Syrove bulky
Sýr nastrouháme najemno. Olej promícháme s mlékem, směs použijeme na potření.
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme tvaroh, vejce, mléko a oba strouhané sýry. Směs osolíme, ochutíme drceným kmínem a vypracujeme tužší těsto, které řádně prohněteme.
Těsto rozdělíme na 10 stejných kousků, ze kterých vytvoříme bulky přibližně o velikosti tenisových míčků. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme směsí mléka s olejem a posypeme sezamovým semínkem.
Sýrové bulky upečeme v troubě předehřáté na 200 °C dorůžova. To trvá přibližně 30 až 35 minut.
Domácí sýrové bulky z tvarohového těsta můžeme plnit nejrůznějšími pomazánkami a uzeninami. Výborně chutnají k polévkám a zeleninovému nebo masovému ragú.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 3. 3. 2021, 18.34
vypadá to krásně musíme vyzkoušet

Trendyterka, 18. 9. 2019, 11.50
Tvarohové těsto jsem ještě nezkoušela

Žofinka, 16. 1. 2019, 20.34
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

iva.t, 3. 4. 2017, 21.48
Mnam, vypadají super