Smetanová polévka s fazolovými lusky
Vložil(a): szendrejka, 26. 8. 2017 12.09
Fazolové lusky si omyjeme a zbavíme konečků. Nakrájíme na cca 2cm válečky a zalijeme vodou, do které přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vodu osolíme, kdo chce může přidat vývar nebo já přidávám knor želé. Přidáme kmín, česnek a vaříme až jsou fazole a brambory měkké. Poté si udělme na másle jíšku a přidáme do polévky. Vaříme ještě cca 10-15 min na mírném ohni. Přidáme smetanu a ocet. Pozor! Zkušenější kuchařky už ví, že ocet přidáme tak, že si ho rozmícháme v odebraném menším množství polévky a pak vlejeme do polévky zpět 😉 Přidáme kopr a ještě chviličku povaříme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 4. 8. 2020, 22.07
Výborná polévka, máme ji moc rádi.
Mygara, 29. 12. 2018, 9.17
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 1. 9. 2018, 5.50
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 24. 12. 2017, 1.09
Já ji dělám jako omáčku
k.o.r.i.n.e.k, 4. 9. 2017, 9.16
Fazolové lusky dělám docela často ale nemám ráda se smetanou