Fazolová polévka s kysaným zelím

zobrazeno 2443×

Vložil(a): szendrejka, 12. 7. 2017 8.01

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Bílé fazole
120 g
Kysané zelí
300 g
Cibule
2 ks
Celozrnná špaldová mouka
40 g
Mletá paprika
1 lžíce
Sůl, pepř (polévkové koření)
- množství dle chuti
Lahůdkové droždí
2 lžíce
Olivový olej
- množství dle chuti

Fazole namočíme do půl litru vody a vaříme doměkka. Kysané zelí taky zalijeme 400 ml vody a vaříme.

Poté ho vmícháme k fazolím a v hrnci po zelí si rozpálíme olej a na něm osmahneme cibulku s paprikou a přidáme mouku. Zaděláme jíšku.

Zalijeme 1 litrem vody a přidáme k fazolím. 

Dochutíme solí, pepřem a přidáme 2 lžíce lahůdkového droždí.

Vaříme do zhoustnutí, popřípadě dochutíme. 

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikka27

mikka27, 9. 8. 2020, 14.30

Tuto kombinaci polévky jsem ještě nevařila.

VaJána, 28. 5. 2020, 15.23

Zajímavý recept určitě se budu inspirovat

mikjana, 21. 5. 2020, 17.50

Tak ta také vypadá moc dobře, zajímavé je tam to lahůdkové droždí.

Mygara

Mygara, 26. 12. 2018, 13.25

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 2. 9. 2018, 20.03

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 25. 12. 2017, 23.58

To je opravdu netradiční, ale věřím, že výborné

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 23. 7. 2017, 11.45

Připomíná mi to zelňačku trochu jinak místo klobásy fazole

Eliška Kozlova, 12. 7. 2017, 22.58

Uz jsem podobnou dělala, je tu ještě jeden recept a byla výborná. Ja tedy raději na podzim-zimu, než teď v létě, ale určitě doporučuji

Aliisha

Aliisha, 12. 7. 2017, 20.44

Zajímavá kombinace

Zdeňka S., 12. 7. 2017, 16.39

Dělala jsem nedávno a je opravdu výborná, jen se po ní zaprášilo

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů