Zamilované pečení a tvoření s dětmi

zobrazeno 294×

Vložil(a): Adrianita, 11. 2. 2022 12.14  (aktualizováno 14. 2. 2024 11.26)

Ať už svátek zamilovaný slavíte či nikoliv, je to fajn námět na jakékoliv tvoření i vaření či pečení s dětmi. Únor je měsíc, kdy ještě o sobě zima dává vědět. Tak na nic nečekejte a po vydatné procházce se zahřejte "srdíčkovým" odpolednem. Máme pro vás ty nejlepší tipy.

Valentýnské tvoření

Valentýn je sice svátek všech zamilovaných, ale nikde není dáno, že nemůžeme projevit i lásku k někomu jinému. Proto se nebojte vytvořit třeba Valentýnské přání pro tatínka nebo Závěsné přání pro maminku. Fantazii se meze nekladou a tak se neboje přání proměnit třeba pro dědečka nebo babičku. Nebo se pusťte do hromadného tvoření přáníček jako na Vánoce. Pokud si potrpíte na sladkou výzdobu nebo si chcete vytvořit romantickou atmosféru, vyrobte si zamilované dekorace. Na jarní věnec je ještě brzy, tak si vyrobte třeba Valentýnský věnec. Zkusit můžete Valentýnská srdíčka, Valentýnské svíčky, Valentýsnkou girlandu nebo Valentýnský papír na dárečky.

Sladké pečení a kuchtění

Ke každé oslavě, i k oslavě lásky, patří dort, upečte třeba Valentýnský kiwi dort nebo Bounty. Nebo vsaďte na nepečenou klasiku a připravte Krém do skleničky nebo lahodný Cheescake. Pokud si troufnete na vyšší dívčí, pak můžete své blízké potěšit Domácíma pralinkama, Raffaellem nebo Čokoládovo-karamelovýma lanýžema. Potěší i Zamilovaný mini dezertíček nebo Pusinky.

Točí se vám ze všeho sladkého hlava kolem? Sladké vynechejte a připravte slané pohoštění. K snídani potěší Valentýnský sendvič nebo Toast. Upéct můžete Valentýsnkou pizzu nebo alespoň připravit Valentýnské jednohubky.

Zábava s dětmi

Chcete děti zapojit do chodu domácnosti nebo se s dětmi doma zabavit, mrkněte na naše starší články. Jak zapojit do chodu domácnosti i ty nejmenší jsme psali v článku Děti v kuchyni. Jak zabavit děti se dozvíte v článcích Zábavné pokusy pro děti, Hurá zase prší nebo S dětmi ven za každého počasí.

Pochlubte se i vy vašimi výtvory nebo splečným vařením a vložte své výrobky do Kreativní dílny nebo Receptů

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (0 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zatím zde není žádný příspěvek.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů