Zemľovka

zobrazeno 454×

Vložil(a): WeruskaSK, 2. 12. 2019 11.09

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

rozky
6 ks
jablko
5 ks
tvaroh hrudkovity
250 g
vajce
3 ks
vanilkovy cukor
1 ks
skorica
1 množství dle chuti
med
1 lžíce
stava z citrona
1 lžíce
mlieko
2,5 dcl
praskovy cukor
2 lžíce
maslo na vymastenie formy
1 množství dle chuti
hrozienka vopred namocene
1 hrst

1. Do misy si nalejeme mlieko, pridáme vanilkový cukor, 2 žĺtka a rozmiešame metličkou. Rožky nakrájame na kolieska hrubé cca 1cm a namáčame v mlieku. Do maslom vymastenej formy ukladáme vedľa seba namočené rožky.

2. Tvaroh si zmiešame s 1 žĺtkom, 1 lyžicou medu a šťavou z citróna, možeme dať aj hrozienka. Dáme ho na vrstvu z rožkov. Jablka očistíme a nastrúhame. Posypeme škoricou a navrstvíme ich na tvaroh. Potom dáme zas vrstvu namočených rožkov.

3. Žemľovku dáme do vyhriatej rúry asi na 15-20 minút. Pred koncom pečenia si vyšľaháme sneh z bielkov a z 2 PL práškového cukru a natrieme ho na vrch žemľovky. Pokračujeme v pečení asi 5 minút.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (19 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikka27

mikka27, 6. 5. 2020, 13.13

Žemlovku máme rádi

mikjana, 28. 4. 2020, 21.14

Žemlovku jsem dělala 1x, ale manžel jí ani neochuAL

jitka46

jitka46, 19. 4. 2020, 23.54

Zajímavý recept, ale bohužel tady by mě nikdo nepotěšil, to bych si asi nenaservírovala.

Bar.Ca., 19. 4. 2020, 14.43

Jů , tak tu bych si hned dala ....

dadinkamaminka, 27. 3. 2020, 22.10

Mňam 😍

ROMA-Z, 23. 1. 2020, 18.45

Povedená

mirka244, 2. 1. 2020, 15.02

mnam

Mygara

Mygara, 30. 12. 2019, 21.51

Máte jí opravdu krásnou

k.o.r.i.n.e.k, 22. 12. 2019, 21.08

Já jí někdy dělám i s pudingem a je také fajn 😋

Fun, 19. 12. 2019, 21.50

Mam radsi ryzovy nakyp, ale tahle zemlovks vypada uzasne👍

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací