Velikonoční vývar

zobrazeno 110×

Vložil(a): szendrejka, 12. 3. 2016 21.41

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na přílohu:
Vajíčko
1 ks
Mléko
50 ml
Hrubá mouka (nebo krupice)
80-100 g
Pažitka a petrželka
- množství dle chuti
Sůl
- množství dle chuti
ostatní:
Celer s natí
1/2 ks
Petržel s natí
1 ks
Mrkev
2 ks
Máslo
60 g
Brambory
4 ks
Kuřecí vývar
1,5 litr
Pórek
1 ks
Hrášek (i mražený)
100 g
Sůl, pepř
- množství dle chuti
Petrželka
- množství dle chuti

Na másle orestujeme očištěnou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme nakrájené brambory, orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut. NOKY: V misce rozšleháme vajíčko s mlékem a moukou, nasekanou pažitkou a petrželkou, dochutíme solí. Mouku přidáváme do té doby, dokud není těsto dost tuhé. Noky tvarujeme lžící a vaříme v polévce asi 8 minut. Ke konci vaření přidáme nakrájený pórek a hrášek a nasekanou petrželku. Dochutíme a podáváme. 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zuzka Čtvrtečková, 23. 4. 2016, 9.53

Na vývary moc nejsem, mám raději krémové polévky. Ale líbí se mi ty velké kusy zeleniny, ty můžu

dáša, 16. 3. 2016, 17.41

Také děláme.

jitkamety, 14. 3. 2016, 12.38

Vypada chutne

Itany, 13. 3. 2016, 20.14

Miluji zeleninove vyvary.

benca, 13. 3. 2016, 14.47

vyvar hocijaky lubim hovadzi, kuraci a vyvaram slize alebo mam rada aj hrube rezance do toho

snany, 12. 3. 2016, 22.28

Jaký vývar používáte? V receptu není specifikováno.

szendrejka, 13. 3. 2016, 0.05

Snany, většinou vařím skelet z kuřete nebo kosti z prasátka (vepřový).

kajca, 12. 3. 2016, 22.12

Mám rada vyvar.Ja zvyknem robit krupicové halusky.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight