 21.16

Kniha vypadá moc zajímavě.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů