Salát s pečeným květákem, špekem a cizrnou

zobrazeno 358×

Vložil(a): Lucie2, 6. 11. 2014 23.01

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

hlávka květáku
1 ks
špek
200 g
olivový olej
2 lžíce (+ 2 lžíce na chleba)
červený vinný ocet
2 lžíce
plátky bílého chleba
2 ks
česnek
2 stroužek
plechovka cizrny
400 g
petrželka
1 hrst
čerstvý špenát
40 g
červená čekanka
1 ks
červený vinný ocet
2 lžíce (dresink)
olivový olej
2 lžíce (dresink)
nasekaná chilli paprička
1 ks (dresink)
cukr
1 lžička (dresink)
sůl a pepř
podle chuti

1. Květákové růžice, špek, olej a ocet smíchejte v míse a pak přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte dvacet minut při teplotě 200 °C. Na posledních deset minut dejte do trouby i chleba potřený česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Mezitím udělejte chilli dresink: smíchejte ocet s olejem a chilli papričkou, pak vmíchejte cukr a nakonec i sůl a pepř. 
2. Do servírovací mísy dejte květák, špek, chleba nalámaný na krutony, cizrnu, petrželku, špenát a čekanku, promíchejte a přelijte dresinkem.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

snany, 4. 4. 2016, 20.37

Musím připravit, vypadá luxusně a přitom obsahuje suroviny běžně sehnatelné.

Petra Schoberová, 5. 3. 2016, 5.56

dobrotka

jitkamety, 14. 2. 2016, 13.40

skvele

lenkamaresova, 5. 12. 2015, 22.50

Je luxusní.

nikihiphop, 5. 12. 2015, 10.52

Výtečné a zdravé

a.nnysek, 16. 11. 2015, 17.55

luxusní

joice, 22. 10. 2015, 18.52

zaujímavý, určite vyskúšam

mckvak, 4. 8. 2015, 12.27

Uz trochu komplikovanejsi ale muze byt dobry - vypada skvele!

DenisaC, 3. 12. 2014, 22.24

Uplne jsem dostala hlad! Cizrna je super ve vsem.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight