Koláč s rebarborou a tvarohem

zobrazeno 3887×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 7. 4. 2017 22.55

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na ozdobu:
rebarbora (reveň)
1 množství dle chuti
Na drobenku:
drobenka (mouka, cukr, máslo)
1 množství dle chuti
Na náplň:
tvaroh
250 g
žloutek
1 ks
cukr
1 množství dle chuti
mléko
1 množství dle chuti
Na těsto / korpus:
polohrubá mouka
2 hrnek
kypřící prášek do pečiva
0,75 balení
vejce
2 ks
mléko
1/4 hrnek
olej
1/2 hrnek
cukr
0,5 hrnek
bílý jogurt
150-200 g

Všechny suroviny na těsto promíchejte a případně dolijte mléko. Těsto vlijte do menšího plechu.

Rozmíchejte tvarohovou nádivku a pokládejte kopečky na syrové těsto, následně zasypte očištěnou rebarborou nakrájenou na kostičky a na závěr posypte drobenkou.

Jen upozorňuji, že rebarbora by se měla trhat jen do konce června, pak už obsahuje moc kyseliny šťavelové a z tohoto důvodu by se neměla podávat malým dětem.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (27 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

VaJána, 8. 12. 2020, 15.27

To o kyselině jsem vůbec nevěděla.

danuse11, 26. 11. 2020, 12.55

Velmi ráda udělám a vyzkouším,vypadá to moc krásně

mikka27

mikka27, 2. 11. 2020, 20.41

Koláč z rebarbory jsem už dlouho nepekla. Musím to napravit.

Kateřina Fárová, 14. 5. 2020, 20.10

Rebarborový dělávám často, ale s tvarohem ne, musím ho jednou přidat a uvidím.

Gustawka, 5. 12. 2019, 22.36

Moc dobré

Trendyterka

Trendyterka, 22. 9. 2019, 13.23

Rebarbora je velmi dobrá

Mygara

Mygara, 20. 12. 2018, 21.08

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 14. 9. 2018, 9.42

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 31. 12. 2017, 4.06

Mám zasazeno, tak doufám, že na jaře opět vyleze😊

Mildret, 10. 4. 2017, 7.43

Jedla jsem podobný jenom jednou a moc mi chutnal.

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací