Hovězí srdce s pikantní dýňovo - moravankovou omáčkou

zobrazeno 92×

Vložil(a): luciusmius, 30. 1. 2016 21.14

30 min. - 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

hovězí srdce
800 g
mrkev
1 ks
petržel
1 ks
silnější plátek celeru
1 ks
bobkový list
1 ks
nové koření
5 ks
pepř
5 ks
sůl
1 špetka
dýně Hokkaido/čistá váha bez semínek
600 g
Moravanka
330 g
vývaru ze srdce
500 ml
smetana
200 ml
sůl
1 špetka

Srdce očistíme od krevních sraženin,dáme do hrnce, nejlépe tlakového, přidáme kořenovou zeleninu, koření a sůl. Zalijeme litrem vody a pod tlakem vaříme cca 50minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme a srdce nakrájíme na silnější plátky. Část vývaru odebereme a v hrnci necháme 500ml. Obsah sklenky s Moravankou bez chilli papričky dáme do cedníku, propláchneme vodou a přemístíme do tlakového hrnce k vývaru. Přidáme na větší kousky nakrájenou dýni, plátky srdíčka a opět pod tlakem vaříme 10minut. Poté plátky srdíčka z hrnce vyndáme a dáme stranou. Vše v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme a naředíme smetanou na konzistenci omáčky. Necháme projít varem, podle potřeby dochutíme solí a podáváme s plátky srdíčka. Na přílohu se hodí knedlík nebo rýže. Komu vadí ostřejší jídlo, může Moravanku nahradit Kunovjankou(270g), která se dá použít i s nálevem.Pokud má dýně hezkou, nepoškozenou slupku, nemusíme ji loupat. Stačí ji důkladně kartáčkem očistit pod tekoucí teplou vodou.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nikihiphop, 12. 3. 2016, 18.43

Dobrá kombinace pro chuťové pohárky

dáša, 2. 2. 2016, 23.27

Mňam dýně.

benca, 31. 1. 2016, 15.13

fuha srdce

kajca, 31. 1. 2016, 9.56

Moravanka je ostrá mletá paprika?

Itany, 31. 1. 2016, 14.22

Moravanka je sterilovana zelenina v laku:) pokud to tak pani myslela...

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight