Boršč

zobrazeno 294×

Vložil(a): Lucie2, 18. 10. 2014 19.27

Bez vajec více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

přední hovězí
500 g
vepřová žebra
500 g
cibule
1 ks
česnek
2 stroužek
bobkový list
3 ks
kuličky nového koření
5 ks
kuličky pepře
5 ks
větší červená řepa na kostky
1 ks
šťáva z citronu
1 lžíce
špek na kostky
50 g
máslo
25 g
brambory na kostky
4 ks
mrkve na kolečka
2 ks
červené fazole z konzervy
150 g
nakrájená hlávka zelí
1/4 ks
sůl
1 množství dle chuti
zakysaná smetana
1 balení

1. Nejdřív dám vařit maso asi do tří litrů vody, přidám celou cibuli, česnek a koření. Během vaření odebírám lžící pěnu a tuk. Mezitím dusím na troše vody řepu (pokapu ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina
2. Na pánvi nechám vysmahnout špek, přidám máslo, brambory a mrkev. Přidám pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a dusím tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
3. Uvařené maso vyndám, nechám vychladnout, libové části nakrájím na kostky, vývar přecedím.
4. Do většího hrnce přendám maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přeliju vývarem. Nechám ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendám do boršče ještě vařit jeden bobkový list. Na stůl k jídlu dávám misku se zakysanou smetanou, kterou si každý dá do polévky sám.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 9. 5. 2016, 14.46

lahuudka

jitkamety, 12. 3. 2016, 10.40

hmm

lenkamaresova, 3. 12. 2015, 15.24

Je výborný, asi ho zrovna uvařím.

a.nnysek, 16. 11. 2015, 17.45

přítel ho zbožnuje

joice, 22. 10. 2015, 18.18

manžel ho zbožňuje

mckvak, 23. 7. 2015, 15.29

Doma delam borsc ale bez repy - je tohlea originalni recept? To me vzdycky zajimalo

janicka2, 7. 7. 2015, 14.23

Mňam, tu miluju!

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight