Punč s naloženými pomeranči

sledováno 1× zobrazeno 160×

Vložil(a): szendrejka, 27. 12. 2015 0.17

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Pomeranče nejlépe bio
250 g
Cukr krupice
250 g
Světlý rum
250 ml
Silný černý čaj
1/2 litr
Sladké dezertní víno
1/2 litr
Svítky skořice, hřebíčky, badyán
- množství dle chuti

Naložené pomeranče: dobře omyté pomeranče nakrájíme i s kůrou na silnější plátky. Cukr svaříme s 300 ml vody na konzistenci sirupu, vložíme do něj pomeranče a za občasného promíchání vaříme asi 5 minut. Povařené pomeranče naskládejte do sklenice a sirup vařte dál, až zhoustne na konzistenci medu. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého vmícháme rum. Směsí zalijeme pomeranče, uzavřeme a necháme v chladu cca měsíc odležet. 

Punč: čaj, víno, skořici, hřebíčky přiveďte k varu-nevařte! Horkou tekutinu nalijte do sklenic, přidejte pár kousků pomeranče, skořici a hřebíček. 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mildret, 25. 11. 2016, 12.26

Úplně jsem teď dostala chuť . Miluji období punčů. Každý rok si udělám jeden den kdy vypínám telefon a užívám si vánoční atmosféru s punčem v ruce. Nejvíc miluji právě s pomerančem nebo hruškou. Určitě vyzkoušíme jen nevím jestli vydrží tak dlouho čekat

snany, 29. 2. 2016, 22.03

Musí to být výborné, škoda, že alkohol nepiju.

jitkamety, 21. 2. 2016, 12.42

Skvele

Trixie

Trixie, 8. 1. 2016, 1.07

vypadá to zajímavě, nevím, jestli bych vydržela měsíc čekat na ochutnání

jitka46

jitka46, 30. 12. 2015, 22.38

punč je v zimě vynikající

benca, 27. 12. 2015, 17.56

mnam

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight