Pečený salát s dýní a cuketou

zobrazeno 60×

Vložil(a): szendrejka, 26. 8. 2016 21.48

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Cuketa
1 ks
Dýně Hokkaido
1/2 ks
Cibule
1 ks
Mrkev
2 ks
Olivový olej
3 lžíce
Med
3 lžíce
Vinný ocet
2 lžíce
Dijonská hořčice
1 lžička
Sůl, pepř
- množství dle chuti

Cuketu nakrájíme na kostičky, dýni rozpůlíme, odstraníme vnitřek se semínky a nakrájíme. Mrkev a pastiňáky oloupeme a také nakrájíme na větší kusy, stejně tak cibuli. Veškerou zeleninu rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku, pokapeme polovinou oleje a osolíme a opepříme podle chuti. Pekáček vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut na 220 st. Pak zeleninu promícháme, pokapeme medem a dáme zpět do trouby na dalších 15 minut. Připravíme dresink: smícháme ocet s hořčicí a prošleháme se zbývajícím olejem. Pekáček vyndáme z trouby, obsah pokapeme dresinkem a ihned podáváme. Servírujeme s pečivem nebo jako přílohu k masu. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 6.31

dobrotka

jitka46

jitka46, 1. 9. 2016, 22.27

cuketu bych mohla jíst pořád

benca, 28. 8. 2016, 7.15

zdrave a prospesne organizmu

jitkamety, 27. 8. 2016, 8.43

mnamka

Zdeňka S., 27. 8. 2016, 0.46

Zeleninová dobrota

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight