Kapr v bylinkové krustě

zobrazeno 2319×

Vložil(a): Ester, 3. 12. 2014 14.28

více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

kapr
1 ks
mléko
150 ml
sůl a pepř
podle chuti
limetová šťáva
pár kapek
hladká mouka
na obalování
vejce
2-3 ks
strouhanka
na obalování
nasekané bylinky
2 hrst (petrželky, tymián a oregano)
olej
na smažení
klínky citrónu
k podávání

Kaprovi odřízněte hlavu a ocas, nařízněte břišní dutinu a vyvrhněte vnitřnosti. Dávejte pozor, abyste neporušili žlučník. Hlavu a jatýrka, mlíčí nebo jikry použijte do polévky, ocas vyhoďte. Pak kapra kolem páteře přepulte na dva velké filety. Zbavte je kůže. Filet vždy položte na čisté prkénko kůží dolů a těsně nad ní ostrým dlouhým nožem odřezávejte maso od kůže. Pak filet obraťte a dočistěte. Pak rukou nahmatejte žebra a celou část s nimi odkrojte – i ji můžete použít do polévky. Pak filety naporcujte. Mléko nalijte do širší mísy, přidejte pár kapek limetové šťávy a na hodinu do něj naložte filety kapra – ztratí rybí pach. Poté maso vyjměte, důkladně osušte a z obou stran osolte, případně opepřete. Poté ho obalte v mouce a protáhněte vejcem a nakonec obalte ve strouhance smíchané s najemno nasekanými bylinkami. Smažte pomalu v rozpáleném oleji z obou stran. Podávejte s klínky citronu a bramborovým salátem.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (28 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 28. 1. 2022, 11.19

Velká dobrota

ivetkaprochazkova, 14. 12. 2021, 20.16

Jejda, tak to si budu muset zase nastudovat jak se dělá kapr. Víte, já a manžel moc ty ryby nejíme a dělat řízky v domácnosti? Tak to ani omylem. My jsme hodně omáčkový typ a když už se u nás dělá maso, tak jedině na grilu a to ještě vysoký roštěnec.

kristyrychla, 16. 12. 2021, 22.29

Přidám se k vám také do debaty. My na Vánoce děláme jenom klasiku. Rybí polévka, kapr a bramborový salát. Asi bych si nedokázala zvyknout na to, že bych na Štědrý večer dělala strouhanku a do toho zandávala kuřecí nebo snad vepřové maso. Ryba je základ Vánoc.

nancy, 8. 10. 2020, 18.33

Kapra miluji, ale nejraději jako řízek

Zuzule, 11. 12. 2019, 13.13

bylinky mame radi, manzel kapra, toto by mohlo chutnat i mne

Žofinka

Žofinka, 28. 1. 2019, 15.08

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 9. 7. 2018, 14.50

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 7.43

To je velmi zajímave . Kapra moc nejíme

Andílek, 21. 12. 2017, 22.41

ideální kombinace, kapr s bylinkami, určitě vyzkouším

Tenderka, 21. 12. 2017, 20.24

bylinkovy obal je vzdy chutny

vendy.z, 21. 12. 2017, 14.38

hned bych si dala

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů