Domácí rohlíky
Vložil(a): Jana35, 16. 11. 2015 10.16
Do 260ml vlažné vody rozmícháme dvě čajové lžičky třunivého cukru, nalámeme půlku kostky droždí a nechalme vzejít kvásek. Zatím si připravíme do větší misky 510g polohrubé mouky, lžičku soli, 2 polévkové lžíce oleje. Smícháme s kváskem a zpracujeme nelepivé těsto. Uložíme pod utěrku a necháme alespoň hodinu kynout. Na podle potřeby pomoučený vál vysypeme těsto a znovu zapracujeme. Rozdělíme na stejné časti a tvoříme rohlíky, housky, nebo rychlé kaiserky ( uděláme bochánek a nožem vytlačíme vpostřed kříž) a pokládáme na plech s pečícím papírem. Zakryjeme utěrkou a necháme opět alespoň 40 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15minut. Po vytažení sundaváme ihned z plechu. Já před vložením do trouby potírám vejcem nebo bezlaktózovým mlékem. Podle chuti můžete posypat solí, kmínem, semínky... Dobrou chuť :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (28 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 18. 9. 2019, 11.50
Vypadají jako z pekárny
Žofinka, 17. 1. 2019, 17.31
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Eliška Kozlova, 25. 1. 2018, 17.25
Dala jsem na půl se spaldovou moukou a povedly se Krásně se zadelavaly i pekly.
iva.t, 3. 4. 2017, 21.48
Podobný recept jsem už tu někde viděla.
Mygara, 23. 3. 2017, 13.44
jsou moc hezké