Bramborová polévka s tempehem
Vložil(a): szendrejka, 20. 10. 2016 11.32
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme lžičku tymiánu, lžičku tlučeného fenyklu, pepř, sůl a drcenou chilli papričku. Několik minut opékáme a přidáme 700 g na kostičky nakrájených brambor. Zalijeme 1 litrem vývaru a vaříme asi 20 minut. Částečně rozmixujeme ponorným mixérem, ale ne moc! Vzniklo by pak lepidlo :)))
Přidáme 200 g spařeného a pokrájeného špenátu a ještě asi 5 minut povaříme.
Rozdrobíme 200 g smaženého tempehu, zalijeme v rendlíku 200 ml vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Vmícháme 2 lžíce citrónové šťávy , 2 lžíce shoyu a 2 lžíce olivového oleje a dusíme ještě cca 5 minut. Poté vmícháme do polévky.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (11 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 29. 11. 2018, 19.58
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 20. 10. 2018, 9.19
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 25. 1. 2018, 19.31
to musím vyzkoušet, pořád nevím, co vařit za polévky
iva.t, 23. 3. 2017, 10.07
Tempeh mi hodně nechutná a tak tento recept ani nebudu zkoušet.
annicka, 28. 12. 2016, 23.31
velice zajimavy recept, musime vyzkouset
Aliisha, 23. 12. 2016, 21.33
Tempeh jse nikdy nejedla. Ani nevím, jakou má chuť.
Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 19.48
super to vyzkouším