Kompozitní dřezy dobývají kuchyně

zobrazeno 2580×

Vložil(a): Adrianita, 9. 8. 2021 12.45

I přes to, že už jsme si ve většině domácností zvykli na využívání myčky, zůstává dřez nedílnou součástí každé kuchyně. Kromě tvaru a velikosti je důležitý také materiál: na výběr máte od dřeva až po supermoderní kompozitní materiály. Poradíme Vám, jaká jsou jejich pro a proti!

Nezvykle přitažlivý kompromis

Mycí centrum je středem přípravy pokrmů, stejně jako následného úklidu. Poté, co odezněla vlna smaltovaných dřezů, většina majitelů kuchyní volí mezi cenově dostupným dřezem z nerezu a vzhledově atraktivním, o to však dražším, granitovým dřezem.

Kompromisní řešení přináší nové antibakteriální kompozitní dřezy, které v sobě spojují výhody obou výše popsaných rivalů. Vyrábějí se pokrokovou technologií SMC (Sheet Molding Compound), což znamená, že nejsou o mnoho dražší než nerezové dřezy, avšak svými vlastnostmi a designem se prakticky neliší od granitových dřezů.

Přednosti kompozitních dřezů

A jaké jsou hlavní přednosti kompozitních dřezů? Jsou robustní a splňují i ty nejnáročnější požadavky na pevnost. Na rozdíl od keramických dřezů je pád těžkých předmětů rozhodně nepoškodí.

Od granitových dřezů se liší odolností vůči jakýmkoliv čisticím prostředkům i agresivním kyselinám. Naopak, stejně jako granit, se kompozitní materiál vyznačuje vysokou teplotní stálostí.

Kompozitní dřezy jsou odolné vůči běžnému poškrábání, ale při práci s noži buďte opatrní, velmi ostré předměty je mohou poškrábat. A zvláště u tmavých odstínů by mohla být začít vidět spodní (bílá) vrstva.

Každou hospodyňku potěší i fakt, že jsou snadné na údržbu. Jejich povrch je navíc neobyčejně příjemný na dotek a vyrábí se v mnoha barevných variantách.

Nejznámější výrobci kompozitních dřezů

GROHE

Kuchyňské dřezy GROHE pokrývají každý styl, velikost a cenovou úroveň. Můžete se tak spolehnout, že mezi nimi najdete dokonalý model pro vaše potřeby. Dále můžete zvolit buď standardní instalaci nebo velmi elegantní hloubkovou instalaci, kdy je okraj umyvadla pod úrovní kuchyňské linky. Ani jednoho způsobu se ale nemusíte bát, systém GROHE QuickFix, který je součástí dodávky, zajišťuje rychlou a snadnou instalaci. Díky předpřipraveným otvorům pro vodovodní baterii u většiny dřezů, je možné o natočení rozhodnout přesně podle požadavků a rozložení kuchyně. Další vynikající vlastnost je ta, že reguluje hluk, způsobený odtokem vody a manipulováním s nádobím na naprosté minimum.

Franke

Díky tomu, že výrobce do vrchní vrstvy dřezů přidává kamennou drť, působí Franke dřezy granitovým kamenným vzhledem snad ještě víc než kterékoli jiné. Franke upozorňuje, že je tento kompozitní materiál 100 % recyklovatelný.

Blanco

Z malé rodinné firmy vznikla společnost, která vyrobí přes milion dřezů ročně. Na kompozitní dřezy se specializují už opravdu dlouho, takže můžeme očekávat jen to nejkvalitnější. Na trhu seženete spoustu barevných odstínů i velikostí dřezů Blanco. Materiál prošel mnohými zkouškami, a tak se stejně jako u značky GROHE či Franke, nemusíte bát o jeho zdravotní nezávadnost.

Pokud chcete své kuchyni dopřát nádech luxusu a elegance, ale nechcete utrácet za drahé granitové dřezy, zvolte kompozitní. Vždyť kompozitní dřezy dobývají kuchyně!

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 9. 12. 2022, 11.30

máme doma a jsem naprosto spokojená , a to hlavně s jeho udržbou, bála jsem se fleků. že nepujdou dolů

milujici.teticka36, 18. 10. 2022, 11.43

Jako ten kompozit je třeba super, ale dávejte si pozor na kuchyňské nože. My jsme měli fakt kvalitní sadu nožů od https://inhaus.cz/bydleni/pribory-noze/ a ten kompozit nám je docela obrousil. Ale samozřejmě vím taky o tom, že se o nože musí člověk fakt hodně starat a ideálně je mýt v ruce, hned je utřít a uložit někam, kde se nebudou odírat, takže je to samozřejmě tak trochu i vina mého manžela, který to nevěděl.

Ivana Navrátilová, 29. 9. 2021, 23.47

Tak ten vypadá neskutečně! Takový dřez by se mi taky líbil. Si tak říkám jestli nezkusit přemluvit manžu, že bychom se konečně pustili do rekonstrukce kuchyně. Třeba novou linku by si už taky zasloužila. Průběžně, když se nudím, tak se po nějakých na internetu dívám a dost se mi zatím líbí třeba ty, které mají tady https://www.hmnabytek.cz/kuchyne/

koliaska105, 21. 12. 2021, 16.16

No, my se na rekonstrukci kuchyně teď chystáme. Myslím si ale, že nejlepší volba je nechat si kuchyň udělat od nějakého kuchyňského studia. Právě tuto cestou bychom rádi šli my. Přecejen není nic lepšího než kuchyně na míru. Co se kuchyňského studia týče, tak mně se třeba strašně líbí kuchyně od https://www.gabon.cz/rubrika/kuchyne/kuchyne-na-miru/ Znáte?

jitka46

jitka46, 29. 9. 2021, 20.21

Ten dřez na obrázku je úžasný. Obecně se mi líbí tmavé barvy. A rozdělení na dvě části je také super.

Gustawka, 5. 9. 2021, 18.23

Já jsem se svojí kuchyní moc spokojená

Janna, 26. 8. 2021, 22.24

Jo, máme a jsem maximálně spokojená. Neměnila bych. Tenkrát mě do toho navrtala kamarádka a jsem fakt spokojená.

Katka

Katka, 25. 8. 2021, 21.43

Máme nerez. Drahé kuchyně jsou často nevyužité, protože se v nich hodně lidí bojí vařit, aby se něco nezamokřilo nebo neušpinilo. Vidím to u matky, kuchyň za 300 tis a hysterie z každé kapky 🙆Ale tak kdo chce kuchyň jen na ozdobu, tak to jsou jiné požadavky na estetiku. 😉

patricia077

patricia077, 25. 8. 2021, 17.58

Vypadá to hezky, teď máme kuchyň na míru a vyhovuje mi, ale až budu někdy dělat novou .-)

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů