Rybízová šťáva

zobrazeno 1037×

Vložil(a): veru.veru, 9. 7. 2016 11.09

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

rybíz
6 kg
cukr krupice
4 kg

Rybíz pořádně umyjeme, zbavíme ho všech lístečků i stopek. Takto upravený ho rozmačkáme v míse. Přendáme do velké sklenice, nasypeme tam ještě 200 g cukru, pořádně promícháme, přikryjeme plátýnkem a převážeme kolem hrdla sklenice provázkem. Necháme 3–4 dny ležet na chladném temném místě, dvakrát denně promícháme a necháme překapat přes plátýnko do hrnce. Do šťávy vmícháme zbytek cukru, zahříváme a sbíráme pěnu. Vaříme cca 20 minut, lijeme do čistých sklenic a pevně uzavřeme.

Recept je na 8 litrů, příprava 1 hodina, odležení 3–4 dny
 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mildret, 25. 11. 2016, 11.59

Tu dělá vždycky Mamka. ještě že na mě pár lahví zbylo.

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 9.44

Deset láhví uděláno teď už jen je vypít výborný recept

jitka46

jitka46, 12. 7. 2016, 21.53

rybíz máme doma tak se do toho pustím

vendy.z, 11. 7. 2016, 19.30

Dělám také sirup, ale ne takto zdlouhavě - na to jsem moc líná

Katka, 10. 7. 2016, 20.59

Já jsem teď několik sáčků zamrazila a v zimě jako když najde.

Jana82, 10. 7. 2016, 9.26

Neodolala bych

Petra Schoberová, 9. 7. 2016, 17.43

Babicka s dedou delavaji a je vynikajici nejvice mi chutna mix (cerveny a cerny)

jitkamety, 9. 7. 2016, 17.36

to vypada skvele na letni dny

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight