Pohodlná auta pro maminky. Která to jsou?

zobrazeno 2014×

Vložil(a): Adrianita, 14. 8. 2020 8.26  (aktualizováno 19. 8. 2020 8.20)

Vybíráte nové auto? Máte-li jedno dítě, pohodlně se vejdete do sedanu i klasického coupé. Pokud už však na zadních sedadlech vezete dvě a více ratolestí, nároky na komfort i prostor se podstatně zvyšují. Našli jsme pro vás ta nejlepší rodinná auta, která se snadno řídí, jsou pohodlná a především bezpečná.

Nákup auta se neobejde bez studování desítek parametrů a vlastností. Vedle porovnávání a pročítání recenzí si už při výběru zjistěte cenu pojistky za daný model. Mezi jednotlivými typy aut může být totiž rozdíl i v řádech tisíců korun. Výši povinného ručení i havarijního pojištění zjistíte pomocí kalkulačky, jakou má například online srovnávač Srovnejto.

Cenově dostupný kombík

Oblíbené kombi je prostorné a díky nižší hmotnosti i úsporné na provoz. Pokud hledáte spolehlivé a cenově dostupné auto, do kterého se vejde celá rodina, pak určitě v široké nabídce kombíků najdete to pravé. I za 150 000 korun lze najít ojetý model, jako je například VW Passat nebo Ford Mondeo, které vám skvěle poslouží ještě pěknou řádku let.

Trendy SUV do města i na hory

Žijete ve městě, ale víkendy trávíte v přírodě? Pak pro vás bude nejlepší volbou SUV. Je pohodlné pro městský provoz, ale ve štychu vás nenechá ani na neudržované polní cestě. Tyto modely v sobě skloubily výhody terénních aut s těmi osobními, nabízí větší vnitřní i zavazadlový prostor, komfortní jízdu i snadné ovládání. Mezi nejpopulárnější rodinné typy SUV patří například Kia Sorento nebo Mazda CX-5.

MPV: Jednička pro velké rodiny

MPV (Multi-Purpose Vehicle tedy, více účelové vozidlo) jsou nejlepší rodinná auta vůbec. Pohodlně do nich poskládáte partu dětí, psy i zavazadla na dvoutýdenní dovolenou. U těchto vozů oceníte variabilní interiér, díky kterému sedadla přizpůsobíte posádce na míru, opravdu prostorný kufr a hlavně pohodlné ovládání, se kterým zvládnete bez problémů odřídit i několikahodinové cesty třeba do Chorvatska. Vlajkovou lodí v této kategorií jsou pak bezesporu Volkswagen Touran či Ford S-Max.

 

 

A s jakým autem jste spokojené vy?

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (30 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Kamila Nová, 29. 2. 2024, 4.17

Já jsem si nedávno taky vybírala auto, do kterého by se vešla celá naše rodina. Vybrala jsem si auto v autobazaru, které bylo dost velké, a hlavně v perfektním technickém stavu. Jen mě překvapilo, že auto nekomunikovalo v češtině. Naštěstí jsem objevila firmu na internetových stránkách https://www.autacesky.cz/bmw_35, která nabízí překlad do aut BMW. Díky téhle službě si se svým autem konečně rozumím.

naseivanka, 8. 1. 2024, 23.39

Právě by mě docela zajímalo kolik na tu naši starší octavii teď budeme platit https://www.klik.cz/havarijni-pojisteni/ havarijní pojištění.Takový malér je hned, a já nechci rozhodně platit více než je nutné. Proto si zajdu večer na počítači na klikcz a tam se to snad dozvíme!

Ivulín, 31. 12. 2023, 1.51

Manžel nedávno koupil relativně nového Touarega a musím říct, že jako auto pro rodinu je to super. Vždycky když v něm sedím tak se cítím opravdu bezpečně. Na to, že se jedná o ojetinu, tak je ve fakt super stavu. Rádi bychom to tak i nechali, takže máme v plánu, že s autem budeme pravidelně jezdit do https://www.united-6.cz/ kde ho vždy pořádně vyčistí atd.

Jana Novotná, 13. 11. 2023, 2.39

Nedávno mě také překvapila porucha automobilu, která nakonec byla tak nákladná, že jsme se rozhodla radši pro nový vůz. Našla jsem si skvělý vůz na internetových stránkách https://autobazar.biginzerce.cz/ v sekci autobazar, který byl ve výborném technickém stavu a za příznivou cenu. Inzerent semnou komunikoval bez problémů, takže vše proběhlo hladce a bez problémů.

kristyrychla, 29. 3. 2023, 11.17

Manžel se teď díval na https://www.super-parts.cz/ a zjistil, že přes super-parts se dají sehnat opravdu krásné věci. Nikdy by mě nenapadlo že se dá tolik na autodílech ušetřit. To je něco strašného když vidím o kolik peněz nás na jednom díle jsou schopni ti místní podrazáci natáhnout.

novaklen, 30. 4. 2023, 17.43

Super tip, to ukážu manželovi. My jsme právě asi dva měsíce zpátky sháněli nějaké náhradní díly na naše auto a můžu vám říct, že to byl celkem problém. Už je to starší model, takže se díly shánějí čím dál hůř. Nakonec se nám to ale povedlo přes https://www.intercars.cz/ na které dostal manžel tip od jednoho známého. Dokonce to od nich bylo i za dobrou cenu.

Fuga

Fuga, 12. 12. 2022, 12.39

já bych hlavně musela umět lépe řídit, aby auto pro mě mělo význam

milujici.teticka36, 22. 11. 2022, 10.27

Já doporučuji výkup aut v Plzni na webu https://autakupujeme.cz/vykup-aut-plzen/ protože tam mi fakt dokázaly doporučit auto tak, aby mi skutečně vyhovovalo a ještě k tomu bylo za poměrně dobrou cenu. Alespoň tedy pro mě příznivou. Jinak teda já s tímhle taky dost bojovala, protože znám bazary a servisy, jak se chovají k ženským. A tady jsem byla fakt dobře spokojená.

esternovakova1970, 21. 8. 2022, 22.08

Vlastním vozidlo značky Škoda a jezdím s ním pravidelně do servisu, aby mi ho zkontrolovali a já měla jistotu, že je v naprostém pořádku. Při poslední prohlídce mi oznámili, že je potřeba vyměnit dvě části výfuku, a tak objednali originální https://www.cbdily.cz díly škoda, které vyměnili a já opět mohu jezdit bezpečně a bez stresu.

Mukyáška, 27. 4. 2022, 23.04

Tak my máme děti a psa, takže to chce hlavně prostor, obzvlášť na delší cesty. Pro mě je ale nejdůležitější bezpečí, takže dbám na pravidené kontrly. O gumy se mi naštěstí stará manžel, takže aspoň v otm ohledu ušetřím. Teď si pořídil nový kompresor z https://www.kompresory-filtry-servis.cz/ , takže budu mít tlak v pneu na desetinné místo přesný.

lenicka.pisnicka.93, 8. 4. 2022, 12.42

Já teda moc nevím, proč bych měla mít jiné auto jen proto, že jsem žena. Sama se o auto starám a skoro se mi chce říct, že mám lepší než manžel. Ale ten to neovlivní, protože má služební. Zrovna včera jsem dávala auto na test brzdových kotoučů k http://www.pneu-novak.cz/test-brzdovych-kotoucu-a-brzd-praha-10.html Přeci jenom se blíží jaro, budeme přezouvat na letní, tak ať je moje autíčko v pořádku.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů