Lékařka
Vložil(a): Katka, 22. 5. 2017 19.34
Kdo hlášku řekl: Matyáš, 6 let
Mami, ty bys měla pracovat v nemocnici?
Proč?
Protože jsi lékařka.
Já přece nejsem lékařka.
No, ale pořád se staráš o naši zdravou stravu a nedáš nám ani kapku cukru, takže seš lékařka ;o))
Máte i Vy oblíbenou hlášku, o kterou se chcete podělit? Napište ji.
Diskuze k této stránce (32 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka, 27. 2. 2018, 2.30
To je krásná představa?

Fuga, 1. 9. 2017, 14.49
Má o vas jasnou predstavu

Katka, 25. 5. 2017, 8.03
Ještěže mu občas dovolím lžičku medu, jinak bych byla úplně krkavčí matka, že? ;o)

Janako, 23. 5. 2017, 22.17
Jak jsou ty děti chytré ?

Katka, 23. 5. 2017, 18.43
Teď jsme byli na prevenci a zatím se zuby drží zdravé ;o)

Janako, 23. 5. 2017, 22.19
Ale asi tam hraje roli víc věcí, nejen cukr. Synovi poctivě čistíme zuby a moc sladkosti nedostává a už měl dva kazy ?

Katka, 24. 5. 2017, 9.55
Tak ještě vynechat jídla s lepkem, právě ta mouka udělá takovou kašičku na zubech, co jde strašně těžko vyčistit. Já vždycky zuřím, že jsem si něco na návštěvě dala, protože pak si musím čistit zuby nejméně 3x déle než jsem zvyklá na stravě bez cukru a mouky. Manželovi se po bezlepkové stravě úplně zuby přestaly kazit, předtím měl snad na každé návštěvě kaz.

Janako, 24. 5. 2017, 12.49
Vážně lepek?myslela jsem, že to není dobré jen na trávení a ekzémy.

Katka, 24. 5. 2017, 13.11
Vyzkoušejte, my bez cukru a lepku pomalu nemáme co čistit, když si dám zákusek, tak čistím 10 minut a pořád to není ono.

Janako, 24. 5. 2017, 13.32
Tak možná zkusím. Takže vy doma všechno děláte z bezlepkové mouky, ale nikdo nema celiakii?a čím nahrazujeme cukr třeba při pečení?

Katka, 25. 5. 2017, 8.11
Celiakii nemáme, je to naše svobodné rozhodnutí, poté co jsme si přečetli knihu od Davise Život bez pšenice, popisuje tam souvislosti se vznikem útrobního tuku a možným rozvojem cukrovky a dalších chorob. Také jsme četli knihu Cukr náš zabiják a další tituly na toto téma, tak jsme zrušili i bílý a třtinový cukr. Pojem bezlepková mouka může být trochu zavádějící, protože tu směs co si koupíte v obchodě, tak místo lepku obsahuje zase spoustu škrobů, což pro tělo taky není zdravé. Na pečení tedy používáme jen pohankovou mouku od Šmajstrly a občas kokosovou. Při pečení místo cukru dáme ovoce nebo lehce dosladíme medem. Lehce myslím 1 polévkovou lžíci, max 2. Jak si odvyknete na všudypřítomnou sladkou chuť, tak poznáte i tak malé množství. Pokud vynecháte pšeničnou mouku, připravte se, že začnete hubnout hlavně na břiše ;o)